Haberler

Hilvan'da 2 Dev Proje Hayata Geçti

Şanlıurfa Valisi Celalettin Güvenç' in açılışını yaptığı, 'Matematik Evim' ve 'Kumbaralar Açılıyor Çocuklar Kitaplarla Buluşuyor' sosyal etkinlik projesi Hilvan ilçesinde 2 dev proje olarak hayata geçti.
Hilvan Kaymakamlığınca hayata...

Şanlıurfa Valisi Celalettin Güvenç' in açılışını yaptığı, 'Matematik Evim' ve 'Kumbaralar Açılıyor Çocuklar Kitaplarla Buluşuyor' sosyal etkinlik projesi Hilvan ilçesinde 2 dev proje olarak hayata geçti.

Hilvan Kaymakamlığınca hayata geçirilen 'Matematik Evim' isimli projede, 3 okulda içinde zeka oyunları bulunan proje sınıfı oluşturuldu. Okulda eğitim gören öğrencilerin haftanın belirli gün ve saatlerinde sınıftaki oyunlarla matematik dersine ilgileri çekilmesi, ilgilerini artırmak ve bu dersi sevmeleri hedefleniyor. Özel Okullar tarafından yapılan matematik dersi sistemi uygulamaları, artık ilçemizde devlet okulunda da uygulamaya başladı.

Hilvan Mehmet Akif Ersoy İlkokulunda 'Matematik Evim' projesinin açılışını yapan Şanlıurfa Valisi Celalettin Güvenç, "Öncelikli olarak çok değerli öğretmenlerimizin öğretmenler gününü kutluyoruz. Hilvan'ımızda da Allah' a şükür böyle çok güzel bir kadro ile çalışıyoruz. Kaymakamımız, Belediye Başkanımız, diğer arkadaşlarımız ile beraber uyum içerisinde geldiğimiz günden beri Hilvanlıyı kucaklamaya, Hilvan'ın güzel insanını yarınlara hazırlamaya çalışıyorlar, el birliği ile İnşallah çalışmaya devam edeceğiz. Ben çocuklarımız adına, Hilvanlılar adına, Kaymakamımıza gerçekten teşekkür ediyorum. Öğretmenler Gününü sadece törenlerle değil, böyle güzel iki tane proje ile daha anlamlı kıldığı için, daha güzel kıldığı için, her alana ulaşmaya çalışan, gayret eden, özveriyle çalışan, astını, üstünü iyi bilen, halkını seven kaymakamımız bu anlamda gerçekten örnek bir idareci konumunda inşallah gelecekte çok iyi yerlerde olur. Genç yaşta bu özverili çabayı göstermesi, halkı ile kucaklaşması, projeler vermesi, bizleri ümitlendirmekte ve sevindirmektedir. Projeler hayırlı olsun, diyorum. Bütün öğretmenlerimize yolunuz açık olsun diyorum" dedi.

Hilvan Kaymakamı Uğur Sezer ise, "Öğretmenler gününü kutladığımız bu dönemde Hilvan Kaymakamlığı olarak 2 tane projemizi eğitimle ilgili olarak bugün başlangıcını ve açılışını yapmaktan büyük mutluluk ve onur duyuyoruz. Hilvan' a geldiğimiz günden bu yana her gün söylediğimiz gibi Eğitim birinci öncelikli sorunumuz ve en önemli çalışma alanımız. Eğitim ile ilgili çalışmada, tüm öğretmenlerimiz ile birlikte idareci arkadaşımızla çok güzel takım oyunu içinde en güzel projelere bir bir start vermekteyiz. Sayın Bakanımız Faruk Çelik ve Sayın Valimiz' in önderliğinde Milli Eğitim Bakanlığımızca derslik sayısında gösterilen artış ile birlikte okullarımızda fiziki olarak tüm eksiklikleri gidermeye, derslik sayısını artırmaya ve daha yaşanabilir okullar sunmaya gayret göstermekteyiz. Belki de bölgemizde ilk çalışmalarını başlatacağımız 'Matematik Evim' projesini yine öğretmenlerimiz ile bir araya gelerek İlçe Proje Ofisi olarak bugün başlatıyoruz" dedi.

Şanlıurfa Valisi Celalettin Güvenç' in 'Matematik Evim' projesinin açılışının ardından beraberindekiler ile birlikte Hilvan Spor Salonuna giderek orada hazırlanan 'Kumbaralar Açılıyor Çocuklar Kitaplarla Buluşuyor' sosyal etkinliği projesinin de açılışını gerçekleştirdi.

Vali Güvenç'in katılımı ile Hilvan'da ilk olarak hayata geçirilen Kitap Fuarı'nda 72 bin adet kitap öğrencilere ve ilçemiz halkına sunularak fuarın 29 Kasım 2013 tarihine kadar açık olacağı öğrenildi. Öğrenciler Kitap Fuarına yoğun ilgi göstererek daha önce dağıtılan kumbaralarda bitirdikleri paralar ile 8 bin kumbaraya Kaymakamlık tarafından konulan harçlıklarla birlikte kitap alma sevincini yaşadılar. Vali Güvenç, Kitap Fuarı'nı gezerek Hilvan' da böylesine güzel projelere imza atan Kaymakam Uğur Sezer' e teşekkür ederek, fuardan ayrıldı. - ŞANLIURFA

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

Celalettin Güvenç Uğur Sezer Şanlıurfa Hilvan Yerel Haberler

Bakmadan Geçme

Dünyanın en güzel kadını kim seçildi 2021? Dünyanın en güzel 100 kadını listesi ve isimleri! Türkiye'nin ve dünyanın en güzel kadını kim? Ünlü Harfler (Sesli Harfler) hangileridir? Sessiz harfler neler? İnce ve Kalın ünlü harfler nelerdir? Ünlü (Sesli) Harfler ve Ünsüz (Sessiz) Harfler! İstanbul ilçeleri! İstanbul'un tüm ilçeleri nelerdir? İstanbul'un kaç ilçesi var? İstanbul Avrupa Yakası ve Anadolu Yakası ilçeleri hangileri? Dünya karizma günü nedir? Dünya Karizma Günü ne zaman? Karizma nedir? Karizmatik ne demektir? Okulu kim buldu? Okulu kim çıkardı? Okulu kim icat etti? Okula gitmek kimin fikriydi? Küçük Prens sözleri: En güzel Küçük Prens sözleri nelerdir? Küçük Prens kitabından alıntı sözler, Küçük Prens gün batımı sözleri! Beşiktaş Ankaragücü maçı kaç kaç, bitti mi? MAÇ SKORU! BJK Ankaragücü maçı kaç kaç, canlı maç skoru! Bein Sports CANLI izle! (HD) Bein Sports kesintisiz donmadan canlı yayın izleme linki! Diyarbakır Belediyesi bayrak olayı ne? Belediye meclisinden kaldırıldı mı? Beşiktaş Ankaragücü maçı CANLI izle! 19 Nisan BJK Ankaragücü Konferans Ligi maçı canlı yayın nereden ve nasıl izlenir? 21 Nisan 2024 Günlük Burç Yorumları: AŞK, EVLİLİK, SAĞLIK, KARİYER burç yorumları! 21 Nisan Pazar burç yorumları nedir? Gaddar 14. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 19 Nisan Gaddar yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? Kızılcık Şerbeti 68. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 19 Nisan Kızılcık Şerbeti yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? Sarı kod uyarısı nedir? İşte MGM Sarı kod uyarısının anlamı Yalı Çapkını 67. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 19 Nisan Yalı Çapkını yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title