Haberler

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın NATO resti sonrası İsveç'ten geri adım: Türkiye ve İslam karşıtı eylemler güvenliğimiz için risk yarattı

Güncelleme:

Kur'an-ı Kerim yakılmasını "ifade özgürlüğü" olarak savunan İsveç, Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın NATO resti sonrası geri adım attı. İsveç Başbakanı Ulf Kristersson, ülkede son dönemde düzenlenen Türkiye ve İslam karşıtı eylemlerin ülkenin güvenliğini karmaşık hale getirdiğini belirterek "Bunun, İsveç'in dünyadaki imajı ve yurt dışındaki İsveçlilerin güvenliği için nasıl riskli ve büyük sonuçlar doğurabileceğini gördük" dedi.

İsveç Başbakanı Ulf Kristersson, İsveç'teki parti liderleriyle basına kapalı yaptığı görüşmenin ardından, ülkede terör örgütü PKK/YPG destekçileri tarafından düzenlenen Türkiye karşıtı provokasyonlara, Kur'an-ı Kerim'in yakılmasına ve İsveç'in NATO'ya üyelik başvuru sürecine ilişkin açıklamalarda bulundu.

"EYLEMLER, İSVEÇ'İ İSLAM DÜŞMANI BİR ÜLKE GİBİ GÖSTERDİ"

Son birkaç haftadır Stockholm'de yaşanan olayların İsveç'in güvenliğini ne kadar karmaşık hale getirdiğinin ortada olduğunu dile getiren Kristersson, şunları kaydetti:

"Cumhurbaşkanı Erdoğan'a benzetilen bir oyuncak kuklanın ayağından asıldığını ve ardından Türkiye'nin Stockholm Büyükelçiliği önünde Kur'an-ı Kerim'in yakıldığını gördük. İsveç'te son birkaç haftadır yasal olmasına rağmen küçük grupların ve bireylerin yaptığı eylemler, dezenformasyon kampanyasına dönüştü. İsveç'i İslam düşmanı bir ülke gibi gösterdi. Bunun, İsveç'in dünyadaki imajı ve yurt dışındaki İsveçlilerin güvenliği için nasıl riskli ve büyük sonuçlar doğurabileceğini gördük."

Erdoğan'ın NATO resti sonrası İsveç Başbakanı Kristersson çark etti! Eylemleri yapanlara 'Kullanışlı aptal' dediİsveç Başbakanı Ulf Kristersson

EYLEMLERİ YAPANLARA "KULLANIŞLI APTAL" DEDİ

Kristersson, söz konusu eylemlerin İsveç karşıtlarının işine yaradığını belirterek, bu eylemleri yapanları "kullanışlı aptallar" diye tanımladı.

İsveç'in NATO'ya üyelik başvurusunun önemli olduğunu vurgulayan Kristersson, "İsveç, 2. Dünya Savaşı'ndan sonra en önemli güvenlik riskleriyle karşı karşıya. NATO konusunda partilerin farklı düşünceleri var. İsveç'in başvurusunu 28 NATO ülkesinin onaylamasıyla daha güvenli bir duruma geldik ancak henüz NATO üyesi olmadığımızı da göz ardı etmemeliyiz." dedi.

Kristersson, bu hafta içinde ABD'ye gidip ülkesinin NATO üyelik süreci hakkında görüşmeler yapacağını da kaydetti.

ERDOĞAN NE DEMİŞTİ?

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, 23 Ocak'ta kabine toplantısının ardından yaptığı açıklamada "Türkiye Cumhuriyeti'nin veyahut Müslümanların dini inancına saygı göstermiyorsanız, bizden de NATO konusunda herhangi bir destek göremeyeceksiniz" açıklamasını yapmıştı.

Daha sonra 29 Ocak Ocak'ta Bilecik Vezirhan'da "Kökümüz Mazide, Gözümüz Atide" programı kapsamında gençlerle bir araya gelen Cumhurbaşkanı Erdoğan,"Biz icabında Finlandiya'yla ilgili farklı bir mesaj verebiliriz. Finlandiya'yla ilgili farklı mesajı verdiğimiz zaman İsveç şok olacak." ifadelerini kullanmıştı.

İsveç Dışişleri Bakanı Tobias Billström, "İsveç hükümeti olarak hem İsveç'te ifade özgürlüğü olduğunu hem de bu eylemi yapan kişilerin yanında olmadığımızı çok açık belirttik. Bu, sorumluluğunu alacağımız bir şey" demişti.

Kaynak: AA / Güncel

Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

Irak'taki Şii Milis Gücü Haşdi Şabi'ye Hava Saldırısı Düzenlendi E Devlet çöktü mü Son Dakika? E Devlet'te sorun mu var 20 Nisan Cumartesi 2024 20 Nisan 2024 Konya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Konya'da elektrik ne zaman gelecek? 20 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 20 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 20 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 20 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 20 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! 20 Nisan 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 20 Nisan Resmi Gazete yayımlandı! 32266 sayılı Resmi Gazete atamalar listesi! 20 Nisan Ankara elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Ankara'da elektrikler ne zaman gelecek? Ankara'da elektrik kesintisi! 20 Nisan Adana elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Adana'da elektrikler ne zaman gelecek? Adana'da elektrik kesintisi! 22 Nisan Pazartesi günü okullar tatil mi, yarım gün mü? 20 Nisan Cumartesi Sayısal Loto çekiliş sonuçları açıklandı mı? Sayısal Loto sonuçları saat kaçta açıklanacak? Sayısal Loto CANLI izle! Sadettin Saran kimdir, serveti ne kadar? Sadettin Saran aday mı? Sadettin Saran Fenerbahçe başkanlığına aday oldu mu?
500

Yorumlar (11)

Yunus Sağlam:

İsveç Notaya girdikten sonra bu eylemler devam edecek.Kristersson şimdilik geri adım atmak zorunda kaldı.

35
0
yanıtYanıtla
Niğra:

Görünen köy kılavuz istemez. bunların zihniyeti bozuk. Şayet bu ülke Türkiye'nin veto etmesi sonucu kesinlikle NATO ya giremeyecekse .Türkiye NATO'ya girmesi için Evet derse en büyük hatayı yapmış demektir. şimdi böyle yapan bir ..... girince ne yapmaz ki. pkk dan beter olur.

33
1
yanıtYanıtla
ferfer:

yani şimdi açıklamaya bakıyorsunuz adam saygı duymuyor benim dinime kendi güvenliğinin tehlikede olduğunu söyleyip müslümandan korkmaya devam ediyor hiç pişmanlık yok bunlar nasıl bizi ab de süründürüyorsa bizde bunları natoda süründürelim

32
1
yanıtYanıtla
Serkan Kaplan:

yoo takılın siz kafanıza göre. İslam da bir farz daha var, o da cihad.

27
3
yanıtYanıtla
can erdemir:

İleride Türkiye'nin büyük zararı olsa da İsveç'i Nato'ya kabul edeceğiz. Yazın bunu kenara

11
10
yanıtYanıtla
Süleyman Özbolat:

İslam düşmanısınız zaten kendinizi masum göstermeyin topunuz aynı

13
0
yanıtYanıtla
Sadık:

Bu Batılılara inanmayın, 45 yıldır içlerinde yaşıyorum, bunlar bazen üç yüzlü bile olabiliyor.

6
0
yanıtYanıtla
Metin Yalcin:

Putin amca İsveç'e ilk atak yaptığı gün anlayacaksınız ne gibi bir hata yaptığınızı ve biz o gün Putin amcaya ne yapıyorsun demeyeceğiz onu alkışlayacağız ..

6
0
yanıtYanıtla
Doğuş:

İsveçte sadece erdoğonın hedef alınması akabinde kuranı kerim yakılması ve onca İslam ülkesi içinde bir tek Türkiye in tepki göstermesi ki tabiki gösterecek bir fırıldak mı dönüyor acaba. Normal bir durum değil

1
1
yanıtYanıtla
Doğrucu Davud:

Bu, sorumluluğunu alacağımız bir şey demişler. Alın o zaman.

1
0
yanıtYanıtla
Tüm 11 yorumu okumak için tıklayın Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title