Haberler

TBMM Dilekçe Komisyonu Başkanı Satır - Manisa'da Kışladaki Gıda Zehirlenmesi

TBMM Dilekçe Komisyonu Başkanı, AK Parti İstanbul Milletvekili Mihrimah Belma Satır, Manisa'da kışladaki gıda zehirlenmesiyle ilgili "Askerde bulunan herkes bu vatanın emaneti.

TBMM Dilekçe Komisyonu Başkanı, AK Parti İstanbul Milletvekili Mihrimah Belma Satır, Manisa'da kışladaki gıda zehirlenmesiyle ilgili "Askerde bulunan herkes bu vatanın emaneti. Anneler, babalar çocuklarını askere vatanı kurtarmak, vatanı korumak için gönderiyor ve bir vazife yerine getiriyorlar. Asla kabul edilebilecek bir şey değil. Orada bir ihmal, suistimal veya bir kasıt varsa onun soruşturulması gerekiyor ki yapılıyor zaten." dedi.

Satır beraberindeki Gıda Bankacılığı Uygulamasının Araştırılması ve Yaygınlaştırılmasını İnceleme Alt Komisyonu üyeleri AK Parti Gaziantep Milletvekili Canan Candemir Çelik ve MHP Adana Milletvekili Seyfettin Yılmaz ile Adana Valisi Mahmut Demirtaş'ı ziyaret etti.

Satır, burada yaptığı açıklamada, TBMM Dilekçe Komisyonu ile Gıda Bankacılığı Uygulamasının Araştırılması ve Yaygınlaştırılmasını İnceleme Alt Komisyonunun çalışma sistemi hakkında bilgi verdi.

Gıda bankacılığının, işletmelerin stoklarında bulunan gıda, yiyecek, yakacak ve temizlik maddelerinin son kullanma tarihinin yaklaşması, paketleme veya ürettim hatası bulunması gibi sebeplerle değerini kaybetmeden ihtiyaç sahibi insanlara ulaştırılmasını sağlayan organizasyon olarak tanımlandığını ifade eden Satır, komisyona, bu yönde gelen dilekçeleri değerlendirmek üzere bir alt araştırma komisyonu kurduklarını, illerde yaptıkları inceleme sonunda rapor hazırlayıp ilgili makamlara sunacaklarını kaydetti.

Satır ayrıca, Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığının Sosyal Yardım Bilgi Sisteminin (SOYBİS) belli ölçülerde diğer vakıf ve derneklere de açılması gerektiğini gördüklerini anlatarak, yardım yapılacak kişinin son durumunun gelir durumunun müşterek olarak paylaşılması gerektiğini, aksi takdirde çok istenilmese de bu işin suistimal edildiğini görebildiklerini kaydetti.

Manisa'da kışladaki gıda zehirlenmesi

Satır, bir gazetecinin "Kışlada asker zehirlenmeleri ile ilgili bir süreç yaşanıyor. Komisyonunuza bu konuyla ilgili herhangi bir başvuru oldu mu, sizin komisyon olarak herhangi bir tasarrufunuz var mı?" şeklindeki sorusu üzerine konuyla ilgili komisyona gelen bir dilekçe olmadığını belirtti.

Konunun hukuki bir konu olduğunu, takibatın devam ettiğini ve Milli Savunma Bakanı Fikri Işık'ın bununla ilgili açıklamaları olduğunu hatırlatan Satır, şöyle devam etti:

"Askerde bulunan herkes bu vatanın emaneti. Anneler, babalar çocuklarını askere vatanı kurtarmak, vatanı korumak için gönderiyor ve bir vazife yerine getiriyorlar. Asla kabul edilebilecek bir şey değil. Orada bir ihmal, suistimal veya bir kasıt varsa onun soruşturulması gerekiyor ki yapılıyor zaten. Bizim komisyonumuz bununla ilgili değil. Yani özel Manisa veya askeriyedeki konuyla ilgili değil."

Satır, "Asker iaşesinin temin edilmesi, asker yemeğinin farklı yollardan temin edilmesi için alternatif arayışlar söz konusuyken komisyonunuzla irtibatlı bir çalışma yapılıyor mu?" şeklindeki soru üzerine ise "Belki sizin bu sorunuzdan sonra biz de bunun üzerine bir çalışma yapabiliriz veya bu konuda bir şey gelebilir. Ama bize bu konuyla ilgi bir şey gelmedi." diye konuştu.

Kendisinin çok eski bir siyasetçi olduğunu dile getiren Satır, şunları söyledi:

"Asker ile ilgili konuda kendi özel fikrimi söyleyebilirim. İnsanlar çocuklarını askere gönderirken 'Vatanı kurtarmak, korumak için gidiyor orada soğan doğramak için gitmiyor' denildi, tüm anneler bundan şikayet etti. Doğal olarak da burada sistemin değişmesi, hizmet satın alınması noktasına gelindi ama bugün gelinen noktada Manisa'daki olayda oradaki firmanın mı zafiyeti var, orada ihlal mi var başka ne var onlar hukuki olarak araştırılması gerekir. Tekrar eski sisteme dönülür mü? Bu Türk Silahlı Kuvvetleri ve Milli Savunma Bakanlığının vereceği bir karar ama asla ve asla böyle bir olaya tahammül etmek mümkün değildir."

Kaynak: AA / Güncel

Mihrimah Belma Satır Gaziantep Ak Parti Politika Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

1 Mayıs MARMARAY ücretsiz mi? 1 Mayıs MARMARAY bedava mı? 1 Mayıs ANKARAY ücretsiz mi? 1 Mayıs ANKARAY bedava mı? 1 Mayıs İzban ücretsiz mi? 1 Mayıs İzban bedava mı? #129297 1 Mayıs'ta borsa kapalı mı, açık mı? 1 Mayıs özel sektöre tatil mi? Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 30 Nisan AFAD ve Kandilli deprem listesi! 30 Nisan Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu? 30 Nisan Konya'da elektrik kesintisi yaşanacak ilçeler! (GÜNCEL) MEDAŞ Konya elektrik kesintisi ne zaman bitecek? Süper Loto sonuçları açıklandı mı? 30 Nisan Süper Loto kazanan numaralar neler? Süper Loto sonuçlarına ne zaman, nereden bakılır? 30 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 30 Nisan 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 30 Nisan Resmi Gazete yayımlandı! 32266 sayılı Resmi Gazete atamalar listesi! 30 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 30 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 30 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 30 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! 30 Nisan Ankara elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Ankara'da elektrikler ne zaman gelecek? Ankara'da elektrik kesintisi!
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title