Haberler

Eski Mali Şube Müdürü Saygılı ve İki Yardımcısı "Belge Kaçırma" Sorgusunda

Güncelleme:

ABD'de süren kumpas davasında belgelerin ABD'ye kaçırılma süreci ile ilgili 17/25 Aralık kumpasının mimarları Saygılı, Topçu ve Aksoy "sahte delilleri nasıl kaçırdınız" sorgusuna alındı.

İstanbul Emniyeti'ne bağlı Mali Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü, ABD'de Rıza Zarrab'ın sanıkken tanık olduğu, Halk Bank Genel Müdür Yardımcısı Hakan Atilla'nın yargılandığı davaya belge kaçırılmasıyla ilgili 3 kritik ismi tutuklu bulundukları cezaevinden Emniyet'e götürdü.

KRİTİK İSİMLER SORGUDA

"17-25 Aralık Soruşturması'nda kumpas kurup usulsüzlük yaptıkları ve darbeye teşebbüs ettikleri" iddiasıyla tutuklu yargılanan dönemin Mali Suçlarla Mücadele Şube Müdürü Yakup Saygılı, müdür yardımcıları Kazım Aksoy ve Yasin Topçu, Vatan Caddesi'nde bir dönem görev yaptıkları B. Blok'ta sorguya alındı.

BELGELERİN ABD'YE KAÇIRILMASI SORULACAK

Emniyete götürülen şüpheli 3 isme "17 Aralık belgelerinin ABD'ye kaçırılmasıyla ilgili sorular yöneltileceği öne sürüldü.

HÜSEYİN KORKMAZ'LA İLİŞKİ

Belgelerin yurtdışına kaçırılmasıyla ilgili, 17 Aralık Soruşturması'nda görev alan FETÖ'cü eski komiser yardımcısı Hüseyin Korkmaz, ABD'de tanık olarak ifade vermişti. FBItarafından korunan Korkmaz, belgeleri kendisinin getirdiğini, bir kısmını Emniyet'ten bir savcılıktan aldığını iddia etmişti. Hüseyin Korkmaz'ın dönemin Emniyet Müdürü, Saygılı ile yakın ilişkileri olduğu ve birlikte seyahatler yaptıkları öne sürüldü.


METİN TOPUZ İFADE VERMİŞTİ

ABD İstanbul Başkonsolosluğu'nda görevdeyken FETÖ soruşturması kapsamında gözaltına alınan irtibat görevlisi Metin Topuz, Yakup Saygılı ve Yasin Topçu ile 2012'de ABD'ye gittiklerini söylemişti. Topuz, Washington ve New York Bölge Savcılığı'na gittiklerini, buralarda finansal suçlar bürosu şefiyle görüntülerini öne sürmüştü. Soruşturmada, polis müdürlerine bu seyahatle ilgili sorular sorulacağı da belirtildi. Hüseyin Korkmaz'ın teslim ettiği belgeler dışında 17-25 Aralık operasyonu öncesi ABD'ye evrak götürüldüğü iddialarının da araştırıldığı öğrenildi.

TARİH TARİH ANLATMIŞTI

Topuz, o ziyaretleri Tarih vererek anlatarak, 24 Eylül 2012'de Yakup Saygılı, Yasin Topçu ve 17 Aralık operasyonunun dinlemelerini yapan büro amiri İbrahim Şahin'le ABD'ye gittiklerini dile getirdiği belirtilmişti. 17 Aralık 2013'teki operasyondan 1 ay önce Mali Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü'ne gittiği kamera kayıtları da ortaya çıkan Metin Topuz, ABD ziyaretinde Washington Savcılığı'na gittiklerini ve Daniel Groms'la görüntülerini ifadesinde açıklamıştı. Ziyaret kapsamında, 25 Aralık'ta DEA Genel Müdürlüğü'nde Finansal Bölüm Başkanı Brain Mcknight, koordinatör Mark Snyder, Michael Baebuti ve Margaret Williams ile görüşme yaptıklarını dile getirmişti. Bundan 2 gün sonra 27 Aralık 2012'de New York Bölge Savcılığı'na gittiklerini belirten Topuz, DEA'nın New York Bürosu finansal Suçlar bürosundaki grup şefi Willim Callham'a görüştüklerini belirtmişti.

(Kaynak: Ferit Zengin/ Milliyet)

Kaynak: Haberler.com / Güncel

Amerika Birleşik Devletleri Hüseyin Korkmaz New York İstanbul Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

Ekrem İmamoğlu ve Murat Kurum reklam harcamaları ne kadar? AK Parti ve CHP seçim kampanyalarına ne kadar harcadı? 2024 ANKET SONUÇLARI! İstanbul'u kim kazanacak? AK Parti'den son anket geldi Fundagül Demirkol kimdir? Türkiye İşçi Partisi Kırşehir Boztepe Belediye Başkan adayı Fundagül Demirkol kimdir? Yalçın Ertaş kimdir? AK Parti Konya- Ilgın Belediye Başkan adayı Yalçın Ertaş kaç yaşında, nereli? Mehmet Badem kimdir? AK Parti Konya- Kadınhanı Belediye Başkan adayı Mehmet Badem kaç yaşında, nereli? Mehmet Yaka kimdir? AK Parti Konya- Karapınar Belediye Başkan adayı Mehmet Yaka kaç yaşında, nereli? Hasan Kılca kimdir? AK Parti Konya- Karatay Belediye Başkan adayı Hasan Kılca kaç yaşında, nereli? Murat Ünver kimdir? AK Parti Konya- Kulu Belediye Başkan adayı Murat Ünver kaç yaşında, nereli? Nafiz Solak kimdir? AK Parti Konya- Sarayönü Belediye Başkan adayı Nafiz Solak kaç yaşında, nereli? Mustafa Kavuş kimdir? AK Parti Konya- Meram Belediye Başkan adayı Mustafa Kavuş kaç yaşında, nereli? Kasım Çelebi kimdir? Zafer Partisi Erzurum Yakutiye Belediye Başkan Adayı Kasım Çelebi kaç yaşında, nereli? Ahmet Pekyatırmacı kimdir? AK Parti Konya- Selçuklu Belediye Başkan adayı Ahmet Pekyatırmacı kaç yaşında, nereli? Mehmet Tutal kimdir? AK Parti Konya- Seydişehir Belediye Başkan adayı Mehmet Tutal kaç yaşında, nereli? Osman Arı kimdir? AK Parti Konya- Taşkent Belediye Başkan adayı Osman Arı kaç yaşında, nereli? Hasan Koçer kimdir? AK Parti Konya- Yalıhüyük Belediye Başkan adayı Hasan Koçer kaç yaşında, nereli?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title