Haberler

"Kapanacak En Son Hastaneyiz"

Güncelleme:

Medical Park Batman Hastanesi Genel Müdürü Rad. Dr. Mahmut Akdağ, "Komşu ülkelere bile hizmet veren hastanemiz, dünyada kapanacak en son hastanedir"

Medical Park Batman Hastanesi'nin taşınacağı ile ilgili iddialar üzerine açıklama yapan Medical Park Batman Hastanesi Genel Müdürü Rad. Dr. Mahmut Akdağ, Batman'da kapanacak en son özel hastane olduklarını söyledi.

1997 yılında Şifa Hastanesi olarak çalışmaya başladıklarını kaydeden Akdağ, "Şifa Hastanesi'nin tanınmasının en büyük nedeni, Batman'da ilk özel hastane olması, bölgede 17 bine yakın hastaya ücretsiz sağlık taraması yapması ve bölge insanımıza hak ettiği değeri vermesidir. Şifa Hastanesi 2007 yılına gelindiğinde bölgede sağlık alanında en bilinen adres oldu. Şifa Hastanesi, o tarihlerde sadece Batman'a değil, bölge illerine de hizmet veriyordu. Böylesi çalışan bir hastaneyi gören Medical Park grubu, bizlerle ittifak kurarak, birleşme önerdiler. Bizlerde Şifa Hastanesi yönetimi olarak Medical Park ile birleşmeyi kabul ettik. Yani ortak olduk. Bu ortaklıkta Van, Diyarbakır ve Gaziantep hastaneleri vardı. Nitekim Van ve Gaziantep açıldı fakat Medical Park Merkez Yönetimi'nin bölgeye bakış açısından dolayı Diyarbakır'a bir hastane açılamadı. Ve Genel Merkez Van hastanemizde de deprem sonrasıyine bölgeden taşınma eğilimine girdi. Hastanenin tüm demirbaşlarını ve doktor kadrolarını diğer Medical Park hastanelerine dağıttı. Hastanenin ruhsatı apar topar askıya alındı. Sonuç olarak; Şifa Hastanesi Batman'da Medical Park olunca elbette ki daha kurumsallaşma anlamında kendini geliştirdi. Modern cihazlar, fiziki yapısında revizyonlar, 380 kaliteli personel istihdamı ve A sınıfı hastane olması münasebetiyle hastanemiz büyük bir mesafe kat ederek gelişti. Şifa, Medical Park ile birlikte kurumsallaştı." dedi.

TÜRKİYE'DE 2 YIL ÜST ÜSTTE EN ÇOK TERCİH EDİLEN ÖZEL HASTANE OLDUK

Hastanenin yapmış olduğu değişikliklerle 2007 yılında 363 bin hasta bakarak, Türkiye'de en iyi 250 özel hastane arasında en çok tercih edilen hastane olduklarını dile getiren Akdağ, "Yine hastanemiz 2008 yılında 448 bin hasta bakarak Türkiye'de özel hastaneler arasında birinci oldu. İki yıl üst üste Türkiye'de en çok hasta bakarak birinci olan hastanemiz Medical Park tarafından takdirle karşılanarak önemsenmeye başlandı. Bu başarılarımız Van ve Gaziantep içinde devam etti. Bununla birlikte başarımızı, İzmir'e Medical Park Hastaneler Gurubu ortaklığı ile Türkiye'nin en büyük özel hastanesini açarak taçlandırdık. Hastanemiz şu anda İzmir'de, İzmir Üniversitesi Hastanesi olup, Tıp Fakültesi öğrencisi yetiştiriyor." diye konuştu.

LİV HOSPITAL'A DA ORTAĞIZ

Sentez Sağlık Hizmetleri A.Ş. olarak Van, Gaziantep, Batman ve İzmir hastanelerinde Medical Park ile ortak olduklarını aktaran Akdağ, "Ankara'da önceki hafta Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan tarafından açılışı yapılan Liv Hospital'a da Batman Sentez Grubu'nun ana ortaklığı vardır. Bu ortaklık 4 yıl önce inşaat süreci ile başladı. Daha sonra Medical Park Merkez Yönetim'inin yine bölge yaklaşımından dolayı ortak olduğumuz hastanenin açılışına bile çağrılmadık." dedi.

GENEL MERKEZ, BATMAN'I YUTMAK İSTİYOR

Batman'ı sevdiğini ve Batman'da çalışmak istediğini her fırsatta vurgulayan Akdağ, "Batman'ı seviyorum, Batman'da çalışmak istiyorum, hastanemiz Batman'ın göz bebeğidir. Fakat Medical Park Merkez Yönetim Kurulu Başkan Trabzonlu Muharrem Usta, hastanemizi Marmara bölgesine taşımak istiyor. Batman grubunu sevmeyen genel merkez, Batman Hastanemizi küçültüp, parçalayıp yok etmek istiyor. Doğanın bir kanunu var, büyük küçüğü yutar. Medical Park büyüyor ve vahşice de diğer şubelerini yutuyor. Tıpkı Ordu'yu, Samsun'u, Elazığ'ı, Tokat'ı, Gebze'nin büyük bir bölümünü yuttuğu gibi, şimdi de sıra Batman'a geldi. Genel Merkez, Batman'ı yutsa bile midesine bir bilye gibi duracak. Biz, bir Ordu, Samsun ve Elazığ değiliz. Hastanemize 19 yıl emek verdik ve bunu yedirmeyiz. Hastanemizi götürmelerinin nedeni, daha çok para kazanma arzusu, küçültüp yok etme istemeleri ve bölgemize yaklaşımlarıdır. Bizde; Batman'da başladık, Batman'la büyüdük ve bu hastanede Batman'da kalacak dedik. Şu an mahkeme sürecimiz devam ediyor." ifadesini kullandı.

YÜZDE 44 İLE MÜCADELE EDECEĞİZ

Medical Park Merkez grubunun hisse oranı %56, Batman Sentez Sağlık Hizmetleri A.Ş.'nin ise %44 olduğunu belirten Akdağ şunları dedi: "Batman hastanemizin taşınması için toplam yüzde 80'lik oy çokluğu gerekmektedir. Taşınması için yüzde 80oy gerekmektedir. Çoğunluk sağlanmadığı takdirde kimse hastanemizi bölgemizden batıya taşıyamaz. Merkez yönetim kurulu ve ortaklarının %56'sı hastanemizi taşımak istiyor ancak %80'lik çoğunluk olmadığı için mahkeme devam etmektedir. Bizler, olduğumuz yerde yolumuza devam edeceğiz. Yok, taşıyoruz diyeceklerse, o zaman bizler yokuz. Bizler yoksak ne olur: Batman, Gaziantep, İzmir, Liv Hospitalve askıda bekleyen Van hastanesinin ruhsatı dahil, Medical Park grubuyla beraber; bir hakem görevlendirilir ve masaya oturulur. Vicdani ve ahlaki olan budur. İki kardeşte kavga eder ve ayrılır, mantıklı olan bu değil mi? Ancak Medical Park Hastaneler Grubunun Yönetim Kurulu Başkanı Trabzonlu Muharrem Usta, ne pazarlık için masaya oturuyor ne de uzlaşmacı bir yaklaşım sergiliyor. Pazarlıkta onlar alırsa, her halükarda Batman'daki hastaneyi batıya götürecekler. Ama Batman Sentez Sağlık Hizmetleri A.Ş. alırsa, her halükarda bu hastane burada kalır ve daha da büyür. Bununla birlikte Trabzonlu Muharrem Bey, bölgemizden hastanelerini çekerken, Türkiye'nin çeşitli bölgelerine yaptığı yatırımlarla da övünmektedir. Örneğin Trabzon'a iki yeni hastane açıyor.

PETROLSPOR'A KATKI SUNMAK İSTİYORUZ

Batman grubu olarak, Petrolspor'a katkı sunmak istediklerini sözlerine ekleyen Akdağ şunları kaydetti: "Biz Petrolspor'a yıllarca katkı sunduk ve Medical Park ortaklığımızda da bu katkıları sunmak için ısrar ettik, ancak genel merkez bu hatalıdır, bu yanlıştır diyor. Siz misiniz bölgeye, bölge takımlarına yatırım yapıyorsunuz şeklinde yorumlarken Trabzonlu Muharrem Bey, henüz Trabzon'da bir hastanemiz yokken bile grup hastanesi bütçesinden Trabzonspor'a katkıda bulunmuş, Medical Park Antalyaspor'u yıllarca desteklenmiştir. Tatbiki biz Trabzonspor veya Antalyaspor'a yapılan katkıdan rahatsız değiliz, ancak aynı desteği bölge sporumuza, sporcularımıza yapmak istediğimizde aldığımız blokaj bizi son derece rahatsız etmektedir. Bu ciddi anlamda bölgecilik yapmaktır."

BATMAN, KUZEY IRAK'A SAĞLIK HİZMETİ VERİYOR

Batman'ın Kuzey Irak'a sağlık hizmeti verdiğini ifade eden Akdağ sözlerini şöyle sürdürdü: "Iraktaki çatışmalarda yaralanan peşmergeler hastanemizde tedavi ediliyor. Hastanemiz son 4 yılda 14 bin yurtdışı hastaya sağlık hizmeti verdi. Sadece 2014 yılında bu sayı 7 bindir. Sağlık turizmi alanında Batman'a büyük katkılarımız oldu. Bu başarımız Batman'ın ekonomisine, istihdamına ve tanıtımına katkıda bulunuyor. Kuzey Irak'tan gelen hastalar, otellerde kalıyor, restoranlarda yemek yiyor, AVM'lerden alışveriş yapıyor. Biz hastane olarak, 2015 yılında da 15 bin yurtdışı hastayı şehrimizde ağırlamayı ve hastanemizde tedavi etmeyi hedefliyoruz."

"BİZİ DESTEKLEYENLERE TEŞEKKÜR EDİYORUM"

Hastanenin taşınma dedikoduları ortaya çıktıktan sonra; konu ile ilgili demeç veren, yazı yazan, tepki gösteren herkese minnettarlığını belirten Akdağ: "Hastanemizin taşınma konusunda tepki göstererek; bölgemize, Batman'a, hastanemize sahip çıkan, dernek, sivil toplum kuruluşlarıile başkanlarına, gündeme taşıyan medya ve yerel basınımıza, sosyal medyada paylaşımlarda bulunan ve her ortamda rahatsızlıklarını dile getiren Batman halkına teşekkür ediyorum." dedi.

Kaynak: Temsilci / Güncel

Mahmut Akdağ Medical Park Batman Yerel Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title