Haberler

İznik Lezzet Şöleni, Dünya Barışı'na Zeytin Dalı Uzattı

Güncelleme:

İznik Lezzet Şöleni Hanımelleri Çarşısı açılışı İznik Yeşil Cami Bahçesinde gerçekleşti.

İznik Belediyesi Kent Konseyi ve Bursa Büyükşehir Belediyesi organizasyonu ile düzenlenen İznik Hanımelleri Lezzet Şöleninde, Ortadoğu da, Müslüman Coğrafyalarında ve dünyada yaşanan katliamlara dikkat çekmek amacıyla barış mesajları verildi.

Açılış kurdelesini Ak Parti Bursa Milletvekili İsmail Aydın, Bursa Büyükşehir Belediye Başkanı Recep Altepe, İznik Kaymakamı Hüseyin Karameşe, İznik Belediye Başkanı Osman Sargın, Yenişehir Belediye Başkanı Süleyman Çelik, Ak Parti İlçe Başkanı Tamer Mahmut Hersek ve Bursa BALGÖÇ Başkanı Doç. Dr. Yüksel Özkan ile birlikte kesti.

Lezzet Şöleninde İznik'in mahallelerinde ki hanımların yöresel yemekleri tek tek tadılarak, İznik'in yöresel yemeği, yarışmada birinci olan Asiye Savaş tarafından yapılan "Kafkas Mantısı" olarak belirlendi. Birbirinden güzel yöresel lezzetleri ile yarışan hanımlar, gurmeler tarafından belirlenen, tat, lezzet, sunum ve görsellik gibi birçok kriterler ölçüsü ile İznik'in yeni yöresel tadını keşfetti.

Şölendeki konuşmalarda açılış konuşmasını Kent Konseyi Genel Sekreteri Havva Candar yaptı. Candar konuşmasında "Öncelikle hepinize hoş geldiniz diyorum. İznik hanımelleri kadın çarşısına gelen herkese teşekkür ediyorum" dedi.

Başkan Sargın yaptığı konuşmada "İznik Belediyesi İznik Kent Konseyi'nin hazırlamış olduğu Lezzet Şöleni ve Hanımeli Çarşısına hepiniz hoş geldiniz. Öncelikle yeni Türkiye'nin yeni Cumhurbaşkanı ve Yeni Başbakanı ülkemize hayırlı olsun. Değerli dostlar, 2500 yıllık tarihi geçmişi olan, 5 medeniyete ev sahipliği yapmış, kültürlerin buluştuğu medeniyet şehrinde bugün Lezzetler buluşuyor.Bugün burada ilçemizin unutulmaya yüz tutmuş yemekleri ortaya çıkararak İznik'in yöresel yemeğini belirleyeceğiz.Kültürlerde en önemli etken o yörenin yemeğidir. Büyükşehir Belediye Başkanımız Recep Altepe bugün burada, ben inanıyorum ki hanımlarımıza bir söz verecek. Diyecek ki, Ben büyükşehir belediye başkanı olarak, İznik'te hanımlarımızın el emeklerini, göz nurlarını satarak ailelerine katkı sağlayacakları bir sabit çarşıyı hanımlarımıza inşa edeceğiz. Diyeceğinden hiç şüphem yok. Sözlerime son verirken, bu şölende emeği geçen, herkese ve katılımınızdan dolayı hepinize çok teşekkür ediyorum" dedi.

Kaymakam Karameşe konuşmasında "Böyle anlamlı bir şölenin davetine icabet ettiğiniz için hepinize hoş geldiniz diyor teşekkür ediyorum. İznik dünyanın en seçkin ve nitelikli ilçelerinden bir tanesi. Gerçektende birçok medeniyete ev sahipliği yapmış bir yer. Anadolu Türkleri'nin ilk başkenti olma onuruna kavuşmuş bir yer İznik. Böyle bir ilçede lezzet ve damak tadı denildiğinde insanların aklına çokta bir şey gelmiyordu. Kent konseyimiz öncülüğünde gerçekleşen bu lezzet şöleni buna fayda sağlayacaktır. Emeği geçenlere teşekkür ediyor, saygı ve sevgilerimi sunuyorum" şeklinde konuştu.

Ardından mikrofona gelen Büyükşehir Belediye Başkanı Recep Altepe yaptığı konuşmada "Sevgili İznikliler hepinizi en samimi duygularımla selamlıyor, saygı ve sevgilerimi sunuyorum. İznik'te çok güzel bir ortam var. Cıvıl cıvıl rengârenk bir ortam. Bu güzel organizasyonu sağlayan Belediye Başkanımız Osman Sargın'a, Kent Konseyine ve emeği geçen herkese teşekkür ediyorum. Görülüyor ki yürekler İznik için atıyor. İznik'in değerlerini ortaya çıkarmak, Lezzetlerinin farkına varmak, hanımlarımızın üretimine katkı sağlayacak organizasyonlar yapmak, gerçekten çok güzel ve anlamlı bir şey. Buradan bizlerde sözünü veriyoruz. İnşallah İznikli hanımlarımıza sürekli kalıcı bir hanım çarşısı yapacağız. İznik artık büyükşehir ile kabuğunu kırıyor. Bizler onun için buradayız. Bizler İznik'e büyükşehire bağlanmadan çok önce bile çalışmalarımızı başlatmıştık. Bizim amacımız görevimiz sadece
hizmet etmek. Sizler bizleri seçerek destek oluyorsunuz. Bizlerde bu hizmetleri yapacağız. Bu şölenimizin, İznik için, Bursamız ve bölgemiz için hayırlı sonuçlar doğurmasını temenni ediyor, saygı ve sevgilerimi sunuyorum" dedi.

Milletvekili İsmail Aydın konuşmasında "Hepinizi en kalbi duygularımla selamlıyor, hepinize hoş geldiniz diyorum. Bugün açmakta olduğumuz Hanımeller Lezzet Şöleninin İznik için hayırlı olmasını temenni ediyorum. Bizler İznik için çalışıyor, İznik'i ulaşılabilir bir kent yapmak için uğraşıyoruz. İznik'e 30 Martta verdiğimiz sözleri yerine getirmenin haklı gururunu yaşıyoruz.İznik Belediye Başkanımızdan ve Büyükşehir Belediye Başkanımızdan hanımlarımızın bu çarşısının kalıcı bir yerde olmasını ve o hale getirmelerini talep ediyorum.Kendileri de bunun sözünü zaten verdiler.İnşallah bundan sonra hanımlarımız kendi el emeklerini 365 gün satarak değerlendirecek ve aile bütçelerine katkı sağlayacakları bir yer yapılacak. Emeği geçenlere teşekkür ediyor, hepinizi Allah'a emanet ediyorum" dedi.

Başkan Sargın konuşmalar sonrasında Milletvekili Aydın'a Çini Fincan Takımı hediye ederken, Büyükşehir Belediye Başkanı Altepe'ye Yeşil Cami Resmi takdim etti.

Lezzet şöleninde 30 yarışmacı arasından ilk üçe giren isimler ise Üçüncü Esra Kaya (Papaz Yahnisi), İkinci Hatice Şener (Şeftali Kurabiyesi), Birinci ise Asiye Savaş (Kafkas Mantısı) oldu.30 yemeğin kıyasıya yarıştığı yarışmanın jüri üyeliğini, Bursa Tüm Aşçılar Derneğinden, Ayhan Başusta, Ufuk Ede ve Emel Yücel, Ümit Çandarlıoğlu, Emin Özyer, Kasım Yıldız, Hande Çam, Özlem Kaçaner Gönüldaş, yaptı.

Kortej Yürüyüşü ile Dünya Barışına Vurgu Yapıldı
İznik Yeşil Cami bahçesinde gerçekleşen Hanım Elleri Lezzet Şöleni sonrası Protokol, misafirler ve tüm İzniklilerin katılımıyla Ortadoğu da, Müslüman Coğrafyalarında ve dünyada yaşanan katliamlara dikkat çekmek için kortej yürüyüşü gerçekleştirildi. Yeşil Cami Bahçesi önünden başlayan kortej yürüyüşü, Kılıçaslan Caddesi üzerinden devam ederek, Dörtyol da dünya barışı mesajları verdi. Dünyada savaşların olmaması, zulümlerin olmaması için mesajlar verildi. Barış türkülerinin ve balonların havaya bırakıldığı kortej yürüyüşünde Dünyaya İznik'ten zeytin dalı uzatıldı.

Kaynak: Bültenler / Güncel

İsmail Aydın Osman Sargın Recep Altepe İznik Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

Irak'taki Şii Milis Gücü Haşdi Şabi'ye Hava Saldırısı Düzenlendi E Devlet çöktü mü Son Dakika? E Devlet'te sorun mu var 20 Nisan Cumartesi 2024 20 Nisan 2024 Konya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Konya'da elektrik ne zaman gelecek? 20 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 20 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 20 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 20 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 20 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! 20 Nisan 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 20 Nisan Resmi Gazete yayımlandı! 32266 sayılı Resmi Gazete atamalar listesi! 20 Nisan Ankara elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Ankara'da elektrikler ne zaman gelecek? Ankara'da elektrik kesintisi! 20 Nisan Adana elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Adana'da elektrikler ne zaman gelecek? Adana'da elektrik kesintisi! 22 Nisan Pazartesi günü okullar tatil mi, yarım gün mü? 20 Nisan Cumartesi Sayısal Loto çekiliş sonuçları açıklandı mı? Sayısal Loto sonuçları saat kaçta açıklanacak? Sayısal Loto CANLI izle! Sadettin Saran kimdir, serveti ne kadar? Sadettin Saran aday mı? Sadettin Saran Fenerbahçe başkanlığına aday oldu mu?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title