Haberler

"İsrail'in jet yakıtları Türkiye'den gidiyor" iddiasına İletişim Başkanlığından yalanlama

Güncelleme:

İsrail'e yönelik 54 ürün grubunda ihracat kısıtlaması kararı sonrası listede uçak benzini ve jet yakıtının olması, "İsrail'e jet yakıtı Türkiye'den gidiyor" iddiasını gündeme getirdi. İletişim Başkanlığı iddiaların gerçeği yansıtmadığını bildirirken Baykar Genel Müdürü Haluk Bayraktar da, iddiaların sosyal medyada kendisiyle ilişkilendirilmesine tepki gösterip "Bu iftirayı yayanları mahkemeye verip takipçisi olacağım." ifadelerini kullandı.

Cumhurbaşkanlığı İletişim Başkanlığı Dezenformasyonla Mücadele Merkezi (DMM) " İsrail'in jet yakıtları, Türkiye'den gidiyor" iddiasının doğru olmadığını, bahse konu yakıtın, Türkiye topraklarındaki havalimanlarında İsrail'e ait sivil uçaklar için satın alınan jet yakıtı olduğunu bildirdi.

"İDDİALAR GERÇEĞİ YANSITMIYOR"

DMM'den yapılan açıklamada, bazı sosyal medya hesaplarından paylaşılan " İsrail'in jet yakıtları, Türkiye'den gidiyor" iddiasının gerçeği yansıtmadığı belirtildi.

'İsrail'in jet yakıtları Türkiye'den gidiyor' iddiasına İletişim Başkanlığından yalanlama

"YAKIT ALAN UÇAKLARIN TAMAMI YOLCU UÇAĞIDIR"

Enerji Piyasası Düzenleme Kurumunun verilerinde de görülen jet yakıt satışının İsrail savaş uçaklarıyla herhangi bir ilgisinin bulunmadığı aktarılan açıklamada, "Bahse konu yakıt, İsrail'e gönderilen bir yakıt değil, tamamen Türkiye topraklarındaki havalimanlarında İsrail'e ait sivil uçaklar için satın alınan jet yakıtıdır. Yakıt alan uçakların tamamı yolcu uçağıdır. Kamuoyunun hassasiyetleri üzerinden yürütülen manipülasyon kampanyalarına itibar etmeyiniz." denildi.

"BU İFTİRAYI YAYANLARI MAHKEMEYE VERİP TAKİPÇİSİ OLACAĞIM"

Baykar Genel Müdürü Haluk Bayraktar da, sosyal medya kendi fotoğrafı kullanılarak öne sürülen iddialara tepki gösterdi. Açıklama yapan Bayraktar, "Sosyal medyada Baykar ve yöneticileri aleyhine alçakça ve şerefsizce uçak yakıtı konusunda bir iftira kampanyası yürütülüyor. Baykar, Türkiye'den Gazze'ye en büyük insani yardımı gerçekleştirmiş bir firmadır. Firmamızın tek faaliyet alanı insansız hava aracı sistemleridir. Bu iftirayı yayanları mahkemeye verip takipçisi olacağım. Oluşacak tazminatlar da yine Gazze'ye yardım olarak aktarılacaktır." dedi.

'İsrail'in jet yakıtları Türkiye'den gidiyor' iddiasına İletişim Başkanlığından yalanlama

NE OLMUŞTU?

Ticaret Bakanlığı önceki gün, Filistin'e saldırılarına devam eden İsrail'e yönelik 54 ürün grubunda ihracat kısıtlaması uygulanmasını kararlaştırdı. 54 ürün grubu arasında "uçak benzini ve jet yakıtı" ise dikkat çekti. Sosyal medyada bazı kullanıcılar, "Gazze'yi vuran İsrail'e jet yakıtı Türkiye'den gidiyor" diyerek duruma tepki gösterdi. Bazı kullanıcılar ise, iddialara ilişkin Baykar Genel Müdürü Haluk Bayraktar'ın Gazze için Eminönü'nde düzenlenen yürüyüşteki görselini kullandı.

Kaynak: AA / Güncel

Haluk Bayraktar Türkiye İhracat İsrail Politika Güncel Haberler

500

Yorumlar (50)

haksız mıyım:

Habertürk te M. Akif Ersoy, Gazze'de Filistin liderlerinden önce Erdoğan posterleri asılıdır dedi. Gazzeli Halit Meşal, yardımlar için Erdoğan'a teşekkür ederiz diyor. Bizim içimizdeki bir kısım algı mühendisleri Türkiye aleyhine milletimizi kışkırtmaya çalışıyor. Lütfen uyanık olalım. Başka Türkiye yok arkadaşlar

604
352
yanıtYanıtla
Halo Dayı:

bence sen uyanık ol biraz

yanıt202
yanıt140
ahmet polat:

Müslimânlara saldıran kâfir, zâlim ordularına karşı müslimânların mallarını, canlarını ve ırzlarını, nâmûslarını korumak için, can ile, mal ile, propaganda ile harb etmek, savaşmak demekdir. Cihâdı devlet yapar. Devletin izni ve kumandanının emri olmadan, herkesin başkasına saldırması, cihâd olmaz. Çapulculuk, eşkıyâlık olur. Büyük günâh olur. Hamas Filistin Devlet'inin resmi ordusu mu?

yanıt36
yanıt49
ahmet polat:

Kâfirler istîlâ ederse,Dâr-ül-islâma hicret edilir. Hicret edemezse ve gelen kâfir devlet zulm ederse, zulm yapmıyan kâfir memleketine hicret edilir. Şimdi söyle bakalım. Hamas kendinden silah gücü bakımından İsrail'e savaş açtı mı? Açtı. Peki caiz miymiş? Hayır değil. O zaman Hamas eşkiyalık yapmış oldu mu? İsrail'den 2000 kişi anca öldü. Gazze'de 33 bin kişi öldü. Buna savaşmak diyorsan Hamas'ın akıllı komutanları yok demektir. Hamas'ın yapması gereken, Kuvayi milliye gibi halkı korumaktı.

yanıt34
yanıt17
haksız mıyım:

Klavyeden ucuz siyaset yapanlar, iyi niyetli değil. Türkiye Gazze'ye en çok yardım yapan 2. Ülkedir ve İsrail'e ambargo uygulayan tek ülkedir. Hamas'a terör örgütü diyen cehp lilerin kışkırtmasina vatandaşlar kanmamali

yanıt309
yanıt228
Firat Tas:

Bugüne kadar İsrail'le yapılan ihracatıda yalandınız bugün 54 maddede ihracat kısıtlamasına gittiniz bu ne perhiz bu ne lahana turşusu

510
358
yanıtYanıtla
Hsn:

Kalınkafalıya anlatır gibi anlatması lazım hükümetin bu konuyu,devlet 7ekimden beri ticaret yapmıyor özel sektör yapıyor,bu şirketlerede ihracat kısıtlaması getirdi ve %33lük bir ticaret azalmasına neden olduğunu devlet 2gün önce açıkladı ama sizin gibilerin işine gelmez terörist yaygarasına inanmayı tercih edersiniz

yanıt0
yanıt1
Ömer:

İsrail sever akp.

yanıt255
yanıt260
Ömer:

Şaşırtıkca güneşi gören buz misali eriyorsunuz.

yanıt163
yanıt58
Abdullah Özen:

Yalanladığınız her şey sonradan ortaya çıkıyor.

109
20
yanıtYanıtla
Tüm 50 yorumu okumak için tıklayın Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title