Haberler

Izmir Nevruz Kutlamasında Hayır Kampanyası

Nevruz kutlamasında hayır kampanyasıİZMİR'de HDP ile farklı parti ve derneklerin destek verdiği Nevruz kutlaması, Alsancak Gündoğdu Meydanı'nda yapıldı.

Nevruz kutlamasında hayır kampanyası

İZMİR'de HDP ile farklı parti ve derneklerin destek verdiği Nevruz kutlaması, Alsancak Gündoğdu Meydanı'nda yapıldı. Polisin geniş güvenlik önlemi aldığı kutlamalarda, tertip komitesi üyelerinin sık sık alandakileri, belirlenen sloganlar haricinde PKK ve Abdullah Öcalan isimlerinin kullanılmaması için sık sık uyardı. Konuşmacıların referandumda hayır oyu için destek istediği nevruzda HDP İzmir Milletvekili Ertuğrul Kürkçü de, Nevruzun Türkiye'nin bütün halkları için tarihe önemde olduğunu söyledi.

İzmir'deki nevruz kutlamaları Alsancak Gündoğdu Meydanı'nda yapıldı. Meydanın bulunduğu sokakları trafiğe kapatan polis, alana gelenleri kontrol noktalarındaki aramalardan sonra içeriye aldı. Kutlamaya gelenlerin belirlenen pankartlardan başkasını içeriye almalarına polis izin vermedi, el koydu. Ayrıca yaklaşık bin 500 poliste meydanın çevresinde ve belirlenene noktalarda sıkı önlem aldı, kuş uçurtmadı. Dronela kontroller yapıldı. Ayrıca Sahil Güvenlik Bölge Komutanlığı'na bağlı botlarla denizde önlem aldı. Polis helikopteri de havadan denetimlere katıldı. Alandakiler, PKK ve Abdullah Öcalan lehine slogan attıkları zaman kürsüdeki komitesi üyeleri sık sık uyardı.

NEVRUZ ATEŞİN YAKILMASIYLA BAŞLADI

İzmir'deki nevruz kutlaması, HDP İzmir Milletvekili Ertuğrul Kürkçü ve parti yöneticilerinin, meydandaki ateşi yakmasıyla başladı. Halen tutuklu bulunan HDP eş genel başkanları Selahattin Demirtaş ile Figen Yüksekdağ'ın mesajlarını, HDP İzmir il eş başkanları Mahfuz Güleryüz ile Gülay Bilici okudu. Barış anneleri adına Perihan Kortağ ve 2015 Kasım seçimlerinde İzmir'den milletvekili adayı olan Mülkiye Birtane'nin kürtçe yaptığı konuşmadan sonra sanatçı İlkay Akkaya, sahne aldı. İlkay Akkaya, söylediği şarkılarla alandakilerle eğlendi. Halkların Demokratik Kongresi eş sözcüsü Gülistan Kılıç Koçyiğit'in ardından ise İzmir Milletvekili Kürkçü, konuşma yaptı. Nevruzun Türkiye'nin bütün halkları için tarihi önemde olduğunu söyleyen Ertuğrul Kürkçü, şle konuştu:

' Türkiye halkları bir kere daha özgürlüğe, barışa, adalete eşitliğe uyandı. 16 Nisan'da Türkiye'ye faşizmden önceki son çıkışı göstermek içini buradayız. Otoriterlikle karşı karşıyayız. Bir diktatörlük ile karşı karşıyayız. Bu zumlu kabul etmemiz değil onu kutsamamız isteniyor. Bunu kabul edebilir miyiz' Türkiye'nin hiçbiri demokrat emekçi, işçi, kadın genç bunu gönüllü olarak benimseyemez. Her şeyimizi kaybedebiliriz. Özgürlüğümüzü, birikimlerimizi kaybedebiliriz. Ama asla onurumuzu kaybetmeye razı olamayız. 17 Nisan'da yeni bir demokratlaşmanın yeniden açabiliriz. İki yıldı Türkiye halkları kürtlere aleviler, her yer herkes 15 Temmuz'dan beri ağır zulüm altında inliyor. Zulümün en büyüğünü kürtler yaşadı. Kürtler bu nevruzda özgürlük eşitlik için buradayız dediler. Tayyip Erdoğan'ın ve ortaklarının referandumu kaybedecekleri çoktan belli oldu. Türkiye halkları hayır demekte kararlılar. 20 gün var bizim sandıklara sükunet içinde halkları taşımamız gerekir. Tarihin gidişi halkların kendi kendini yönetmesi özgürlüğün üzerindedir. Bunu yaparsak Türkiye çağdaş uygarlık denen seviyeye yaklaşır. Yönetenler, Türkiye'yi zulüm diyarına sürüklemek istiyorlar." Ertuğrul Kürkçü, konuşmasının sonunda tutuklu olan eş genel başkanlarını da selamladı.

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Ertuğrul Kürkçü Gündoğdu Türkiye İzmir Politika Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

FACEBOOK CUMA MESAJLARI 2024: Resimli, en iyi, en yeni Facebook Cuma mesajları! Cuma mesajları, resimli Cuma mesajları! Kısa Cuma mesajları Fenerbahçe'de kimler penaltı kaçırdı, kaç penaltı kaçtı? Livakoviç kaç penaltı kurtardı? 19 Nisan 2024 Konya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Konya'da elektrik ne zaman gelecek? Fenerbahçe elendi mi? Fenerbahçe Avrupa'dan elendi mi (UEFA Konferans Ligi 19 Nisan Cuma)? (Fenerbahçe -Olympiakos) 19 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 19 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 19 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 19 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 19 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! 19 Nisan Ankara elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Ankara'da elektrikler ne zaman gelecek? Ankara'da elektrik kesintisi! 19 Nisan Adana elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Adana'da elektrikler ne zaman gelecek? Adana'da elektrik kesintisi! Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 19 Nisan AFAD ve Kandilli deprem listesi! 19 Nisan Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu? 19 Nisan 2024 On Numara çekiliş sonuçları açıklandı mı? On Numara sonuçları saat kaçta? On Numara CANLI izle! Bugün kazanan numaralar neler? Fenerbahçe turu geçti mi, maç uzadı mı, penaltılara mı gitti?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title