Haberler

Kadir Şeker, tutuklu bulunduğu cezaevinden tahliye edildi! İşte ilk görüntüler

Güncelleme:

Konya'da Ayşe Dırla isimli kişiyi şiddetten kurtarmak için Özgür Duran'la girdiği arbedede Duran'ın ölümüne neden olan Kadir Şeker, cezasının 10 yıl 10 aya indirilmesi ve tutukluğunun devamı kararı sonrası avukatlarının yaptığı itirazla birlikte cezaevinden tahliye edildi. Şeker'i cezaevi çıkışında ailesi karşılarken, o anlar kamerayla kaydedildi.

Konya'da 5 Şubat 2020'de sevgilisi Ayşe Dırla'yı (35) dövdüğü öne sürülen Özgür Duran'ı (32) engel olmak isterken kalbinden bıçaklayıp, öldürdüğü gerekçesiyle 12,5 yıl hapse çarptırılan ve kararı Yargıtay tarafından bozulan Kadir Şeker (22), 5 Temmuz Salı günü yeniden yargılandığı davada cezasının 10 yıl 10 aya düşürülüp, tutukluluk halinin devamına hükmedilmişti.

İTİRAZ SONRASI TAHLİYE KARARI

Mahkemenin kararı sonrası Kadir Şeker'in avukatları tarafından karara yönelik itiraz başvurusu yapıldı. İtiraz üzerine Konya 4. Ağır Ceza Mahkemesi itirazı görüşerek, Kadir Şeker'in tahliyesine karar verdi.

CEZAEVİNDEN ÇIKTI

2 yıl 5 ay 1 gün süreyle tutuklu bulunduğu göz önüne alınan Kadir Şeker, tutuklu bulunduğu Akşehir Cezaevi'nden yurt dışı yasağı ve adli kontrol kararıyla tahliye oldu. Cezası onanması için dosyası tekrar Yargıtay'a gönderilecek olan ve bu süreçte tutuksuz yargılaması devam eden Şeker, cezaevinden çıktı.

Kadir Şeker, tutuklu bulunduğu cezaevinden tahliye edildi! işte ilk görüntüler

YAKINLARI KARŞILADI

Ellerinde poşetlerle yürüyerek cezaevinden çıkan Kadir Şeker'i ailesi ve yakınları karşıladı. Sevinç yaşayan yakınlarına sarılan Kadir Şeker, bekleyen araca binerek cezaevi önünden ayrıldı.

BABASININ İLK SÖZLERİ

Kadir Şeker, araçtan indikten sonra kendisini bekleyen yakınları ve arkadaşlarıyla hasret giderdikten sonra evine girdi. Baba Cengiz Şeker gazetecilere, "Biz çok acı çektik. Bu istenmeyen bir olay" dedi.

Kadir Şeker, tutuklu bulunduğu cezaevinden tahliye edildi! işte ilk görüntüler

NE OLMUŞTU?

Kadir Şeker, 5 Şubat 2020'de merkez Selçuklu ilçesi Kosova Mahallesi'ndeki parkta duyduğu tartışma sesleri üzerine bir kadının şiddet gördüğünü düşünmüş, çifti ayırmaya çalışmıştı. Bu sırada Özgür Duran'ın sözlü ve fiziki müdahalesiyle karşılaşan Kadir Şeker ile arasındaki boğuşma sırasında aldığı bıçak darbesiyle yaralanan Duran hastanede hayatını kaybetmişti.

Kadir Şeker, tutuklu bulunduğu cezaevinden tahliye edildi! işte ilk görüntüler

15 YIL HAPİS CEZASI 12 YIL 6 AYA DÜŞÜRÜLMÜŞTÜ

Konya 3. Ağır Ceza Mahkemesince yargılanan Şeker'e, "kasten öldürme" suçundan müebbet hapis cezası verilmiş, Şeker'in cezası "haksız tahrik" nedeniyle 15 yıla, "iyi hal" indirimiyle de 12 yıl 6 aya düşürülmüştü. Şeker'in avukatlarının itirazı üzerine dosya Yargıtay'a gitmiş, Yargıtay 1. Ceza Dairesi, Kadir Şeker'e verilen hapis cezasının temyiz istemiyle ilgili inceleme yapmıştı.

Kadir Şeker, tutuklu bulunduğu cezaevinden tahliye edildi! işte ilk görüntüler

KARARIN BOZULMASINA HÜKMEDİLDİ

Yargıtay 1. Ceza Dairesince inceleme sonrası, Türk Ceza Kanunu'nun 29. maddesi uyarınca yapılan uygulama sırasında tahrikin derecesi ve yoğunluğu da gözetilerek azami hadde yakın bir indirimle cezanın belirlendiği, 12 yıl 6 ay hapis cezasına çarptırılan Şeker hakkında daha fazla indirim yapılması gerektiği gerekçesiyle kararın bozulmasına hükmedildiği belirtilmişti.

TUTUKLUK HALİNİN DEVAMINA KARAR VERİLMİŞTİ

Konya 3. Ağır Ceza Mahkemesince dün 5 Temmuz yeniden yargılanan Kadir Şeker'in "haksız tahrik altında kasten öldürme" suçundan 10 yıl 10 ay hapisle cezalandırılmasına ve tutukluluk halinin devamına karar verilmişti.

Haberler.com / Emre İliksiz - Güncel

Kadir şeker Haberler

Bakmadan Geçme

Korkma Ben Yanındayım final mi yapıyor? Korkma Ben Yanındayım bitiyor mu 2024? Üç Kız Kardeş final mi yapıyor? Üç Kız Kardeş bitiyor mu 2024? Kardeşlerim final mi yapıyor? Kardeşlerim bitiyor mu 2024? Gönül Dağı final mi yapıyor? Gönül Dağı bitiyor mu 2024? 27-28 Nisan Konya'da elektrik kesintisi yaşanacak ilçeler! (GÜNCEL) MEDAŞ Konya elektrik kesintisi ne zaman bitecek? 27-28 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 27-28 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 27-28 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 27-28 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 27 Nisan 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 27 Nisan Resmi Gazete yayımlandı! 32266 sayılı Resmi Gazete atamalar listesi! 27 Nisan 2024 Sayısal Loto çekiliş sonuçları açıklandı mı? Sayısal Loto sonuçları saat kaçta açıklanacak? Sayısal Loto CANLI izle! Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 27 Nisan AFAD ve Kandilli deprem listesi! 27 Nisan Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu? 27-28 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! 27-28 Nisan Ankara elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Ankara'da elektrikler ne zaman gelecek? Ankara'da elektrik kesintisi! 27-28 Nisan Adana elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Adana'da elektrikler ne zaman gelecek? Adana'da elektrik kesintisi!
500

Yorumlar (30)

Kurt bey:

Çok şükür. Hiç yatmamasi gerekirdi.

357
152
yanıtYanıtla
EVO20 :

Bıçakla gezen birisi birini öldürdü sonuçta bir cezası olmalı o zaman herkes bıçakla gezsin?

yanıt0
yanıt0
Mehmet Uğur:

evet tüm katiller serbest hiç yatmaması gerekirdi katilin.

yanıt0
yanıt0
Kurt bey:

Ulan tes tık verenlere kurtardığı kadın oleydi daha iyidi kadınin da oleninde dosyası kabarık.

yanıt1
yanıt0
Xxx :

Gec kalinan bir karar gozun aydin olsun yiğit kardesim

337
157
yanıtYanıtla
Mehmet Uğur:

senin oğlunuda biri bıçaklayıp öldürdüğünde anlarsın.

yanıt0
yanıt0
Sedat Kesimal:

Peki Oğlu ölen Anne?

0
3
yanıtYanıtla
Semih:

Yardım etme boğuşmasında her şey olur, yardım etti diye suçlu mu olunur, adam yardım etti diye haybeye kaç senesi gitti, neyse geçmiş olsun

2
0
yanıtYanıtla
ruhsuzadam:

adalet buysa üstü kalsın

1
0
yanıtYanıtla
Pataküt :

Tekrar böyle bir durumda ne yapar acaba seyredermi müdahale edermi uzaklaşırmı

1
0
yanıtYanıtla
Tüm 30 yorumu okumak için tıklayın Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title