Haberler

YSK yapılan itirazı kabul etti! Van'da mazbata DEM Parti'ye verilecek

Güncelleme:

Van'da yerel seçimi kazanan DEM Partili Abdullah Zeydan yerine AK Partili aday Abdulahat Arvas'a mazbata verilmesine yönelik itirazı YSK değerlendirdi. Yapılan itirazı kabul eden YSK, mazbatayı DEM Partili Abdullah Zeydan'a vereceğini duyurdu.

Van'da seçimi kazanan DEM Partili Abdullah Zeydan yerine AK Partili aday Abdulahat Arvas'a mazbata verilmesi ortalığı karıştırmış ve DEM Parti Yüksek Seçim Kurulu'na (YSK) itirazda bulunmuştu. YSK yapılan itirazı kabul ederek mazbatanın DEM Partili Zeydan'a verilmesini kararlaştırdı.

31 Mart yerel seçiminde DEM Parti'den Van Büyükşehir Belediye Başkanı seçilen Abdullah Zeydan'ın seçilme hakkı, Adalet Bakanlığı'nın itirazı üzerine geri alınmış ve Yüksek Seçim Kurulu ise DEM Partili Zeydan'ın yerine AK Parti adayı Abdulahat Arvas'ı belediye başkanı olarak belirleyip mazbata vermişti. Karara tepki gösteren DEM Partililer, Van ve Güneydoğu'daki birçok ilde protesto gösterisi düzenlemişti.

YSK yapılan itirazı kabul etti! Van'da mazbata DEM Parti'ye verilecek

MAZBATA ABDULLAH ZEYDAN'A VERİLECEK

YSK, son olarak DEM Parti'nin mazbataya ilişkin itirazıyla ilgili dikkat çeken bir karara imza attı. Partinin itirazını kabul eden Kurul, mazbatanın 7 üyenin kabul, 4 üyenin ret oyu ile Abdullah Zeydan'a verilmesine hükmetti.

"BAŞVURULACAK BAŞKA BİR MAKAM YOK"

Karara ilişkin YSK önünde açıklama yapan, DEM Parti YSK Temsilcisi Mehmet Rüştü Tiryaki de YSK'nin oy çokluğuyla itirazlarını kabul ettiğini belirterek, "Yüksek Seçim Kurulu'nun kararları bildiğiniz gibi kesin. Herhangi bir itiraz olanağı yok. Anayasa Mahkemesi denetimine de tabii değil. Dolayısıyla başvurulacak başka bir makam olmadığı için mazbata Abdullah Zeydan'a verilecek." diye konuştu.

YSK yapılan itirazı kabul etti! Van'da mazbata DEM Parti'ye verilecekDEM Parti YSK Temsilcisi Mehmet Rüştü Tiryaki

"KAMUOYUNUN DİRENİŞİ SONUCUNDA..."

Karar sonrası DEM Parti'nin sosyal medya hesabından yapılan açıklamada ise "Dostlarımızın ve demokratik kamuoyunun direnişi sonucunda Van Büyükşehir Belediyesi Eş Başkanımız Abdullah Zeydan'a mazbatasının verilmesine karar verilmiştir." denildi.

VAN'DA DEM PARTİ'NİN KAZANDIĞI BELEDİYE AK PARTİ'YE GEÇMİŞTİ

DEM Parti'nin adayı Abdullah Zeydan, Van Büyükşehir Belediye Başkanlığı seçimlerinde 245 bin 573 oy alarak yüzde 55.48 oranıyla kazanmıştı. AK Partili aday Abdulahat Arvas ise 120 bin 147 adet oyla, yüzde 27.51 oranında kalmıştı.

YSK yapılan itirazı kabul etti! Van'da mazbata DEM Parti'ye verilecekAbdulahat Arvas

Abdullah Zeydan'ın seçilme hakkı, Adalet Bakanlığı'nın itirazı üzerine geri alınmış ve Yüksek Seçim Kurulu ise DEM Partili Zeydan'ın yerine AK Parti adayı Abdulahat Arvas'ı belediye başkanı olarak belirleyip mazbata vermişti.

VAN VE BİRÇOK İLDE GÖSTERİLER YAPILMIŞTI

Mazbatanın AK Partili adaya verileceği açıklanınca DEM Partililer protesto gösterileri düzenlemişti. Van, Batman, Siirt ve Hakkari'de düzenlenen gösteriler nedeniyle sokaklar savaş alanına dönmüş ve çok sayıda kişi gözaltına alınmıştı.

Olgun Kızıltepe
Haberler.com - Güncel

Abdullah Zeydan Abdulahat Arvas DEM Parti Van Politika Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

Süper Loto sonuçları açıklandı mı? 30 Nisan Süper Loto kazanan numaralar neler? Süper Loto sonuçlarına ne zaman, nereden bakılır? 30 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 30 Nisan 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 30 Nisan Resmi Gazete yayımlandı! 32266 sayılı Resmi Gazete atamalar listesi! 30 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 30 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 30 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 30 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! 30 Nisan Ankara elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Ankara'da elektrikler ne zaman gelecek? Ankara'da elektrik kesintisi! 30 Nisan Adana elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Adana'da elektrikler ne zaman gelecek? Adana'da planlı elektrik kesintileri! CHP'nin 1 Mayıs Taksim yürüyüşü ne zaman, saat kaçta? CHP Taksim'e yürüyecek mi? Bu haftaki maçlar aynı gün ve saatte mi oynanacak? Maçlar kaçıncı haftadan itibaren aynı gün ve saatte oynanacak? 30 Nisan Kankalar Günü mü? Dünya Kankalar Günü ne zaman? Ligin bitmesine kaç hafta kaldı? Trendyol Süper Lig'de son haftalara girdik 1 Mayıs kurumsal mesaj örnekleri! Şirket çalışanlarınıza gönderebileceğiniz 1 Mayıs Emek ve Dayanışma Günü mesajları 1 Mayıs kuaförler açık mı, berberler kapalı mı?
500

Yorumlar (96)

İmdat Tekin:

Deme ki neymiş ayaklanıp hakkını ararsan böyle yola gelirler. 22 yıldır uyuyordunuz

1420
513
yanıtYanıtla
Hakan ALTINTAŞ:

Pkaka’ya parayı aktarırlarsa mikerler zaten.

yanıt338
yanıt317
Ne Demeli:

Acaba o dediğin den dolayımı oldu... Hiç sanmam...

yanıt108
yanıt59
Zafer ÖZEVLİ:

Van halkının direnişi kazanmıştır.

yanıt321
yanıt379
İmdat Tekin:

Hakan Altıntaş halkın iradesi söz konusu halkın seçtiğini aşağı indirmek darbedir PKK ne alaka

yanıt165
yanıt102
Ahmed Akif Kılıç:

Pkknın temsilcilerinin ne çok arkası var iyi iyi kim dost kim düşman belli olsun

yanıt103
yanıt82
İmdat Tekin:

Ahmet Akif Kıliç o ülkede hakkını arayanlar PKK ilan edildi. Haklının arkasındayız PKK değil

yanıt103
yanıt71
JY:

Sizleri İslama ve güzel ahlaka ve Salih amele davet ediyorum

yanıt98
yanıt21
Deniz Salman:

Valla seçimde önde gitselerdi ayaklansada bagırsanda çağırsanda bir işe yaramzdı buda cumhurbaşkanının size karşı iyi yaklaşımı diyelim

yanıt41
yanıt52
Nilay Durmaz:

Geçen secimlerde benzer durumlarda ikinci partiye verdiler başkanlıkları. Yani burda da aynısı yapıldı özellikle akp üstüne yatayım demedi. Terör sevici bir adamı başkan yapmak zaten vatana ihanet olurdu kimse kusura bakmasın. Gerçek Van li vatansever insanlarımızın zaten bunu kabul etmemesi gerekir. Yıllarca bölge halkına zulmeden çocuklarını kaçırıp dağlarda kendilerine hizmet ettiren terör örgütünü destekleyen biri sonuçta.

yanıt68
yanıt23
Tüm 96 yorumu okumak için tıklayın Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title