Haberler

Hedef: Gençlik Merkezleri Şehri Şanlıurfa

Güncelleme:

Şanlıurfa'nın tüm ilçelerindede inşaat çalışmaları süren Gençlik merkezleri ile gençlerin kötü alışkanlıklardan uzak tutulması amaçlanıyor.

Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürü Ertuğrul Yıldız, gençleri sosyal projelere dahil edebilmek amacıyla Gençlik Merkezi yapım çalışmalarının tüm hızıyla sürdüğünü söyledi.

Bir yıl gibi bir süre zarfı içerisinde tüm çalışmaların tamamlanacağını söyleyen Müdür Yıldız, "Viranşehir Gençlik Merkezi'nde çalışmalar son aşamaya gelmiş olup yakın zamanda hizmete girecektir. Yine Karaköprü Gençlik Merkezimiz, Eylül ayı itibariyle hizmete başlayacaktır. Bunun al birlikte Ahmet Yesevi'deki gençlik merkezi temelini de attık, inşallah bir yıl gibi kısa bir sürede bu tesisimizi de gençlerin hizmetine açacağız" dedi.

Kent merkezinde ise Bahçelievler ve Yenişehir gençlik merkezlerinin gerek kurs gerekse eğitim çalışmalarını yoğun bir şekilde sürdürdüğünü dile getiren Yıldız, "Ayrıca Yenice'de, Karaköprü'de ve Ahmet Yesevi'de birer Çadır Gençlik Merkezi halkımıza hizmet veriyor. İlçelerimizde ise, Siverek Eyyüp Cenap Gülpınar Gençlik Merkezi bitti. Viranşehir'de kiralama usulü ile alınan gençlik merkezi hizmet veriyor. Suruç ve Viranşehir ilçelerimizde gençlik merkezlerinin yapımı devam ediyor. Hilvan ilçemizde gençlik merkezi yapımı için çalışmalarımız var. Halfeti ilçemizde de Gençlik Merkezimiz halkımızın hizmetine girecektir. Hedefimiz tüm ilçelerde gençlik merkezleri açmaktır" diye konuştu.

'MERKEZLER GENÇLERİMİZİN İKİNCİ EVİ OLACAK'

Şanlıurfa'da 0-34 yaş arası nüfusun %72'lik kısmının genç nüfus olduğunu ve bu oranla Urfa'nın Türkiye'nin en genç nüfusuna hitap ettiğinin de altını çizen Müdür Yıldız, "Doğal olarak bu nüfus üzerinde sportif faaliyetlerin yanı sıra, sosyal ve kültürel faaliyetlerde yapmak gerekiyor. İşte burada gençlik merkezlerimiz yaptığı çalışmalarla bu sosyal ve kültürel süreçte destekliyor" dedi.

KÜLTÜREL FAALİYETLERDE MEVCUT

Merkezlerde sporsal faaliyetlerin yanı sıra sosyal, kültürel ve sanatsal kurslar da düzenlediklerini belirten Müdür Yıldız, "Gençlik Merkezimizde gençlerin kişisel gelişimlerini sağlamak amacıyla her dönem yeni kurslar açılmaktadır. Bu kursların tamamı ücretsiz olup; Bağlama, Keman, Bilgisayar, İngilizce, Ebru, Hüsn-i Hat, Satranç, Türk Halk Müziği, Ud, Ney-Kaval, Halk Oyunları dallarında kurslarımız açılmıştır. Gençlik Merkezimizde birçok kursun yanı sıra gençler serbest zamanlarında Gençlik Merkezinde bulunan Masa Tenisi, Kütüphane, Ebru Atölyesi vb. kurlardan onbinlerce gencimiz faydalandı" şeklinde konuştu.

'SPOR HAYATIN HER ALANINDA'

Sporun bir zamanlar stadyumlar ve spor salonlarındaki etkinliklerden ibaret olduğunu ancak son dönemlerde yapılan çalışmalarla sporu hayatın her alanına yaydıklarını söyleyen Müdür Yıldız, son olarak şu ifadelerini kullandı: "Özelikle Gençlik Merkezlerinin hizmette başlamasından sonra, bugün gençlerin serbest zamanlarını sosyal, kültürel, sanatsal ve sportif faaliyetlerle değerlendirmek, bilgi ve beceri sahibi olmalarına yardımcı olmak, gençlik faaliyetlerini planlamak, programlamak, yönetmek, denetlemek, değerlendirmek ve geliştirmek gibi çok daha geniş bir alana hizmet etmekteyiz."
(Kaynak: Gazeteipekyol)

Kaynak: Temsilci / Yerel

Ertuğrul Yıldız Viranşehir Karaköprü Eylül Yerel Haberler

Bakmadan Geçme

Mourinho Fenerbahçe'ye gelecek mi? Galatasaray en son ne zaman şampiyon oldu, kaç kere şampiyon oldu? Galatasaray kaç şampiyonluğu var? Ligin bitmesine kaç hafta kaldı 2024? Survivor 3. eleme adayı kim oldu? 7Mayıs Survivor potada kimler var? Fenerbahçe başkanlık seçimi ne zaman 2024? 7 Mayıs Konya'da elektrik kesintisi yaşanacak ilçeler! (GÜNCEL) MEDAŞ Konya elektrik kesintisi ne zaman bitecek? 7 Mayıs Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 7 Mayıs İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! Rasim Ozan Beyaz Futbol'da neden yok, Beyaz TV'den ayrıldı mı? 7 Mayıs 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 7 Mayıs Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 7 Mayıs İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! 7 Mayıs Ankara elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Ankara'da elektrikler ne zaman gelecek? Ankara'da elektrik kesintisi! 7 Mayıs Adana elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Adana'da elektrikler ne zaman gelecek? Adana'da planlı elektrik kesintileri! 7 Mayıs 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 7 Mayıs Resmi Gazete yayımlandı! 32266 sayılı Resmi Gazete atamalar listesi!
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title