Haberler

Chp'li Kart: Çalışma Pekala Yapılabilir

-CHP Konya Milletvekili Atilla Kart, Anayasa çalışmalarına ilişkin, "Bence, gruplar arasında eğer bir irade oluşumu sağlanabilirse, iki bölüm üzerinden, temel hak ve özgürlüklerle ile yargıyı esas alan, bir çalışma pekala yapılabilir."

-CHP Konya Milletvekili Atilla Kart, Anayasa çalışmalarına ilişkin, "Bence, gruplar arasında eğer bir irade oluşumu sağlanabilirse, iki bölüm üzerinden, temel hak ve özgürlüklerle ile yargıyı esas alan, bir çalışma pekala yapılabilir. Yeter ki burada siyasi partiler bir anlayış içerisinde olsunlar" dedi.

TBMM'de bir basın toplantısı yapan Kart, verdiği soru önergelerine yanıt verilmemesine tepki göstererek, "Yasin El Kadı'nın yasaklı olduğu dönemde Başbakanlık ve MİT üzerinden görüşme yapılması", "Suudi Arabistan Silahlı Kuvvetlerine ait nakliye uçaklarının Ankara Esenboğa Havaalanı'nı lojistik üs olarak kullanması" ve "Devlet eliyle seçim suçları işlenmesi için kanunsuz emir ve talimatlar verilmesi" konularında Meclis Başkanlığı aracılığıyla verdiği soru önergelerinin yanıtlanmadığını dile getirdi.

-ÖNEMLİ KONULAR BAŞBAKAN İZİN VERDİĞİ KADAR YAPILABİLİR-

Kart, Türkiye'de temel hak ve özgürlükler, demokrasi, anayasa yapımı, Kürt sorunu, dershaneler olayı dahil bu tür önemli konuların, Başbakan'ın kişisel ve siyasi çıkarları doğrultusunda ve izin verdiği kadar, uygun gördüğü kadar yapılabildiğini savunarak, "Bu ve benzeri konularda, Başbakan'ın izni ve icazeti belirleyicidir. Başbakan ve yakın kadrosu için kişisel ve siyasi çıkarları uğruna, seçimi kaybetmemek için her türlü hileye, yol ve yönteme başvurmak caizdir. Siyasi iktidarın meşruiyeti sorgulanır hale gelmiş, bu gerçek demokrasi ve toplumsal barış için ciddi bir tehdit oluşturmaktadır" dedi.

Açıklamanın ardından soruları yanıtlayan Kart, 25 Kasım Pazartesi günü muhalefet partilerinin Anayasa Komisyonu üyeleriyle yeniden bir araya geleceklerini hatırlatarak, bu toplantıya AK Parti'li üyelerin gelmemesi durumunda bunu tutanakla belirleyeceklerini söyledi. 3. toplantıda da gelmemeleri durumunda, komisyonun münfesih hale gelmiş olacağını belirten Kart, bu tarih itibariyle grupların protokolden doğan sorumluluklarının sone ereceğini ve ondan sonra anayasa yapımı konusunda siyasi partilerin kendi duruşlarını değerlendireceklerini belirtti. Kart, "Bence, gruplar arasında eğer bir irade oluşumu sağlanabilirse, iki bölüm üzerinden, temel hak ve özgürlüklerle ile yargıyı esas alan, çünkü burada 60-65 maddelik bir mutabakat var, bir çalışma pekala yapılabilir. Yeter ki burada siyasi partiler bir anlayış içerisinde olsunlar" dedi.

Dershanelerin kapatılmasıyla ilgili bir soruyu cevaplayan Kart, şunları söyledi:

"11 yılda 5 kez bakan değiştiriyorsun, 5 ayrı modeli uyguluyorsun, sistemi sen sabote ediyorsun ve bunun sorumluluğunu birilerine yüklemek istiyorsun. Hükümet, ben artık iktidarıma ortak istemiyorum. Onun için senin teşebbüs özgürlüğünün, temel hak ve özgürlüklerin benim için hiç önemli değil, ben artık sana muhtaç değilim."

Kaynak: ANKA / Güncel

Cumhuriyet Halk Partisi Atilla Kart El Kadı Konya Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title