Haberler

Jandarma nesilleri tükenme tehlikesiyle karşı karşıya kalan kuğular için nöbette

Güncelleme:

Van'da jandarma ekipleri, kışı geçirmek için Rusya'dan göç ederek, Van Gölü Havzası'ndaki sulak alanlara gelen ve nesilleri tükenme tehlikesiyle karşı karşıya kalan ötücü kuğuları koruma amacıyla 724 denetimlerde bulunuyor.

Kış mevsiminde Rusya'dan gelip, Van Gölü Havzası'ndaki sazlık ve sulak alanlarda konaklayan iri gövdeli, zarif boyunlu beyaz kuğular, görenleri kendilerine hayran bırakıyor. İl Jandarma Komutanlığı Çevre Doğa ve Hayvanları Koruma Timi, Jandarma Asayiş Timleri, Gevaş İlçe Jandarma Komutanlığı'na bağlı Yoldöndü Jandarma Karakol Komutanlığı ile Van Doğa Koruma ve Milli Parklar Müdürlüğü ekipleri, ötücü kuğuların konakladıkları Gevaş ilçesine bağlı Göründü Mahallesi'ndeki sazlık alanda avcılara karşı sıkı denetimlerde bulunuyor.

YAZIN GELMESİYLE JAPONYA'YA UÇUYORLAR

Türkiye'deki 453 kuş türünün yaklaşık yarısının yaşadığı Van Gölü'nün tuzlu ve sodalı suyunu tercih eden kuğular, kış mevsimini burada geçirdikten sonra mart ayında havaların ısınmaya başlaması ile Japonya'nın Hokaido Adası'na gidiyor.

Jandarma nesilleri tükenme tehlikesiyle karşı karşıya kalan kuğular için nöbette

"EKİPLER AVCILARA İZİN VERMİYOR"

Gevaş'ın Göründü Mahalle Muhtarı Yavuz Yiğit, ötücü kuğuları avcılara karşı koruyan Van İl Jandarma Komutanlığı ve Doğa Koruma Milli parklar Müdürlüğü ekiplerine teşekkür etti. Yiğit, Van Gölü Havzası'ndaki bu alana, 'kuş cenneti' diyorlar. Burada birçok kuş türü yaşıyor. Jandarma Komutanlığı Çevre Doğa ve Hayvanları Koruma ve Jandarma Asayiş timleri, Van Doğa Koruma ve Milli Parklar Müdürlüğü ekipleri bu kuşları burada koruyor. Bu uygulamadan çok memnunuz. Buraya avcıların girmesi yasak. Ekipler buna izin vermiyor" dedi.

Jandarma nesilleri tükenme tehlikesiyle karşı karşıya kalan kuğular için nöbette

"BURASI KUŞ CENNETİ"

Yiğit "Kışı geçirmek için Rusya'dan gelen ötücü kuğular, zaman zaman görsel şölen sunuyor. Doğa fotoğrafçıları da buraya gelip, kuğuların görsel şölenini kayıt altına alıyor. İlçemiz ve mahallemiz bu şekilde dünyaya tanıtıldığı için de mutlu oluyoruz. Rusya'dan gelen kuğular, ilkbahar mevsiminde de Japonya'ya göç ediyor. Burası tam bir kuş cenneti. Ekiplerin bu kuşları koruması bizi de mutlu ediyor" ifadelerinde bulundu.

Jandarma nesilleri tükenme tehlikesiyle karşı karşıya kalan kuğular için nöbette

Jandarma nesilleri tükenme tehlikesiyle karşı karşıya kalan kuğular için nöbette

Jandarma nesilleri tükenme tehlikesiyle karşı karşıya kalan kuğular için nöbette

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Yaşam Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

Irak'taki Şii Milis Gücü Haşdi Şabi'ye Hava Saldırısı Düzenlendi E Devlet çöktü mü Son Dakika? E Devlet'te sorun mu var 20 Nisan Cumartesi 2024 20 Nisan 2024 Konya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Konya'da elektrik ne zaman gelecek? 20 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 20 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 20 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 20 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 20 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! 20 Nisan 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 20 Nisan Resmi Gazete yayımlandı! 32266 sayılı Resmi Gazete atamalar listesi! 20 Nisan Ankara elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Ankara'da elektrikler ne zaman gelecek? Ankara'da elektrik kesintisi! 20 Nisan Adana elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Adana'da elektrikler ne zaman gelecek? Adana'da elektrik kesintisi! 22 Nisan Pazartesi günü okullar tatil mi, yarım gün mü? 20 Nisan Cumartesi Sayısal Loto çekiliş sonuçları açıklandı mı? Sayısal Loto sonuçları saat kaçta açıklanacak? Sayısal Loto CANLI izle! Sadettin Saran kimdir, serveti ne kadar? Sadettin Saran aday mı? Sadettin Saran Fenerbahçe başkanlığına aday oldu mu?
500

Yorumlar (1)

zübükzade:

her zaman Askerimizin P0olisimizin görevvlerini tam yerine getirdiklerine eminim mesela sınıra böyle bir jandarma koysalar adam sokmaz ama ozamanda oy verecke adamı nerden bulacaklar

2
0
yanıtYanıtla
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title