Haberler

Vali Şahin: Dalyan'daki Olayın Siyasi Boyutu Yok

Güncelleme:

Muğla'nın Ortaca ilçesi Dalyan beldesinde bir otele taşlı, sopalı saldırı ile başlayan ve daha sonra büyüyen olaylarla ilgili valilik ve kaymakamlık sağduyu çağrısında bulundu.

Muğla'nın Ortaca İlçesi Dalyan Beldesi'nde dün bir otelin alt katındaki restorana taşlı, sopalı saldırı ile başlayan ve daha sonra büyüyen olaylarla ilgili olarak valilik ve kaymakamlık sağduyu çağrısında bulundu. Vali Fatih Şahin, olayın siyasi boyutu olmadığını söyledi.

Dalyan'daki Diyarbakırlı Murat Harman'ın işletmeciliğini yaptığı üç katlı bir otelin giriş katındaki restorana saat 18.30 sıralarında gelen yaklaşık 50 kişilik grup taş, sopa ve demir çubuklarla saldırdı. Camları kırıp, restorandaki masa ve sandalyelere zarar verdi. Restoranın işletmecisi ve çalışanları üst katlara kaçtı.

Restoran çalışanlarının, grubun üzerine yukarıdan motolotof kokteyl atmasıyla gerginlik daha da tırmandı. Sayıları artarak, yaklaşık 300 kişiyi bulan öfkeli kalabalığa jandarma ve polis, müdahale etti. Jandarma, havaya uyarı ateşi açarak grubu dağıtmaya çalıştı. Muğla İl Jandarma Komutanlığı'ndan takviye ekip istendi. Güvenlik güçleri oteli çembere alıp, grubun içeri girilmesine izin vermedi. Bir süre otelin önünde bekleyişini sürdüren grup daha sonra yavaş yavaş dağıldı.

23 KİŞİ GÖZALTINDA

Sabah ise beldede sakin bir hava yaşanırken, olayların izleri silinmeye başladı. Olay nedeniyle savaş alanına dönen Maraş Caddesi'ne gelen belediye ekipleri, temizlik yaptı. Jandarma ise çevredeki işyerlerinin güvenlik kamerası görüntülerinden olaylara karıştıkları belirlenen 23 kişiyi gözaltına aldı. Gözaltına alınanların ifadeleri sürerken, gözaltı sayısının artabileceği bildirildi.

DURUM DEĞERLENDİRMESİ YAPTILAR

Bu sabah Dalyan Jandarma Karakol Komutanlığı'nda, Ortaca Kaymakamı Mustafa Gürdal, İl Jandarma Komutanı Kurmay Kıdemli Albay Fevzi Kurşun, Ortaca Garnizon Komutanı Yüzbaşı Cumali Tosun, Ortaca İlçe Emniyet Müdürü Selami Bıçakçı, CHP'li Dalyan Belediye Başkanı Arif Sarı ve beldenin ileri gelen kişilerinin katılımıyla bir durum değerlendirmesi yapıldı. Yaklaşık 2 saat süren toplantıdan sonra Kaymakam Gürdal, gazetecilerin toplantıyla ilgili sorularını yanıtsız bıraktı.

"IRKÇILIK VE ETNİK ÇATIŞMAYLA ALAKASI YOK"

Dalyan'da 20 yıldır seyahat acentası işleten Mehmet Çobanoğlu, olayın ırkçılıkla veya etnik çatışmayla ilgisinin olmadığını belirterek şunları söyledi:

"Dalyan'da bu tür bir olayın yaşanması gerçekten hem biz turizcileri, hem de Dalyan'a gelen konukları rahatsız etmiştir. Dalyan'da farklı etnik kimliğe sahip olan vatandaşların işletmeleri vardır ve şimdiye kadar da bu gibi bir sorunla karşılaşılmamıştır. Haberlerde adı geçen işletmenin çevresinde doğu kökenli bir çok esnaf var. Bu olay onlara sıçramamıştır. Sadece ismi geçen işletmede sorun yaşanması bu olayın bir provokasyon olduğunu göstergesidir. Kesinlikle doğu kökenli esnafa yönelik bir olay değildir. Dün geceden sonra zaten beldede yaşam normale döndü."

VALİ ŞAHİN: SİYASİ BOYUT YOK

Muğla Valisi Fatih Şahin ise yaptığı yazılı açıklamada Dalyan Beldesi'nde yaşayan olayların siyasi boyutu olmadığını söyledi. Olayla ilgili adli ve idari soruşturmanın devam ettiğini belirten Vali Şahin, açıklamada şöyle dedi:

"Dalyan Beldesi'ndeki bir restoranda garson olarak çalışan iki kişi, 31 Temmuz'da iş çıkışında, beraberlerindeki iki kadın arkadaşlarıyla kaldıkları eve gelmiş. İlerleyen saatlerde gürültü yapıldığı iddiasıyla, yan taraftaki apart işletmecileri ile aralarında kavga yaşanmış. Ertesi gün akşam saatlerinde de apart sahiplerinin içinde bulunduğu bir grup, garsonların çalıştığı işyerine gelmiş. Atılan taşlar sonucunda işletmede maddi hasar meydana gelmiş. Herhangi bir yaralanma söz konusu değil. Olaylara güvenlik güçleri anında müdahale ederek gerekli tedbirleri aldı. Her iki taraf açısından olayın siyasi boyutu yok. Olaya karışanlar hakkında adli ve idari işlemler başlatıldı. Ortaca Kaymakamlığı tarafından da esnaf ve vatandaşlara sağduyu çağrısında bulunuldu. Konuyla ilgili çeşitli basın yayın kuruluşlarında yer alan farklı değerlendirmeler gerçeği yansıtmamaktadır." - Muğla / Ortaca

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Mustafa Gürdal Muğla Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title