Haberler

Mondragon: Kariyerimin En İyi Yıllarını Türkiye'de Geçirdim

Güncelleme:

Önümüzdeki günlerde 43.yaş gününü kutlamaya hazırlanan deneyimli kaleci Ali Faryd Mondragon, SouthAmericanFootball.co.uk sitesine verdiği röportajda Kolombiya'daki günlerine, kariyerine ve Dünya Kupası'na dair soruları yanıtladı. 2012 yılında futbola başladığı Deportivo Cali'ye dönüş yapan ve Kolombiya Milli Takımı'nın kalesini tekrar korumaya başlayan Mondragon'un röportajından satır başları şu şekilde:

"19 yıla yakın bir süre ülke dışında forma giydikten sonra başladığım yere dönmeye karar verdim. Deportivo Cali benim kulübüm, çocukluktan beri tuttuğum takım, buranın bir üyesiyim ve en küçük yaş grubundan itibaren bu takımın formasını giydim. Geçen yıl kulübün yönetimine gelen isimler eski arkadaşlarım. Yakından tanıdığım insanlar ve onların davetini kabul ederek, projelerini gerçekleştirmelerine yardım etmeyi istedim.

Dünya Kupası tarihine geçmek

"Futbol oynamaya devam ediyorum çünkü içimdeki tutku, istek hiç bitmedi. Her sabah hala aynı hisle uyanıyorum ve tuttuğum takımın tesislerine antrenman yapmaya gidiyorum. Kolombiya Milli Takımı'nın bir parçası olmam da devam etmemde çok etkili oldu, motivasyonumu arttırdı. Dünya Kupası'na gitmek, Dünya Kupası'nda forma giyen en yaşlı oyuncu olmak ve futbol tarihine geçmek harika olacak. Düzenli yaşıyorum, sağlıklı besleniyorum, iyi çalışıyorum ve hepsinden önemli futbolu çok ama çok seviyorum.

"Milli takımın oyuncularından biriyim ancak en tecrübeli isim olarak takım arkadaşlarıma yardımcı olmaya çalışıyorum, onlara tavsiyelerde bulunuyorum, benim yaptığım ya da gözlemlediğim, hata olduğuna inandığım tercihleri yapmamaları için uğraş veriyorum. Hem milli takımda, hem de kariyerim boyunca formasını giydiğim çok sayıda kulüpte önemli tecrübeler edindim. Hangi yolu tercih edeceğin çok önemli, çünkü Güney Amerika elemeleri çok zor. Kolombiya uzun zamandır Dünya Kupası'nın dışında kaldı ve bu yüzden çok iyi konsantre olarak işimizi kusursuz yaptığımıza emin olmalıyız.

"Jose Pekerman beni davet ettiğinde çok şaşırdım. Bu beni çok mutlu etti, gururumu okşadı. Bu takımın bir parçası olmak harika bir duygu. Pekerman beni tebrik etti ve ligde çok iyi performans gösterdiğimi söyledi. Etrafında güvenebileceği insanlar istediğini ve benim takım için doğru bir rol model olabileceğime inandığını, tecrübelerimden faydalanmak istediğini ifade etti. Teklifi kabul ettiğim ve milli takıma döndüğüm için çok mutluyum.

Üçüncü Dünya Kupası

"1998'den sonra Dünya Kupası'na gitmek muhteşem olacak. Tüm ülkenin mutlu olduğunu ve takımın iyi sonuçlar almasını beklediğini düşünüyorum. Çocukken bir İngiliz okulunda okudum ve Kolombiya Milli Marşı ile İngiltere Milli Marşı'nı aynı anda öğrenmiştim. İngiltere'ye karşı oynarken içimde değişik bir his vardı, maç öncesinde iki ülkenin milli marşları da çalıyordu ve ben ikisini de çok küçük yaşta öğrenmiştim, bana yabancı değildi. Bunlar garip detaylar, çok değişik şeyler hissediyorsunuz. Kafanızı kaldırıp dev  ekranda adınızın yazdığını görmek, ülkenizi Dünya Kupası'nda temsil etmek büyük bir ayrıcalık. Hiçbir şeyle karşılaştırılamaz.

"Dünya Kupası'na üçüncü kez katılacağım ve bir altın madalya kazanmak kariyerim için harika bir kapanış olur. Birçok hayalimi gerçekleştirdim, bu da bir yenisi olacak.

"Kaleci olmak için biraz deli olmak gerekir, bu çok doğru. Bence kaleciler, tıpkı hakemler gibi böyle bir işi kendilerine seçtikleri için deli olmalılar. Çocukluğumdan beri kaleci olmak istiyordum ve yaptığım işten çok keyif alıyorum.

Altın yıllarım Galatasaray'daydı

"Avrupa'da uzun yıllar forma giydim ve sanırım yalnızca Real Zaragoza'da iyi bir performans gösteremedim. Sonra Arjantin'e döndüm, Intependiente'ye. Ardından Fransa'ya gittim ve bir yıl sonra Galatasaray'a transfer oldum. Türkiye'de geçirdiğim altı yılın, kariyerimin en iyi yılları olduğunu söyleyebilirim. Şampiyonlar Ligi'nde forma giydim, üç şampiyonluk kazandım. En önemli başarılara Galatasaray'da ulaştım.

"Kariyerim sona erdiğinde tutkulu bir kaleci, sahada her şeyini ortaya koyan bir oyuncu, kibar ve iyi bir insan olarak hatırlanmak istiyorum. Futboldan sonra ne yapacağımı henüz bilmiyorum ancak çok sayıda farklı fikrim var. Televizyonda yorumculuk yapmak istiyorum. Deportivo Cali'de devam eden bir projemiz var. Çok farklı seçeneklerim var ancak bunlardan bahsetmek istemiyorum çünkü her günü dolu dolu yaşamaktan keyif alıyorum. Oyuncu olarak devam ediyorum ve her gününden keyif almaya çalışıyorum."

Çeviri: Can Mutlu

Kaynak: TotemSpor.Com / Spor

Faryd Mondragon Galatasaray Kolombiya Türkiye Spor Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title