Haberler

Konya'daki "Şaka" Cinayetinde Yargılama Başladı

Konya’da şehir dışında yaşayan yeğenlerine ’vuruldum’ şakası yaptıktan sonra eve gelen yeğenlerine durumun şaka olduğunu söylemesi üzerine çıkan kavgada, silahla vurduğu iki yeğeninden birini öldüren cinayet zanlısı amcanın yargılanmasına başlandı.

Konya'da şehir dışında yaşayan yeğenlerine 'vuruldum' şakası yaptıktan sonra eve gelen yeğenlerine durumun şaka olduğunu söylemesi üzerine çıkan kavgada, silahla vurduğu iki yeğeninden birini öldüren cinayet zanlısı amcanın yargılanmasına başlandı.

Konya 4. Ağır Ceza Mahkemesi'nde görülen "Şaka" cinayetinde tutuklu sanık Turan Ş. 'Kasten adam öldürme' suçundan ilk kez hakim karşısına çıktı. Duruşmaya sanık yakınları, avukatı ve tutuksuz yargılanan müşteki sanık durumundaki Cuma Ali Ş. de katıldı. Mahkeme heyeti ilk olarak sanık Turan Ş.'nin savunmasını dinledi. Turan Ş. yaptığı savunmada şunları kaydetti:

"Geçen sene kurban bayramında Cuma Ali ve ailesi kızımı istemeye geldi. Ben kızımı vereceğimi söyleyip, söz verdim. Komşum olan Ş. benim evime gelmişti. Kız isteme sırasında komşumuza hakaret etmeye başladılar. Hakaret etmeyin diye uyardım. Hakarete devam edince ben de kızımı vermeyeceğimi söyledim. Bu şekilde gittiler ve konu kapandı. Aradan yaklaşık 2.5 ay geçti. Yeğenim Cuma Ali beni arayarak geleceklerini söyledi. Ben de onların geleceği tarihten bir gün önce kızım Ü.'ye kardeşim Osman Ş.'yi arattırdım. Amacım onu denemekti. Başıma bir iş gelirse çocuklarıma sahip çıkacak mı diye denemek için vurulduğumu söylemek için kızıma arattırdım. Ertesi gün Cuma Ali ile Ayhan evime geldi. Bana 'sen niye böyle bir iş yaptın' dedi. Ben de 'şaka yaptım, sizinle alakası yok. Ben sizi çağırmadım' dedim. Bunun üzerine ölen Ayhan bana küfrederek vurmaya başladı. Beni dövdükten sonra kaçmaya başladılar. Ben de evimde bulunan ruhsatlı silahla peşlerinden koştum. Arabaya bindikleri anda ateş ettim. Kaç el ateş ettiğimi hatırlamıyorum. Ateş ettikten sonra aracın yanına gittiğimde Ayhan'ın vurulduğunu gördüm ancak hala yaşıyordu. Öldürmek istemedim. Tüm bunların sebebi kızımı vermemiş olmamdır."

KURŞUNLARDAN KURTULARAK POLİS MERKEZİNE SIĞINDI

Olay esnasında darp edildiğini iddia eden müşteki sanık durumundaki Turan Ş.'nin yeğeni Cuma Ali Ş. ise yaptığı savunmada, "Nişan ve kız isteme olayına kadar amcamla aramızda sorun yoktu. Amcamın kızı Ü.Ş.'yi kardeşim Ayhan'a istemek için amcamın evine geldik. Ailemle birlikte amcamın evine geldik. Sabaha kadar konuştuk. Kız isteme konusunda bir problem yoktu. Biz istedik o da tamam dedi. Ertesi gün yüzük, elbise alışverişi yaptık. Ancak Ü.Ş. de normal olmayan bir özür fark ettik. Kardeşim Ayhan bu işin olmamasını istedi. Bunu aramızda konuşup eve döndük. Amcam Turan Ş.'nin evinde bulunan komşuları Şükriye isimli kadın amcamla çok samimi hareketlerini gördük. Biz bunu hoş karşılamadık. Bu sebeple aramızda anlaşmazlık çıkınca nişan işinin olmayacağını söyledim. Tartışmaya başladık. Bize 'size kız falan yok' dedi. Biz de 'al kızını başına çal' deyip oradan ayrıldık. Aradan 2.5 ay sonra babam, kardeşim Ayhan'ı aradı. Ayhan telefonla konuştuktan sonra ağabey 'Turan amcam Şükriye denilen kadının kocasını vurmuş, polis götürmüş, babam Konya'ya gidecekmiş' dedi. Babam Konya'yı bilmez biz araba kiralayıp gidelim dedim. Bunun üzerine yola çıktık. Konya'ya amcamın evine geldiğimizde olayın şaka olduğunu öğrendik. Ben, amcama 'bu nasıl şaka 600 kilometre yol geldim, sen nasıl insansın böyle şaka olur mu' dedim. O da, 'oğlum ben sizi aramadım. Ben babanı aradım o da ortalığı ayağa kaldırmış' dedi. Evde kavga çıktı. Ölen kardeşim Ayhan vurmaya başladı. Turan amcam küçük oğluna 'silahımı getir' diye bağırdı. Sonra biz dışarı çıktık. Biz araca bindikten sonra 3 el ateş etti. Biz biraz ilerledikten sonra amcamın kızı A.'nın mermi getirdiğini ve sanığın şarjörü doldurduğunu gördüm. Ben araçtan çıktıktan sonra sanık 4 el daha ateş etti. Ben de kaçarak karakola sığındım" ifadelerini kullandı.

Sanıkların savunmalarını dinleyen mahkeme heyeti, dosyadaki eksik hususların giderilmesini isteyerek mahkemeyi ileri bir tarihe erteledi.

OLAYIN GEÇMİŞİ

Olay, 13 Aralık 2014 tarihinde merkez Selçuklu ilçesi Cumhuriyet Mahallesi Dağdibi Sokak'ta meydana geldi. İddiaya göre, Turan Ş.'nin (60) çocukları, Muğla'da yaşayan kuzenleri Ayhan Şimşek (24) ile Cumali Ş.'yi (33) telefonla arayarak babalarının komşularla kavga ettikten sonra vurulduğunu söyledi. Amcalarının vurulduğu haberini aldıktan sonra kiraladıkları arabayla Konya'ya gelen 2 yeğen, eve geldiklerinde olayın şakadan ibaret olduğunu öğrenince sinirlenerek amcalarıyla tartışmaya başladı. Kısa sürede kavgaya dönüşen tartışma sonunda Ayhan ve Cumali Ş. kardeşler amcaları Turan Ş.'yi darp etti.

YEĞENLERDEN BİRİ HASTANEDE ÖLDÜ

Darp edilen amca da evde bulunan ruhsatlı tabancasını alarak kaçmaya çalışan yeğenlerine arkalarından ateş açtı. Kolundan yaralanan Cumali Ş., Cumhuriyet Polis Merkezi'ne sığındıktan sonra çağrılan ambulansla Selçuk Üniversitesi Tıp Fakültesi Hastanesi'ne kaldırılarak tedavi altına alındı. Sırtından vurulan kardeşi Ayhan da ağır yaralı olarak ambulansla kaldırıldığı Beyhekim Devlet Hastanesi'ne yaklaşık 1 hafta sonra hayatını kaybetti. Yeğenlerini vurduktan sonra kaçan amca Turan Ş. ise olaydan kısa süre sonra yakalanmıştı. - KONYA

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Güncel

Ayhan Şimşek Cuma Ali Konya Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title