Haberler

Son Dakika! Bakan Soylu'dan İstanbul'daki konsoloslukların kapatılmasına tepki: Türkiye'ye karşı psikolojik harp yürütülmekte

Güncelleme:

Son dakika! İçişleri Bakanı Süleyman Soylu; Hollanda, İngiltere, Fransa ve Almanya'nın İstanbul başkonsolosluklarını güvenlik gerekçesiyle geçici olarak kapatmalarına tepki gösterdi. Soylu, "Farklı bir ülkenin istihbarat elemanı, Türkiye'de DEAŞ mensubu olabileceği düşünülen birkaç kişiye elemanlık teklif etmiş. Bu istihbarat elemanı istediklerini elde edemeyince ilk reaksiyonu veren ülkeye bu bilgileri pazarlamış. Ondan sonra da Türkiye'ye karşı psikolojik harp başlattılar" dedi.

Hollanda, İngiltere ve Almanya'nın İstanbul Başkonsolosluğu'nun ardından Beyoğlu'nda bulunan Fransa Başkonsolosluğu da güvenlik gerekçesiyle geçici bir süreliğine kapatıldı. Pierre Loti Fransız Lisesi de güvenlik gerekçesiyle eğitime ara verdiğini duyurdu.

"15 KİŞİ GÖZALTINA ALINDI, 5 KİŞİ TUTUKLANDI"

Gelişmelerin ardından kameralar karşısına geçen İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, açıklamalarda bulundu. Türkiye'ye karşı psikolojik bir harp başlatıldığını öne süren Soylu, "İşin hikayesi şudur; farklı bir ülkenin bir istihbarat elemanı, Türkiye'de DEAŞ mensubu olabileceği düşünülen birkaç kişiye elemanlık teklif etmiş. Devletimiz o anı net bir şekilde izlemiştir. Elemanlık teklif ettikleri ile birlikte birkaç gezinti gerçekleştirdi o şahıs. Ardından bu istihbarat elemanı Türkiye'yi terk etmiş, bu istihbarat elemanı istediklerini elde edemeyince ilk reaksiyonu ve bilgiyi veren ülkeye bu bilgiler pazarlamış. Ondan sonra da Türkiye'de bir DEAŞ saldırısı olabilecek anlayışı ile beraber psikolojik harp yürütülmektedir. O istihbarat elemanının kim olduğunu Türkiye Cumhuriyeti biliyor. 15 kişi gözaltına alındı, 5 kişi tutuklandı 60 milyon turist hedefi koyduğumuz günde, Türkiye'de yeni bir psikolojik harp başlatmanın eşiğinde olmuşlardır. İstedikleri kişileri hapisten çıkaramayınca metnin altına imza atan büyükelçiler, Türkiye'ye hukuk operasyonu yapmak isteyen büyükelçiler, şimdi Türkiye'ye bir terör operasyonu gerçekleştirmeye çalışıyorlar." dedi.

"BİZ HANGİ BAYRAĞI SALLADIĞIMIZI BİLİYORUZ"

Soylu, açıklamalarını şöyle sürdürdü: "Güya dost ve müttefik olarak bildiklerimiz bizimle F-16 pazarlığı yapanlar, siz kimle dalga geçiyorsunuz. Siz senatoda geçmiş olan mühimmat dahil birçok taahhütlerinizin hangisine sadık kaldınız ki? İstiklal Caddesi'nin saldırısının arkasında sizin koyun koyuna yattıklarınızın olduğunu bilmiyor muyuz? Bunlardan bir tanesini biz yapsak dünyaya Türkiye'yi terör devleti diye yayarlar. Bizi bir yılan gibi ısırmaya çalışanların kim olduklarını biliyoruz. Eski Türkiye'de olsaydık bugün Tendürek'te PKK olurdu. Biz hangi bayrağı salladığımızı biliyoruz. Biz hangi emaneti aldığımızı biliyoruz."

"ULUSLARARASI BİR OPERASYONLA KARŞI KARŞIYAYIZ"

Soylu'nun açıklamalarından satır başları: "Terör örgütlerini besleyenlerin kim olduğunu biliyoruz. PKK-PYD besleyen Amerika Birleşik Devletidir. Yıllardır parayla, lojistikle ve insan kaynağı ile besleyen Amerika ve Batı bir terör devleti kurdurma hayalinden vazgeçmiş değildir. Amerika ve Batı bizim bu coğrafyada bağımsız ve özgür olmamızı istememektedir. Bizi yılan gibi ısırmaya çalışanların kim olduğunu biliyoruz. 15 Temmuz'un arkasında da siz varsınız. Çok ve açık. Uluslararası bir operasyonla karşı karşıyayız.'

2023 yılında DEAŞ'a karşı 60 operasyon gerçekleştirdik, 95 kişi gözaltına alındı. 2022 yılında ise 1042 operasyon yapıldı 600'ün üzerinde kişi tutuklandı."

Erdem Aksoy
Haberler.com - Güncel

Güncel Haberler Son Dakika

500

Yorumlar (63)

BAŞKOMSER ZEKİ:

Umurumuzda değil , karşılarında eski şamar oğlanı Türkiye yok. Allah seni başımızdan eksik etmesin REİS ! Avrupa avrupa olalı esaslı bir HERİF gördü sayende.

196
791
yanıtYanıtla
GARİBAN:

bir chp li olarak şöyle durumları üzerimize oynanan oyunları gördükçe tayyibe oy verme isteğim dahada artıyor.

197
206
yanıtYanıtla
mehmet bay:

gariban iyi taktik ( bir chp li olarak) eminim sen fanatik bir akp lisin.Chp liler akp ye kayıyor mesajı vermek istiyorsun.ama yemez.ler.

yanıt135
yanıt78
Mehmet Vatandaş:

bende bir akp li olarak hayatımda hiç oy vermediğim chp yi düşünüyorum :))

yanıt110
yanıt54
Hamit Gündoğdu:

AKP gideceğinden kendiside %100 emin artık. Ne yapsam? Ne etsem? de ülkede kaos ortamı varmış gibi yapıp seçimleri iptal ettirebilsem telaşına girdi. Bence bu olaylar kurgudan öte bir şey de değil. Millet rahat olun gelecek aydınlık olacak.

174
184
yanıtYanıtla
Mikail arman:

Nankör Hamid gündoğdu, iddia ettiğin gibi Akp gitmezde yeniden kazanırsa kulaklarına küpe takıp, entari giyip makyajlı şekilde beyoğlunda gezecekmisin ?

yanıt75
yanıt82
Ahmet Kaya:

Hamit denen şahıs konsolukları Türkiye kapatmadı,ilgili ülkeler kapattı.Sen nerenle haberi okuyorsun anlamadım.Ulan ne içiyorsun ya da ne kokluyorsunuz ben anlamıyorum.

yanıt27
yanıt19
Hamit Gündoğdu:

Mikail beni bilmemde sen dünden hazır gibisin. Unutma elbiseni ben alacağım.

yanıt29
yanıt24
Hamit Gündoğdu:

Ya geçin bunları miş mış ilave etmeden konuşunda daha inandırıcı olsun. Tek sorum bu kadar net bilgi sahibi iseniz o zaman niye tutuklanmadiniz o istihbaratciyi? Başka bir durum var gibi... 12 Eylül gibi... darbe gibi...

172
174
yanıtYanıtla
Akif varlık:

Her seçim döneminde yaşanan terör saldırılarından dolayı olmasın

225
75
yanıtYanıtla
Tüm 63 yorumu okumak için tıklayın Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title