Haberler

Muğla - Çifte Cinayetin Sanığına Ceza Yağdı

Çifte cinayetin sanığına ceza yağdı muğla'da aynı otomobil içinde gördüğü ayrı yaşadığı eşi 26 yaşındaki Sedef Berberoğlu ve patronunun yeğeni 18 yaşındaki Abdullah Tekin'i pompalı tüfekle öldüren 38 yaşındaki Lütfi Sefa Berberoğlu, ağırlaştırılmış ömür boyu ve ömür boyu hapis cezalarına çarptırıldı.

Çifte cinayetin sanığına ceza yağdı

muğla'da aynı otomobil içinde gördüğü ayrı yaşadığı eşi 26 yaşındaki Sedef Berberoğlu ve patronunun yeğeni 18 yaşındaki Abdullah Tekin'i pompalı tüfekle öldüren 38 yaşındaki Lütfi Sefa Berberoğlu, ağırlaştırılmış ömür boyu ve ömür boyu hapis cezalarına çarptırıldı. Mahkeme heyeti, Lütfi Sefa Berberoğlu'nu, öldürülen iki kişinin yanında olan ve kaçarak canını kurtaran bir restoranda garson olarak çalışan O.D.'yi 'kasten öldürmeye teşebbüs' suçundan ayrıca 15 yıl hapis cezasına çarptırdı. Duruşma sonrası sevinç gözyaşlarına boğulan Sedef Berberoğlu'nun annesi Gülender Kan, "Adalet yerini buldu" dedi.

Çalıştığı gıda ürünleri pazarlama şirketindeki işinden çıkartılan Lütfi Sefa Berberoğlu, şiddetli geçimsizlik yaşadığı eşi Sedef Berberoğlu tarafından terk edildi. Lütfi Sefa Berberoğlu, 13 Eylül 2013 gecesi, ayrı yaşadığı eşi Sedef Berberoğlu'nu Muğla- Marmaris karayolu Sakartepe Mevkisi'nde 48 NR 960 plakalı otomobilde 33 yaşındaki O.D. ve 18 yaşındaki Abdullah Tekin ile gördü. Bunun üzerine otomobilinden pompalı tüfeğini alan Lütfi Sefa Berberoğlu, eşinin bulunduğu aracın yanına gitti. Berberoğlu'nun geldiği fark eden, bir restoranda garson olarak çalıştığı öğrenilen O.D. koşarak kaçtı. Öfkeli koca, önce otomobile, ardından da içindeki iki çocuğunun annesi, muhasebeci eşi Sedef Berberoğlu ve eşinin patronunun yeğeni olan Abdullah Tekin'e peş peşe ateş etti. Berberoğlu ve Tekin, olay yerinde yaşamlarını yitirdi.

Olayın ardından polise teslim olan Lütfi Sefa Berberoğlu, tutuklandı. Lütfi Sefa Berberoğlu hakkında Muğla 1'inci Ağır Ceza Mahkemesi'nden 'kasten ve tasarlayarak öldürmek' suçundan iki kez ağırlaştırılmış ömür boyu hapis ve TCK'nın 35 maddeleri gereğince gereğince tasarlayarak öldürmeye teşebbüs suçundan 24 yıl hapis cezası istemiyle dava açıldı.

Dava kapsamında çifte cinayet sanığı Lütfi Sefa Berberoğlu, bugün 11'inci kez hakim karşısına çıktı. Duruşmaya, öldürülen Sedef Berberoğlu'nun annesi Gülender Kan ve avukatı, sanık Lütfi Sefa Berberoğlu'nun annesi Çiler Berberoğlu ile sanık vekilleri de katıldı.

Son kez ifadesine başvurulan sanık Lütfi Sefa Berberoğlu, avukatının bugüne kadar yaptığı savunmalara ve yazılı savunmalarını kabul ettiğini belirtip, "Olayı tasarlamış ve işlemiş değilim. Ayrıca O.D., olaydan önceki son iki günde beni 30 kez aramıştır. Bu hususlar ve avukatımını beyanları dikkate alınarak, hüküm verilmesini talep ederim" dedi.

İfadelerin alınmasın ardından mahkeme heyeti, sanık Lütfi Sefa Berberoğlu'yu Abdullah Tekin'i öldürmesinden dolayı ömür boyu, eşi Sedef Berberoğlu'nu öldürmekten ağırlaştırılmış ömür boyu ve O.D.'yi tasarlayarak kasten öldürmeye teşebbüs suçundan da 15 yıl hapis cezası verdi.

'ADALET YERİNİ BULDU'

Adliye binasından alkışlarla çıkan Sedef Berberoğlu'nun annesi Gülender Kan, "Zafer kadınların. Çok sevinçliyim. Kızım geri gelmeyecek ama adalet yerini buldu. Bu karar inşallah diğer kadın cinayetlerinde caydırıcı sebep olur ve hiçbir kadın öldürülmez. Bundan sonra kızımdan emanet kalan torunumu okutup iyi yerlerde görmek istiyorum. Bana destek veren herkese teşekkür ediyorum" dedi.

'TÜRKİYE'YE EMSAL OLACAK BİRAR KARAR VERİLDİ'

Avukat Kemal Ertuğrul ise "Muğla Adliyesi tüm Türkiye'ye emsal olacak bir karar verdi. Ülkemizde kadına karşı şiddetin önlenebilmesi konusunda önemli bir kilometre taşı olduğuna inanıyorum. Eylem yapmayı düşünenlere bir ders olacağına inanıyorum. Bu karar bir kilometre taşıdır. Hayırlı olmasını diliyorum" diye konuştu.

"OĞLUM NAMUSUYLA ASLAN GİBİ YATIYOR"

Polis ekiplerinin sakinleştirmeye çalıştığı Lütfi Sefa Berberoğlu'nun annesi Çiler Berberoğlu ise "Oğlum namusuyla aslan gibi yatıyor. Çekin çekin" diyerek, tepkisini dile getirdi.

KADINLARDAN DESTEK

Duruşma öncesi çeşitli sivil toplum kuruluşlarının İzmir'de oluşturduğu Kadın Cinayetlerini Durduracağız Platformu Üyesi yaklaşık 100 kişide adliyeye gelip, 'Kadın cinayetlerinde indirimler uygulanmasın' yazılı pankart açtı, 'Adalet bizim susmayacağız' sloganları attı. Platform adına basın açıklamasını okuyan İlknur Başer, "Sedef kardeşimiz öldürüldüğünde koruma altındaydı. Kadın cinayetinde ceza indirimi uygulanmasın. Özgecan Aslan'ın katillerine indirimsiz şekilde ağırlaştırılmış müebbet hapis cezası verildi. Bu kararın örnek olmasını diliyorum. Tutku derecesinde aşırı sevgi, saygın tutum, iyi hal ve haksız fiil gibi ceza indirimleri kabul edilemez. Kadınların öldürülmediği, insanca yaşayabildiği günleri kurana kadar, mücadeleye devam edeceğiz" dedi. Protesto gösterilerinin ardından grup, olaysız dağıldı.

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Abdullah Tekin Marmaris Eylül Muğla Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title