Haberler

TBMM'nin İsveç kararı Resmi Gazete'de yayımlandı

Güncelleme:

İsveç'in NATO'ya katılım protokolünün onaylanmasının uygun bulunduğuna dair kanun, Resmi Gazete'nin mükerrer sayısında yayımlandı. Böylece Türkiye, İsveç'in NATO üyeliğini onaylama sürecini tamamladı. İsveç Başbakanı Kristersson, "İsveç'in NATO üyeliği yolunda önemli bir kilometre taşı daha aşıldı." ifadesini kullandı. İsveç Dışişleri Bakanı Billström ise "Erdoğan'ın imzasıyla Türkiye'nin karar alma süreci tamamlandı. Bundan sonra geriye sadece Macaristan'ın onayı kaldı" dedi.

İsveç'in NATO'ya katılım protokolünün onaylandığına dair kanun Resmi Gazete'de yayımlandı. Böylece Türkiye'nin İsveç'in NATO üyeliğini onaylama süreci tamamlanırken, geriye sadece Macaristan'ın da aynı şekilde Meclis'te kararı onaylaması kaldı.

İsveç'in NATO'ya katılım protokolünün onaylanmasının uygun bulunduğuna dair kanun teklifi, TBMM Genel Kurulunda önceki gün kabul edildi. Görüşmelerin sonunda teklif, oylamaya katılan 346 milletvekilinden 287'sinin oyuyla kabul edilerek yasalaştı. 55 milletvekili teklife "ret" oyu verirken, 4 milletvekili "çekimser" oy kullandı.

TBMM'nin İsveç kararı Resmi Gazete'de yayımlandı

RESMİ GAZETE'DE YAYIMLANDI

Kuzey Atlantik Antlaşmasına (NATO) İsveç Krallığının Katılımına İlişkin Protokolün Onaylanmasının Uygun Bulunduğuna Dair Kanun, Resmi Gazete'nin mükerrer sayısında yayımlandı.

Buna göre, 5 Temmuz 2022'de Brüksel'de imzalanan "Kuzey Atlantik Antlaşmasına İsveç Krallığının Katılımına İlişkin Protokol"ün onaylanması uygun bulundu. Kanun, Resmi Gazete'nin mükerrer sayısında yayımlanarak yürürlüğe girdi.

İSVEÇ BAŞBAKANI: BİR KİLOMETRE TAŞI DAHA AŞILDI

İsveç Başbakanı Ulf Kristersson, Kuzey Atlantik Antlaşmasına (NATO) İsveç Krallığının Katılımına İlişkin Protokolün Onaylanmasının Uygun Bulunduğuna Dair Kanun'un Resmi Gazete'nin mükerrer sayısında yayımlanmasına ilişkin, Türkiye'nin İsveç'in NATO üyeliğini onaylamasını memnuniyetle karşıladıklarını belirtti.

TBMM'nin İsveç kararı Resmi Gazete'de yayımlandı

Kristersson, X sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımda, "Türkiye'nin İsveç'in NATO üyeliğini onaylamasını memnuniyetle karşılıyoruz. Böylece İsveç'in NATO üyeliği yolunda önemli bir kilometre taşı daha aşıldı." ifadesini kullandı.

İSVEÇ DIŞİŞLERİ BAKANI: TÜRKİYE'NİN KARAR ALMA SÜRECİ TAMAMLANDI

İsveç Dışişleri Bakanı Tobias Billström de X paylaşımında, "Cumhurbaşkanı (Recep Tayyip ) Erdoğan'ın imzasıyla Türkiye'nin (İsveç'in NATO üyeliği) karar alma süreci tamamlandı. Bundan sonra İsveç'in üye olabilmesi için geriye yalnızca Macaristan'ın onayı kaldı." değerlendirmesinde bulundu.

Haberler.com / Emre İliksiz - Güncel

Macaristan Türkiye İsveç Nato Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

Yargı final mi yapıyor? Yargı bitiyor mu 2024? Teşkilat final mi yapıyor? Teşkilat bitiyor mu 2024? Korkma Ben Yanındayım final mi yapıyor? Korkma Ben Yanındayım bitiyor mu 2024? Üç Kız Kardeş final mi yapıyor? Üç Kız Kardeş bitiyor mu 2024? Kardeşlerim final mi yapıyor? Kardeşlerim bitiyor mu 2024? Gönül Dağı final mi yapıyor? Gönül Dağı bitiyor mu 2024? 27-28 Nisan Konya'da elektrik kesintisi yaşanacak ilçeler! (GÜNCEL) MEDAŞ Konya elektrik kesintisi ne zaman bitecek? 27-28 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 27-28 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 27-28 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 27-28 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 27 Nisan 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 27 Nisan Resmi Gazete yayımlandı! 32266 sayılı Resmi Gazete atamalar listesi! 27 Nisan 2024 Sayısal Loto çekiliş sonuçları açıklandı mı? Sayısal Loto sonuçları saat kaçta açıklanacak? Sayısal Loto CANLI izle! Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 27 Nisan AFAD ve Kandilli deprem listesi! 27 Nisan Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu? 27-28 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi!
500

Yorumlar (26)

Çınar Saraç:

Yanar döner reis , papazı da vermeyeceğiz dedi verdi , adam yanar dönerde bir numara

311
39
yanıtYanıtla
Medem:

Ülkenin içinde yapılacak devasa büyük icraatlarla ilgili sözünde çok güzel sağlam duruyor da neden bunlar da duramıyor hayret ediyorum.

yanıt21
yanıt114
Solomon Kane:

yaparsa reis yapar şaka bir yana şahsım sözlere değil yapılana bakıyor çünkü gerçek olan yapılandır söylenen değil

yanıt5
yanıt0
Heyy Heyyy:

Ne zaman dik durabildik ki . .

214
20
yanıtYanıtla
Onemli Degil:

Artik Milletce KORSE Takar Gezeriz...

yanıt106
yanıt16
Muharrem Güreli:

Hiç yüzü kızarmıyor Allah utandırmasın dedi duası tuttu utanma duygusunu almış

160
19
yanıtYanıtla
Hakan Celik:

Olsun.Hamd olsun.Varayım mutfağa gidiyim de kendime bir güzel bir şükür ,soslu ekmek arası makarna yapayım.Allah bunlardan geri koymasın beni.İsveçliler anlayamaz beni

123
23
yanıtYanıtla
girilmez:

onuda bulamazsın İnşallah

yanıt1
yanıt7
MELTEM ÇAĞLAYAN:

Ben bastayken terör örgütü destekçisi bir ülke natoya giremez mi demişti birileri

116
10
yanıtYanıtla
Vedat Muhip:

Ben sadece :) halimiz diyorum

78
12
yanıtYanıtla
Tüm 26 yorumu okumak için tıklayın Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title