Haberler

"Kadına Yönelik Şiddetin Ortadan Kaldırılması İçin Uluslararası Mücadele Günü" Çalıştayı

Aile ve Sosyal Politikalar Bakan Yardımcısı Asan: "Bazı ilçelerde ve illerde Bakanlık'ın kurduğu "Sosyal Hizmet Merkezleri" adını verdiğimiz yeni bir yapılanma var. Bunlar devreye girdiğinde ...

Aile ve Sosyal Politikalar Bakan Yardımcısı Aşkın Asan, bazı ilçelerde ve illerde Bakanlık'ın kurduğu "Sosyal Hizmet Merkezleri" adı verilen yeni bir yapılanma olduğunu belirterek, "Bunlar devreye girdiğinde çok şey değişecek. Şiddet Önleme ve İzleme Merkezlerinin (ŞÖNİM) prototipini, aynı işlevi gören biraz daha farklı yapılarını Sosyal Hizmet Merkezlerinin içine entegre edeceğiz" dedi.

Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığınca "Kadına Yönelik Şiddetin Ortadan Kaldırılması İçin Uluslararası Mücadele Günü Çalıştayı" düzenlendi. Çalıştaya Aile ve Sosyal Politikalar Bakan Yardımcısı Aşkın Asan, Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı Müsteşar Yardımcısı Hatice Kara, Kadının Statüsü Genel Müdür Vekili İsmet Yıldız Polat ve akademisyenler katıldı.

Çalıştayın açılış konuşmasını yapan Asan, Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı'nın 5 milyon kişiyi kapsadığını, çocuklar, kadınlar, yaşlılardan oluşan çok geniş bir kesimden sorumlu olduklarını belirtti.

Medeni Kanun'da düzenlemeler yapıldığını, 8 Mart 2012 tarihinde de mevcut mevzuatın gözden geçirilerek Ailenin Korunması ve Kadına Karşı Şiddetin Önlenmesine Dair Kanunun kabul edildiğini hatırlatan Asan, kanunun tüm milletvekillerinin desteğini aldığını söyledi.

Aile içi şiddetle mücadele ve önleme konusundaki Avrupa Konseyi Sözleşmesi'ne de imza atıldığını dile getiren Asan, o sözleşmenin içerisinde geçen düzenlemelerin de iç hukuka aktarıldığını bildirdi. Asan, Türkiyenin İstanbul Sözleşmesini imzalayan ilk ülke olduğunu anımsattı.

ŞÖNİM'lerin 14 ilde kurulduğunu ifade eden Asan, merkezleri kurmadan önce farklı ülkelerde incelemelerde bulunduklarını, daha önce Türkiye'de olmayan bir sistem geliştirdiklerini, sivil toplum örgütlerinin de bu süreçte desteğini aldıklarını dile getirdi.

Şiddet uygulayanın iş probleminin olmadığını ancak şiddet görenin iş sahibi olmadığını dile getiren Asan, şiddete uğrayan mağdurların ekonomik durumlarının kötü olmasının çok önemli bir problem olduğunu anlattı.

Ekonomik durumu iyi olmayan kadınların iş hayatına katılmalarını ve güçlü olmalarını istediklerini aktaran Asan, "Yaptığımız araştırmalar şunu gösterdi, eğitim düzeyi yüksek kadınların büyük oranı istihdamda. 25 yaş üstünün ise öğretim durumlarının düşük olduğunu gördük ve buna yönelik gönüllülük kampanyası başlattık. Çalışmayla kısa sürede kadınları meslek lisesi mezunu yapmayı amaçladık" dedi.

Aile eğitimiyle ilgili yapılan toplantılara daha çok kadınların geldiğini, erkeklere ulaşmak için kahvehalenelere gittiklerini anlatan Asan, burada davranış değiştirmeye yönelik 45 dakikalık eğitimler verildiğini hatırlattı.

Asan, ŞÖNİM'lerin ve kadın konukevlerinin sayısının artacağını, erkeklere yönelikte erkek konuk evlerini İzmir ve İstanbul'da açtıklarına dikkati çekerek, "Bazı ilçelerde ve illerde Bakanlık'ın kurduğu Sosyal Hizmet Merkezleri adını verdiğimiz yeni bir yapılanma var. Bunlar devreye girdiğinde çok şey değişecek. ŞÖNİM'lerin prototipini aynı işlevi gören biraz daha farklı yapılarını Sosyal Hizmet Merkezlerinin içine entegre edeceğiz" diye konuştu.

-"ŞÖNİM'lerin kurumsallaşması önemli"

Kadının Statüsü Genel Müdür Vekili İsmet Yıldız Polat ise kadına yönelik şiddetle mücadele kapsamında ŞÖNİM'lerin kurumsallaşmasının önemli olduğunu söyledi. ŞÖNİM'lerin işleyiş usul ve yönetmelik taslağının çalıştayda görüşüleceğini ifade eden Polat, İstanbul Sözleşmesinin kadına şiddetle mücadeledeki önemine değindi.

Merkezlerin açılışının 1 yıl olduğunu anımsatan Polat, ŞÖNİM'lerin taslak yönetmeliğine ilişkin bilgi verdi.

Konuşmaların ardından çalıştaya geçildi. - Ankara

Kaynak: AA / Güncel

İsmet Yıldız Hatice Kara Aşkın Asan İstanbul Politika Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

Yargı final mi yapıyor? Yargı bitiyor mu 2024? Teşkilat final mi yapıyor? Teşkilat bitiyor mu 2024? Korkma Ben Yanındayım final mi yapıyor? Korkma Ben Yanındayım bitiyor mu 2024? Üç Kız Kardeş final mi yapıyor? Üç Kız Kardeş bitiyor mu 2024? Kardeşlerim final mi yapıyor? Kardeşlerim bitiyor mu 2024? Gönül Dağı final mi yapıyor? Gönül Dağı bitiyor mu 2024? 27-28 Nisan Konya'da elektrik kesintisi yaşanacak ilçeler! (GÜNCEL) MEDAŞ Konya elektrik kesintisi ne zaman bitecek? 27-28 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 27-28 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 27-28 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 27-28 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 27 Nisan 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 27 Nisan Resmi Gazete yayımlandı! 32266 sayılı Resmi Gazete atamalar listesi! 27 Nisan 2024 Sayısal Loto çekiliş sonuçları açıklandı mı? Sayısal Loto sonuçları saat kaçta açıklanacak? Sayısal Loto CANLI izle! Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 27 Nisan AFAD ve Kandilli deprem listesi! 27 Nisan Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu? 27-28 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi!
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title