Haberler

Marmara Gölü'nde çıkan ses ve gaz tedirginlik yarattı

Güncelleme:

Suların çekildiği Marmara Gölü'nde çıkan fokurdama sesi ve gaz bölge sakinlerinde tedirginlik yarattı. Konuyla ilgili olarak açıklamada bulunan Kemerdamları Mahalle Muhtarı Ahmet Ayyıldız, tedirgin olduklarını belirterek yetkililerin bir an önce inceleme yapmasını istedi.

Manisa'nın Salihli, Saruhanlı ve Gölmarmara ilçeleri sınırlarında bulunan ve son iki yılda yaşanan kuraklık nedeniyle yok olma riskiyle karşı karşıya kalan Marmara Gölü'nde oluşan bir çukurdan gelen fokurdama sesi ile çıkan gaz korku ve paniğe neden oldu.

Çevre ve Şehircilik Bakanlığınca "Ulusal Öneme Sahip Sulak Alan" olarak tescillenen ve ayrıca tepeli pelikan, karabatak gibi nesli tehlikede olan kuş türleri de dahil olmak üzere yaklaşık 20 bin su kuşuna ev sahipliği yapan Marmara Gölü neredeyse kuruma noktasına geldi. Manisa'nın kuş cenneti olarak bilinen gölde sular yaklaşık 500 metre çekilerek kuruma noktasına gelirken, gölde oluşan ufak çaplı çukurdan gelen gizemli fokurdama sesi ile yanıcı gaz, mahalle sakinlerinde merak uyandırdı.

"YETKİLİLERİN ÇALIŞMA VE ARAŞTIRMA YAPMALARINI İSTİYORUZ"

Çukurdan gelen sesleri çobanların fark ettiğini belirten Salihli'ye bağlı Kemerdamları Mahalle Muhtarı Ahmet Ayyıldız, "Bunun üzerine bizde bölgeye geldik. Geldiğimizde fokurdama sesi ve yanıcı gaz ile karşılaştık. Yetkililerin bu konuda çalışma ve araştırma yapmalarını istiyoruz" dedi.

Marmara Gölü'nde çıkan ses ve gaz tedirginlik yarattı

"SU SEVİYESİNİN DOLU OLDUĞU YILLARDA BURASI FOKUR FOKUR KAYNARDI"

Göldeki su seviyesinin yüksek olduğu zamanlarda da bu alandan fokur fokur suyun kaynadığını aktaran Muhtar Ayyıldız "Biz 20 yıl önce ben dahil kayığım da vardı, bu gölde balıkçılık yapıyorduk. Bulunduğumuz bölgede, göldeki su seviyesinin dolu olduğu yıllarda burası fokur fokur kaynar ve su kabarcıkları oluşurdu. Biz balıkçıklarda bu noktaya oksijen bol olduğu için balık da bol olur diye ağ takımlarımızı atardık. Tabi yıllar geldi geçti, gölümüz kurudu. Sular çekilince, bu alanlarda hayvanlar otlatılmaya başlandı. İnek ve koyunları otlatan çobanlar, gece bu alanda ses duyuyorlar. Sesi duyan çobanlar çok korkmuş. Sonra bize haber verdiler. Bizde geldik ve gördük, hakikaten bir ses var. Burada bir koku da var. Toprağın yapısı zaten değişmiş durumda. Şuan küçük bir obruk var ama sanki burada bir kazan kaynıyor. Buraya gelen bu sesi net bir şekilde duyuyor. Bu çukurdan yanıcı bir gaz geliyor. Birkaç gün önce bu çukurun içine plastik bir şişe attık ve bir süre sonra kendiliğinden yanmaya başladı" dedi. Yetkililere seslenen Ayyıldız "Burada araştırma yapılsın, bu fokurdama ve gaz neyin nesidir, merak içerisindeyiz. Çünkü bu burada 25-30 yıldır var olan bir şey. Burada gaz mı var, sıcak su mu var, magma mı yakın araştırılmasını istiyoruz." ifadelerini kullandı.

Marmara Gölü'nde çıkan ses ve gaz tedirginlik yarattı

"BELKİ ÜLKEMİZ İÇİN HAYIRLI BİR GELİŞME OLUR"

Oluşan ufak çaplı çukur ve koku nedeniyle jandarmaya bilgi verdiklerini belirten Ayyıldız "Çıkan gaz ve fokurdama sesini duyduktan sonra jandarma ekiplerine haber verdik. Jandarma da kısa süre sonra gelerek çukurun etrafını şeritle kapattı. Burada ne olacağını bilemediğimiz gibi, yerin altında da ne olduğunu bilemiyoruz. Bizler devletimizin ilgili kurumlarının bu bölgeye gelip bir anca önce inceleme yapmasını istiyoruz. Burada ne var ne yok, tez zamanda bize bilgi verirler. Belki ülkemiz için hayırlı bir gelişme olur." şeklinde konuştu.

Marmara Gölü'nde çıkan ses ve gaz tedirginlik yarattı

"ÇAKILAN TULUMBALARDAN METAN GAZI ÇIKARDI"

Sesin ve kokunun kendilerini tedirgin ettiğini söyleyen Kemerdamları Mahalle sakinlerinden Hasan Koç "Çukurun oluşumu ve gelen sesin ardından, hem merak ediyoruz hem de tedirginiz. Tedirgin olduğumuz için, yetkililerin bir an önce bu bölgede araştırma yapmalarını talep ediyoruz. Bu bölgede daha önceki yıllarda tulumbalar çakılırdı. Çakılan tulumbalardan ise metan gazı çıkardı. Ama bu kez gaz ile birlikte bir fokurdama sesi de mevcut durumda. Sonucunu ise heyecanla bekliyoruz." dedi.

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Güncel

Ahmet Ayyıldız Marmara Gölü Saruhanlı Salihli Haberler

Kulisleri hareketlendiren iddia: Asgari ücret temmuz ayında 21 bin 320 liraya çıkacak

Kulisleri hareketlendiren iddia: Asgari ücret temmuz ayında 21 bin 320 liraya çıkacak

Kötü koku olayı ortaya çıkardı! Anne ve oğlu yaşadıkları evde ölü bulundu

Kötü koku olayı ortaya çıkardı! Anne ve oğlu yaşadıkları evde ölü bulundu

Piyasaların gözü Merkez'in bugün açıklayacağı faiz kararında! Ekonomistler aynı tahminde birleşti

Piyasaların gözü Merkez'in bugün açıklayacağı faiz kararında! Ekonomistler aynı tahminde birleşti

Bakmadan Geçme

6-8 EKİM OLAYLARI NE? Kobani olayları ne zaman oldu, kaç kişi öldü, olay ne? Öğretmen il içi atama sonuçları! Öğretmen il içi yer değiştirme sonuçları açıklandı mı? Bugün hangi maçlar var? Bugün maç var mı? 23 Mayıs Bu akşam hangi maçlar var, hangi kanalda? Lara kimdir? Aramızda Kalmasın konuğu Lara kaç yaşında, nereli? Lara biyografisi! TOKİ konut ve iş yeri satışı ne zaman? TOKİ açık artırma ne zaman, saat kaçta? ALTIN FİYATALARI DÜŞÜYOR MU? 23 Mayıs canlı altın fiyatları! Ata, yarım, çeyrek, gram altın ne kadar? 23 Mayıs hangi burç? 23 Mayıs'ta doğanlar hangi burç oluyor? 23 Mayıs tarihi hangi burç olur? Metin Akdülger Sandık Kokusu dizisinden ayrıldı mı? Sette kriz mi çıktı? EKPSS SONUÇ EKRANI! EKPSS saat kaçta açıklanacak, açıklandı mı? EKPSS sonucu nasıl öğrenilir? Halil İbrahim Özgün kimdir? Halk Tv konuğu Halil İbrahim Özgün kaç yaşında, nereli? Halil İbrahim Özgün biyografisi! Asgari ücrete Temmuz ayında zam gelecek mi? Asgari ücret ne kadar olacak? 2024 ASGARİ ÜCRET ARA ZAM! Temmuz ayında asgari ücrete zam geliyor mu? Asgari ücret ne kadar olacak, kaç TL? GELİNİM MUTFAKTA 23 MAYIS 2024 CANLI İZLE #128112 Gelinim Mutfakta yeni bölüm tanıtımı yayınlandı mı? ZİRAAT TÜRKİYE KUPASI FİNALİ! Beşiktaş - Trabzonspor maçı ne zaman, hangi kanalda? #9917 Merkez Bankası Mayıs ayı faiz kararı ne zaman, saat kaçta açıklanacak? TCMB faiz kararı ne olacak?
Bir bomba hizmet daha! Kaza tespit tutanakları artık e-Devlet'ten oluşturulacak

Bir bomba hizmet daha! Kaza tespit tutanakları artık e-Devlet'ten oluşturulacak

500

Yorumlar (20)

xxx:

çok pardonda nasıl tüp kokuyor kardeşim doğalgaz kokusuzdur senin evine verilen gaz veya tüplere işlmeler yapılıp kokması sağlanır

9
2
yanıtYanıtla
Doğru Bilgi:

sarımsak kokusuna benzer. ayrıca doğalgaz normal şartlarda pek de kokulu bir gaz değildir. fakat kaçak gibi bir durumda insanlar haberdar olsun diye belirli bir süreçle koku verilmiştir.

yanıt1
yanıt0
Kibrit çak kibrit:

Bir kibrit çak bakalım neymiş

8
1
yanıtYanıtla
Yok Artık:

Derhal MTA tarafından araştırılıp değerlendirilmeli

4
3
yanıtYanıtla
MTA:

Tamam

yanıt1
yanıt0
Büşra:

Ege kıyılarında deniz altında yükselmekte olan Volkanik Oluşumların üstü örtülüyor. En az italyadaki yanardağlar kadar etkin olan volkanik hareketlilik tüm ege, marmara ve akdeniz kıyılarında aynen mevcut ama kimse çıkıp da demiyor ki öyle böyle değil olması gereken depremler, nasıl oluyor da hala depremlerin ardı arkası kesilmeden onlarca şehri yıkıp geçmiyor hayret ediyoruz demeleri gerekirken panik olmayın diye susuyorlar, aramızdaki psişik evliyaların hürmetine ayakta şehirlerimiz.

6
0
yanıtYanıtla
Selefi Prof. Dr.:

O bölgede yağış az, su tüketimi fazla. Tarım alanı çevresinde nüfus artışı ile orantılı yoğun miktarda yer altı suyunun kullanılması obruk oluşmasını tetikliyor. Jeofizik etüt ve jeolojik etüt yapılıncaya kadar kesinlikle yaklaşmayın.

6
0
yanıtYanıtla
Muro 6774:

Kedidir o kedi

2
2
yanıtYanıtla
ZiHiNSEL ZiHNi:

Zamaninda cilgin projemi aciklamistim kimse dikkate almamisti. Fay kiriklarina dökecektin binlerce ton silikonu, sonra iki tarafini 50 metre capinda be 600 metre uzunlugundaki pirincten üretilen dev vidalar ve somunlarla sikacaktin. Ne deprem kalacakti ne de böyle mis gibi tüp kokan gazlar ortaya cikip korku salacakti. Harcaniyorum ben yaaaaa.

1
3
yanıtYanıtla
Zahid bin vahid:

Beynin pırıl pırıl maşallah. Tertemiz.

yanıt0
yanıt0
Tüm 20 yorumu okumak için tıklayın Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title