Haberler

Şanlıurfa Belediye Başkanı kim oldu? Seçimi kim, hangi parti kazandı? 2024 Şanlıurfa Yerel Seçim sonuçları!

Güncelleme:

Şanlıurfa Belediye Başkanı kim oldu? Seçimi kim, hangi parti kazandı? 2024 Şanlıurfa Yerel Seçim sonuçları! 2024 yılında gerçekleştirilen Şanlıurfa yerel seçimlerinin sonuçları açıklandı. Şanlıurfa Belediye Başkanı'nın kim olduğu ve hangi partinin seçimleri kazandığı merak konusu oldu. Seçim sonuçlarına göre Şanlıurfa'nın yeni belediye başkanı ve kazanan partisi belirlendi.

31 Mart Şanlıurfa Yerel Seçim sonuçları Yüksek Seçim Kurulu tarafından açıklandı. Şanlıurfa Belediye Başkanın kim oldu ve seçimi hangi partinin kazandığı belli oldu. AK Parti'nin adayı Zeynel Abidin Beyazgül, Yeniden Refah Partisi'nin adayı Mehmet Kasım Gülpınar yarıştı. 2024 Yerel Seçim sonuçları, sandıkların açılmasıyla birlikte, Şanlıurfa Belediye Başkanı belirlendi. Rakiplerinden üstünlük sağlayan Yeniden Refah Partisi'nin adayı Mehmet Kasım Gülpınar belediye başkanı seçildi. Peki, Mehmet Kasım Gülpınar kimdir?

ŞANLIURFA 2024 YEREL SEÇİM SONUÇLARI AÇIKLANDI MI?

Yerel Seçim sonuçları, 31 Mart Pazar günü saat 17:00'de sandıklar kapandıktan hemen sonra sayıma başlandı.Şanlıurfa Belediye Başkanı yerel seçim sonuçlarına göre AK Parti'nin adayı Zeynel Abidin Beyazgül "%33,64" oy alırken;Yeniden Refah Partisi'nin adayı Mehmet Kasım Gülpınar"%38,87" oy aldı.

Haberler.com olarak, 31 Mart Yerel Seçim verilerini en doğru ve en hızlı olarak sizlerle paylaşmaya devam ediyoruz. Şanlıurfa 2024 Yerel Seçim sonuçları için Haberler.com Seçim sayfasını takip ederek detaylı bilgilere ulaşabilirsiniz.

Şanlıurfa Belediye Başkanı kim oldu? Seçimi kim, hangi parti kazandı? 2024 Şanlıurfa Yerel Seçim sonuçları!

2024 ŞANLIURFA YEREL SEÇİM SONUÇLARI İÇİN TIKLAYINIZ

ŞANLIURFA'DA YEREL SEÇİMİ KİM KAZANDI?

2024 Yerel seçim sonuçları açıklanmasının ardından, Şanlıurfa Belediye Başkanı Yeniden Refah Partisi'nin adayı "%38,87 oy alarak Mehmet Kasım Gülpınar oldu. Mehmet Kasım Gülpınar'ın hayatı ve siyasi geçmişi gündeme geliyor.

Şanlıurfa Belediye Başkanı kim oldu? Seçimi kim, hangi parti kazandı? 2024 Şanlıurfa Yerel Seçim sonuçları!

MEHMET KASIM GÜLPINAR KİMDİR?

Mehmet Kasım Gülpınar, 1969'da Şanlıurfa'nın Siverek ilçesinde doğdu. Ankara Üniversitesi Dil ve Tarih-Coğrafya Fakültesi Arap Dili ve Edebiyatı Bölümünü bitiren Gülpınar, öğretmenlik, muhabirlik ve danışmanlık yaptı.

24. dönemde AK Parti'den Şanlıurfa milletvekili seçilen Gülpınar, TBMM'de çeşitli görevlerde bulundu. Gülpınar, 25. 26. ve 27. dönemlerde de AK Parti'den TBMM'deki görevlerine devam etti.

İyi düzeyde Fransızca, İngilizce, Kürtçe, Arapça ve Farsça bilen Gülpınar, evli ve 3 çocuk babasıdır.

Kaynak: Haberler.com / Gündem

Şanlıurfa Gündem Politika Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title