Haberler

Chp'li Güler: "Akp Türkiye İçin Gizli Gündemini Açığa Vurdu"

CHP Sözcüsü ve Genel Başkan Yardımcısı Birgül Ayman Güler, AKP'nin gerçekte Türkiye için gizli gündemini açığa vurduğunu dile getirerek, AKP'nin 1923 tarihiyle hesaplaştığını söyledi.-Güler, AKP Genel Başkan Yardımcısı Hüseyin Çelik'in "Gençliğe"...

CHP Sözcüsü ve Genel Başkan Yardımcısı Birgül Ayman Güler, AKP'nin gerçekte Türkiye için gizli gündemini açığa vurduğunu dile getirerek, AKP'nin 1923 tarihiyle hesaplaştığını söyledi.

-Güler, AKP Genel Başkan Yardımcısı Hüseyin Çelik'in "Gençliğe Hitabe Ayet mi?" şeklindeki açıklamasından "dehşete kapıldıklarını" söylerken, "Hüseyin Çelik'ten, yani bu ülkede bir zamanlar milli eğitim bakanlığı yapmış olan kişiden utanıyoruz" dedi.

Ankara Genel Başkan Kemal Kılıçdaroğlu başkanlığında genel merkezde toplandı. Yaklaşık 3 saat süren toplantının ardından basın toplantısı yapan Güler, CHP'nin seçimli kurultay sürecinde olduğunu, bu kapsamda sandık koyma yönetimiyle mahalle delege seçimlerinin yapıldığını ifade etti. Güler, 26 Şubat'ta toplanacak tüzük kurultayına ilişin çalışmaların da başladığını belirtti. Güler, tüzüğün içeriğine ilişkin çalışmaların artık netleştiğini ifade ederek 10 Şubat Cuma günü 81 il başkanlığının göndereceği temsilcilerin genel merkeze gelerek, tüzük metni üzerinde çalışacaklarını kaydetti. Güler, tüzük metni için Kılıçdaroğlu'nun görevlendirmesiyle bir merkez hazırlık komisyonun oluşturulacağını belirterek, bunlardan iki üyenin milletvekili, üç kişinin PM'den, diğer üç kişinin de MYK'dan olacağını ifade etti.

-"BAŞBAKAN'I NEFRETLE VE ŞİDDETLE KINIYORUZ"-

Güler, MYK'da AKP Genel Başkan Yardımcıları Hüseyin Çelik ile Bülent Gedikli'nin açıklamalarının da değerlendirildiğini belirtirken, "AKP gerçekte Türkiye için gizli gündemini açığa vurmuştur" ifadesini kullandı. "Türkiye'de dindar bir nesil yetiştirmek istediklerinden söz edenler karşımızda" diyen Güler, "Bu ifadelerin asla kabul edilemez olduğunu düşünüyoruz ve milyonlarca hane halkında, ailede olduğu gibi bizde de yarattığı büyük üzüntüyü dile getirmek istiyorum. Bizim dindarlığımız ya da dindarlık derecemizi ölçecek makam ebette ki siyasal iktidar ve onun başındaki Başbakan ya da onun emrindeki kişiler değildir. Milyonlarca ailenin içinde hissettiği, CHP seçmenlerinin özellikle kendi içlerinde çok şiddetli hissettiği bu duyguyu bir kez dile getiriyorum ve siyasal iktidarı ve onun başındaki temsilci Başbakan'ı nefretle ve şiddetle kınadığımızı ilan ediyorum" dedi.

-AUSTER'IN ERGENEKONCU İLAN EDİLMESİ ÇOK ENTERESAN-

AKP Genel Başkan Yardımcısı Bülent Gedikli'nin Amerikalı yazar Paul Auster'ın da "Ergenekoncu" olduğunu iddia ettiğini belirten Güler, bunun AKP'yi muhalefet eden herkesin terörist ilan edildiğinin ispatı olduğunu kaydetti. Güler, "Paul Auster gibi Türk vatandaşı olmayan birinin de AKP'yi zora düşürecek bir iki cümle sarf ettiği için Ergenekoncu ilan edilmesini biz çok enteresan bulduk" diye konuştu.

-"ÇELİK'TEN UTANIYORUZ"-

Güler, AKP Genel Başkan Yardımcısı Hüseyin Çelik'in "Gençliğe Hitabe Ayet mi?" şeklindeki açıklamasından ise, "endişe duyduklarını, dehşete kapıldıklarını" söyledi.

Atatürk'ün 20 Ekim 1927'de dile getirdiği, Gençliğe Hitabe'nin, "bütün dünyada mazlum milletlerin emperyalizme karşı verdikleri savaşta kullandıkları sloganlar" olarak değerlendirdiklerini ifade ederek, bunun yalnızca Türkiye'ye ve Türk gençliğe söylenen sözler olmadığını belirtti. Konuşmasında Gençliğe Hitabeden bir bölüm okuyan Güler, bu seslenişin Atatürk'ün tüm dünya geçliğine vasiyeti olduğunu kaydetti. Gençliğe Hitabe'nin "ne ırkçı, ne de yalnızca ulusal bir söylem olduğunu", Gençliğe Hitabe'nin 21. yüzyıl Türkiye'sinde bile, Türkiye'yi dünya mazlum ülkelerinin lideri yapan söylem olduğunu belirten Güler, Çelik'i "tarihi iyi okumaya" davet etti. Güler, "Sayın Hüseyin Çelik, Gençliğe hitabe bizim bugün üstlendiğimiz temel görevdir. Hüseyin Çelik'ten, yani bu ülkede bir zamanlar milli eğitim bakanlığı yapmış olan kişiden utanıyoruz" dedi.

Çelik'i yalnızca Türk kamuoyuna değil, dünya kamuoyuna şikayet etkilerini belirten Güler, Çelik'in bu sözlerini hiçbir şeklide kabul etmediklerini, şimdiki milli eğitim bakanı tarafından yasaklanan 19 Mayıs gösterilerine sahip çıkarak göstereceklerini kaydetti.

-"AKP 1923 TARİHİYLE HESAPLAŞIYOR"-

Yurttaşlara da seslenen Güler, AKP'nin sanılan özgürleşmeyi getirecek olan parti olmadığını, kendi gizli gündemini, yani dindar değil, dinci toplum örgütlenmesini inşa eden bir parti olduğunu kaydetti. AKP'nin hesaplaşmasının 10 yıl öncesinin değil, 1923 tarihiyle hesaplaşma olduğunu belirten Güler, "Biz bu gerçeğin farkındaydık, şimdi bu gerçeğin milyonlarca hane halkında, ailede fark edildiğini biliyoruz. Bizim dindarlığımızı ölçmeye kalanlara şiddetli protesto duygularımızı bir kez ilan ediyorum" dedi.

-"SURİYE'DE BİR MANİPÜLASYON SÜRECİ BAŞLADI"-

Suriye'deki olaylara da değinen Güler, son gelişmelerin dehşet verici bir boyuta ulaştığını kaydederek, "Suriye'de BM'nin gücünü de arkasına alarak bir manipülasyon süreci başladığı görülmektedir" dedi. Suriye'de iç savaş tehlikesine dikkat çeken Güler, "Biz komşu ülkelerimizde iç savaşın kışkırtılmasına hiç evet demedik. Türkiye savaş kışkırtıcısı ve savaş taşeronu bir ülke olamamalıdır" dedi.

-"İKTİDARIN ŞİRAZESİ KAYMIŞ"-

Güler, gazetecilerin sorularını yanıtlarken, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın Sabahattin Zaim Anadolu Öğretmen Lisesi'nde düzenlenen FATİH Projesi'nin tanıtım töreninde CHP'ye yönelik yaptığı eleştirilerin hatırlatılması üzerine, Başbakan'ın ve "bağlılarının" açıklamalarının artık bir noktaya odaklandığını savunarak, bunun da Cumhuriyetle hesaplaşmak olduğunu kaydetti. Güler, bu hesaplaşmanın da "CHP'yle hesaplaşmasıymış gibi" yapıldığını ifade etti. Güler, "Bu yalan söyleme sürecini de hangi zeminde olduklarına hiç dikkat etmeden yapıyorlar, isterseniz ilkokul çocuklarının önünde olun, isterseniz kendi il başkanları toplantısında, isterseniz Davos'ta CHP'yi adeta soykırımcılıkla suçlama eğilimi sergiliyorlar. İktidar partisi son dönemlerde şirazesi kaymış bir pozisyondadır, dengesini yitirmiş bir durumdadır" diye konuştu.

-GÖK'ÜN AÇIKLAMALARI: "GENEL BAŞKANIMIZIN DEMOKRATİK YAKLAŞIMI İTİBARİYLE İYİ BİR ÖRNEK"-

Güler, bir soru üzerine CHP Mersin Milletvekili İsa Gök'ün, "Demokrat olmadığı için, solcu olmadığı için Kılıçdaroğlu'na karşıyım" sözlerini "haksız bir değerlendirme" olarak niteledi.

Güler, Kılıçdaroğlu'nun laiklik ilkesinin din inancının yaşatılması için en temel güvence olduğunu anlatmaya çalıştığını ifade etti. Güler, Gök hakkında bir disiplin sürecinin işletilip işletilmeyeceğine ilişkin ise, "MYK'da böyle bir disiplin süreci uygulanması gerektiği gündeme gelmedi. Bu, CHP MYK'nın örgüt yönetimi ve örgütlenme konusuna bakışı bakımından açık ve iyi bir ipucudur. CHP gerçekten içyapısı bakımından demokratik bir partidir, böyle bir şeyin AKP'de gerçekleşebileceğini düşünebilir misiniz? Bu partimiz açısından, o demokratik işleyişi, Genel Başkanımızın demokratik yaklaşımı itibariyle bence iyi bir örnektir" dedi. - Ankara

Kaynak: ANKA / Güncel

Cumhuriyet Halk Partisi Birgül Ayman Güler Ak Parti Türkiye Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title