Haberler

İnce'den Hakim ve Savcılara Sert Eleştiri

CHP Kurultayı’ndan sonra ‘İktidar olmak için dolaşıyoruz’ sloganıyla yurt gezisine çıkan CHP Yalova Milletvekili Muharrem İnce ; Muğla, Bodrum, Milas, Yatağan ilçeleri sonrası Marmaris’te partililerle bir araya geldi. İnce, beraberindeki Tekirdağ Milletvekili Emre Köprülü, Yalova İl Başkanı Özcan Özer, Yalova Belediye Başkanı Vefa Salman, Yalova Koru Belediye Başkanı Kamil Yaman ve avukatı Haluk Pekşen’i; Marmaris Belediye Başkanı Ali Acar, Marmaris İlçe Başkanı Candan Yürekli ve partililer karşıladı. İnce, gazetecilere gündeme dair gelişmeler hakkında açıklamalarda bulundu.

HAKİM VE SAVCILARA SERT ELEŞTİRİ

Bu memlekette yargıya güvenilmeyeceğini herkesin gördüğünü ifade eden İnce, "HSYK seçimi öncesi yargıda iktidar ile cemaat adamları savaşıyor ve yarışıyor. Buradan hukuk ve insanlık çıkar mı? O hakimler ve savcılar siz nasıl olur da iktidar, cemaat, CHP veya birilerinin adamı olursunuz. Yargıya bakın Allah aşkına bu memlekette bunlara güvenilmeyeceğini bundan güzel işareti olabilir mi? Bu savcı ve hakimler çocuklarına hiç mi hesap vermiyor, bunlardan torunları utanacak. Bunlar mı bize adalet dağıtacak? Koca koca hakim ve savcılar utanmıyor musunuz? Türk adaletini temsil eden, bizlere adalet verecek insanlar, canımızı, namusumuzu, ırzımızı ve malımızı teslim ettiğimiz savcı ve hakimler; siz utanmıyor musunuz birilerinin adamı olmayı, sizin ahlaki değerlerinizi, sizin vicdanlarınız, sizin evrensel hukuk bilginiz yok mu? Hiç mi inancınız yok nasıl beyninizi kiraya verirsiniz? Bu savcı ve hakimlere yazıklar olsun. Bu tartışmayı yürütenlere, parçası olanlara ve odak noktalara yazıklar olsun. Benim bu konuşmalarımdan sonra bana ne ceza vereceklerse versinler bu sorunu da ben değil yanımda gelen avukatım düşünsün" şeklinde konuştu.

"ÜLKEMİZDE HER ŞEY TEHLİKEDE"

Konuşmasını hükümet ve Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ı eleştirerek sürdüren İnce, "Türkiye Cumhuriyeti’nde ciddi bir tehlike mevcut. Bu tehlikeyi gördüğümüz için arkadaşlarımızla il, il ve şehir şehir dolaşarak anlatacağız. Parti içinde ki tartışmaları bir kenara koyarak çıktığımız bu yolda sizlere bu tehlikeyi anlatacağım. Cumhuriyet tehlikede, laiklik tehlikede, çocuklarımızın geleceği tehlikede, sınırlarımız, yaşam biçimlerimiz, dedelerimizi, bacılarımız, okullarımız, çevremiz, doğamız, sularımız ve hemen hemen her şey tehlike altında. Bir büyük tehlike ile karşı karşıyayız. Bu tehlike Türkiye’nin bir diktatörün eline geçmesidir. Eğer bu önümüzdeki seçimlerde başarısız olursak bunlar 330 vekil çıkartırsa başkanlık sistemine geçeriz. Bunun olmaması için herkesin küskünlüğü bırakarak canla başla çalışması gerekmektedir. Türkiye’de tek adamlık dönemi var. Eğitim çökmüş. Bu eğitim eski Başbakan yeni Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın oğlu tarafından idare ediliyor. Devletin valisi vali değil AKP’nin sözcüsü; savcı, cumhuriyetin savcısı değil; okul müdürü müdür değil AKP’nin militanı. Böyle ortamlarda seçime gidiyoruz. Artık herkesin uyanma vakti geldi geçiyor. Öyle oyunlar oynuyorlar ki sanki her şeyin suçlusu CHP. Sabah vatandaşlarımızın IŞİD’in elinden kurtulduğunu öğrendik sanki hükümet biziz, bizim dönemimizde rehin alma olmuş da kurtarmışlar gibi konuşuyorlar. Bunlar hasta olsa CHP’den bilecekler" dedi.

CHP Yalova Milletvekili Muharrem İnce, gazetecilere yaptığı açıklamanın ardından parti yönetimi ve üyeleriyle toplantı gerçekleştirdi.

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Güncel

Muharrem İnce Marmaris Yalova Muğla Politika Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

Promosyon ödeme başvurusu nereden yapılır? Promosyon ödeme başvurusu nasıl yapılır? Yarın okullar tatil mi? 29 Mart Cuma günü okullar tatil edildi mi, kaç gün tatil edildi? SEÇİM GÜNÜ YASAKLARI 2024: Seçim yasakları nelerdir, ne zaman başlıyor, bitiyor? OY KULLANMAMA CEZASI! Yerel seçimde oy kullanmama cezası var mı, ne kadar? Seçim tarihi değişir mi? Seçim ertelenirse ne zaman, hangi tarihte yapılır? İptal durumunda yeni seçim tarihini duyuruldu! NİSAN AYI MEMUR MAAŞLARI ERKEN ÖDENECEK Mİ? 2024 Nisan ayı memur maaşları bayramdan önce yatar mı? 2024 seçim görevi iptal etme! Seçim sandık görevi iptal edilir mi? Sandık görevine gitmeyenlere ne ceza verilir? YKS BAŞVURU TARİHİ | YKS son başvuru tarihi ne zaman? YKS'ye nereden başvurulur? ÖSYM Başvuru ekranı! IC ENTERRA YENILENEBILIR ENERJI HALKA ARZ NE ZAMAN? Ic Enterra Yenilenebilir Enerji halka arz talep toplama başladı mı, ne zaman başlıyor? 2024 KPSS başvuruları ne zaman? Başvuru nereden yapılır? ÖSYM BAŞVURU EKRANI! Seçmen kağıdı olmadan oy kullanılır mı? Seçmen kağıdı, oy kullanırken gerekli mi? Oy kullanırken gereken belgeler neler? Fenerbahçe ligden çekildi mi? Fenerbahçe ligden çekilecek mi, neden çekiliyor? 31 Mart 2024 Pazar günü havalar nasıl? Seçim günü hava nasıl olacak? İstanbul, Ankara ve İzmir'de hava nasıl? Emekli promosyonları bugün mü veriliyor? Emekli promosyon başvurusu nereden yapılır? 31 Mart Yerel Seçimleri 2. Tura kalırsa ne olur? Seçim ikinci tura kalırsa ne zaman, hangi tarihte yapılacak?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title