Haberler

Çavuşoğlu: Dağlarda Keçi de Güderiz, Avrupa'yı Yönetmeyi de Biliriz

Güncelleme:

Antalya'da konuşan Dışişleri Bakanı Çavuşoğlu, son dönemde bazı AB ülkeleriyle yaşanan sorunlara değinerek "Biz gerekirse çıkarız dağlara koyun-keçi güderiz, gerekirse Avrupa'ya ders de veririz, onları da yönetmesini biliriz" dedi.

Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, Antalya'nın Alanya İlçesi'nde Büyükşehir Belediyesi tarafından inşa edilen ve Alanya'nın dağlık bölgelerini birbirine bağlayan Akköprü'nün açılış törenine katıldı.

"OSMANLI TOKADINI GÖNDERECEĞİZ"

Burada bir konuşma yapan Mevlüt Çavuşoğlu, Avrupa ülkelerinin 'evet' karşıtı kampanyalar yürüttüğünü belirterek, "Ama 16 Nisan'da benim vatandaşlarım bu küstahlara en güzel cevabı verecek. Osmanlı tokadını göndereceğiz" dedi.

"DAĞLARDA KEÇİ GÜDER, AVRUPA'YI YÖNETMESİNİ DE BİLİRİZ"

Bakan Çavuşoğlu, daha sonra ise Alanya Keykubat Esnaf ve Sanatkarlar Kredi ve Kefalet Kooperatifi'nin hizmet binasının açılışını yaptı. Burada da esnafa seslenen Bakan Çavuşoğlu, son dönemde bazı Avrupa ülkeleriyle yaşanan sorunlara değinerek, "Biz gerekirse çıkarız dağlara koyun-keçi güderiz, gerekirse Avrupa'ya ders de veririz, onları da yönetmesini biliriz" dedi.

"VİZE SERBESTLİĞİ UYGULANMAZSA GÖÇ ANLAŞMASI UYGULANMAZ"

İnsanların önündeki engelleri kaldırmak, hayatı kolaylaştırmak gerektiğine değinen Bakan Çavuşoğlu, "Sadece THY'nin uçması değil. Bugün gururumuz dünyadaki destinasyon çeşitliliği açısından THY birinci sırada ama vizelerin kaldırılması önemli. AB ile vize serbestliği konusunda rahat bir ortam değil, maalesef sorunlu bir süreci yaşıyoruz. Bunun da sebebi AB, bunu da açıkça söylemem lazım ama yine de mücadelemizi sürdürüyoruz. Önümüzdeki süreçte bakalım ne olacak, ne göreceğiz. AB vize serbestliğini uygulamazsa birbirine bağlı üç anlaşmamız var. Geri kabul ve göç anlaşması, o zaman diğer iki anlaşma da tabi doğal olarak uygulanmaz. Bu bir tehdit ya da blöf değildir. Anlaşmanın doğasıdır. Üç anlaşma birlikte uygulanacak diye kendi aramızda mutabakat sağladık ama biz hep olur tarafından bakıyoruz. Bakalım ne olacak hep beraber göreceğiz, mücadeleyi de sürdüreceğiz" dedi.

AVRUPA'DA AŞIRI AKIMLAR YÜKSELİYOR

Türkiye'nin BM çatısı altında İspanya ile birlikte eşbaşkanlığı görevini yürüttüğü medeniyetler ittifakına bugün her zamankinden daha fazla ihtiyaç olduğunu dile getiren Çavuşoğlu, "Maalesef Avrupa ve ötesinde her türlü aşırı akımlar giderek yükseliyor. Hatta çok tehlikeli boyutlara geldi. AB ile ilişkilerimizi her zaman sıcak tutmak için azami gayret sarfettik ama AB'nin bizimle ilgili net bir kararı yok. Her ne kadar tam üyelik için müzakerelere başlasak ve anlaşma imzalasak da uzun zamandır AB içindeki önemli ülkeler, hele hele AB'nin onlar için kurulduğu Fransa, Almanya gibi ülkelerin Türkiye'nin AB üyeliğine ciddi karşı çıkışlarını gördük" dedi.

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Mevlüt Çavuşoğlu Antalya Türkiye Alanya Politika Güncel Haberler

Eskişehir'de skandal olay! Alkol alıp camilere girdi, Kur'an-ı Kerimleri yırttı

Eskişehir'de skandal olay! Alkol alıp camilere girdi, Kur'an-ı Kerimleri yırttı

Suriyeli öğrencinin mezuniyet töreninde yaptığı konuşma sosyal medyayı ikiye böldü

Suriyeli öğrencinin mezuniyet töreninde yaptığı konuşma sosyal medyayı ikiye böldü

Cumhurbaşkanlığı'ndan AYM kararları sonrası ilk yorum: Cumhurbaşkanı'nın yetkileri iptal edilmedi

Cumhurbaşkanlığı'ndan AYM kararları sonrası ilk yorum: Cumhurbaşkanı'nın yetkileri iptal edilmedi

Bakmadan Geçme

Kurbanlık vekalet nasıl verilir, nasıl alınır, ne söylenir 2024? Dybala Galatasaray'a mı gelecek? 5 Haziran Konya'da elektrik kesintisi yaşanacak ilçeler! (GÜNCEL) MEDAŞ Konya elektrik kesintisi ne zaman bitecek? 5 Haziran İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 5 Haziran 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 5 Haziran Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 5 Haziran Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 5 Haziran AFAD ve Kandilli deprem listesi! 5 Haziran Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu? 5 Haziran İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! 5 Haziran Ankara elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Ankara'da elektrikler ne zaman gelecek? Ankara'da elektrik kesintisi! 5 Haziran Adana elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Adana'da elektrikler ne zaman gelecek? Adana'da planlı elektrik kesintileri! Şans Topu sonuçları açıklandı mı? Şans Topu sonuçları ne zaman açıklanır? 5 Haziran 2024 Çarşamba Şans Topu sonuçlarına ne zaman, nereden bakılır? 5 Haziran 2024 Sayısal Loto çekiliş sonuçları açıklandı mı? Sayısal Loto sonuçları saat kaçta açıklanacak? Sayısal Loto CANLI izle! 5 Haziran 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 5 Haziran Resmi Gazete yayımlandı! 32266 sayılı Resmi Gazete atamalar listesi! Portekiz Finlandiya maç özeti ve golleri izle! (VİDEO) Portekiz Finlandiya hazırlık maçı özeti! Golleri kim attı, maç kaç kaç bitti?
FETÖ elebaşı Fetullah Gülen'in yeni fotoğrafı ortaya çıktı

FETÖ elebaşı Fetullah Gülen'in yeni fotoğrafı ortaya çıktı

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title