Haberler

CHP lideri Özel, Erdoğan'a seslendi: Madem atamayacaktın, bu 1 milyon günahsızı niye okuttun?

Güncelleme:

CHP Genel Başkanı Özgür Özel, İstanbul'da düzenlenen "Büyük Eğitim Mitingi"nde atanamayan öğretmenler üzerinden hükümete yüklendi. Özel, Cumhurbaşkanı Erdoğan'a seslenerek, "Madem atamayacaktın, bu 1 milyon günahsızı niye okuttun? 'Emekli kadar atayacağız' diyorlar. Yani hiç öğretmen almazsak 65 yıl sürecek öğretmenlerin ataması!" dedi. CHP lideri Özel, "Türkiye Yüzyılı Maarif Modeli" adı verilen yeni müfredat taslağına da sert tepki gösterdi.

CHP Genel Başkanı Özgür Özel, partisinin İstanbul'da düzenlediği "Büyük Eğitim Mitingi"nde yaptığı konuşmada, atanamayan öğretmenleri, mülakat konusunu ve Milli Eğitim Bakanlığı'nın hazırladığı yeni müfredatı eleştirdi. Özel, "Buradan Erdoğan'a sesleniyorum: madem atamayacaktın, bu 1 milyon günahsızı niye okuttun?" dedi.

Atanması yapılmayan öğretmenlerin ve eğitim dünyasının sorunlarının dile getirilmek için İstanbul'da düzenlenen "Büyük Eğitim Mitingi"ne CHP lideri Özgür Özel de katıldı. Özel, geçtiğimiz günlerde eski öğrencisi tarafından katledilen lise müdürü İbrahim Oktugan'ı anarak, "Başöğretmenimiz Gazi Mustafa Kemal Atatürk'ü, katledilen lise öğretmeni İbrahim Oktugan'ı, terör örgütünün katlettiği Aybike öğretmeni minnetle anıyoruz. Bu meydan Saraçhane, bu meydan tarihi bir meydan. Bu meydan ilk işçi mitinginin yapıldığı bir meydan. Saraçhane'den Türkiye işçi sınıfını saygıyla selamlıyorum. Bu meydanda bugün atanmayan öğretmenler, mülakat mağdurları, müfredat itiraz edenler var." şeklinde konuştu.

CHP lideri Özel, Erdoğan'a seslendi: Madem atamayacaktın, bu 1 milyon günahsızı niye okuttun?

Atanamayan öğretmenleri gündemine alan Özel, "Bir kusurları yok ki atanamamış olsunlar atanmayan öğretmenler. Kaldırılacağına söz verilen mülakatın sınavda 1,2. olduğu halde sorulan soruya yandaşça cevap veremediği için liyakatli olduğu halde mülakat mağdurlarıyla birlikte herkes ve onlara destek olmak üzere burada bulunan herkese hoş geldiniz diyorum." dedi.

CHP lideri Özel, Erdoğan'a seslendi: Madem atamayacaktın, bu 1 milyon günahsızı niye okuttun?

"1 MİLYON GÜNAHSIZI NİYE OKUTTUN?"

Cumhurbaşkanı Erdoğan'a seslenen Özel, "Madem atamayacaktın, bu 1 milyon günahsızı niye okuttun? Niye umut verdin, niye onlara sırtını dönüyorsun? Üç yıl tasarruf tedbirleri yapacağız, emekli kadar atayacağız' diyorlar. Yani hiç öğretmen almazsak 65 yıl sürecek öğretmenlerin ataması. İtibardan tasarruf olur ancak eğitimden tasarruf olmaz. Diğer yaramız mülakattır. Yüzde 50 mülakat, yüzde 50 KPSS diyorlar. Hani mülakat kaldırılacaktı?" ifadelerini kullandı.

CHP lideri Özel, Erdoğan'a seslendi: Madem atamayacaktın, bu 1 milyon günahsızı niye okuttun?

YENİ MÜFREDAT TEPKİSİ

Milli Eğitim Bakanlığı'nın hazırladığı "Türkiye Yüzyılı Maarif Modeli" adı verilen yeni müfredatı da eleştiren Özel, "Bu müfredatta Atatürk'ün ve Cumhuriyet'in kurucu kadrolarının yer almadığını, Milli Eğitim Bakanı'nın cumhuriyetle sorunu olduğunu" ifade etti.

Atatürk ve ülkenin kurucu kadroları ile sorunu olan müfredatın yok hükmünde olduğunu belirten Özel, "Bu müfredatta Türkiye Cumhuriyeti ifadesi yerine bütün ifadeler sadece Türkiye diye değiştirilmiştir. Bakan'ın fikri neyse zikri odur, metni odur. Cumhuriyetle derdi olan bir bakan, cumhuriyetle sorunu olan bir müfredat dayatmaktadır. Bu müfredatta ülkemizin kurucusu Gazi Mustafa Kemal Atatürk'ün adı yok denilecek kadar az anılmıştır. Bu müfredatta Cumhuriyet'in kurucu kadrolarının adı yoktur. Onlara saygı yoktur. Onlara hürmet yoktur. Kurtuluş Savaşı kahramanları bu ülkenin kurucuları Gazi Mustafa Kemal Atatürk ve arkadaşları ile sorunu olan bu müfredat yok hükmündedir. Önceki müfredattan alıntı ile fikri hür, vicdanı hür, irfanı hür nesiller yetiştirilecek derken şimdi yerine akl-ı selim, vicdan-ı selim, kalb-i selim nesiller denilmektedir. Fikri hür yerine, vicdanı hür yerine, vicdan-ı selim diyorsanız sizin yetiştirecek neslin hür olmasından, hürriyetten özgürlüklerden, özgür düşünceden sorununuz var demektir. Metinden hürriyet kelimesini çıkaracak kadar özgürlüklere düşman bu bağnaz anlayışı kınıyoruz." dedi.

Kaynak: ANKA / Güncel

Milli Eğitim Bakanlığı Mustafa Kemal Atatürk Türkiye Yüzyılı Özgür Özel İstanbul Türkiye Eğitim Politika Güncel Haberler

Pervin Buldan'dan Çiller'e: Senin eşin yatağında öldü, bizimkiler ise senin emrinle işkenceyle

Pervin Buldan'dan Çiller'e: Senin eşin yatağında öldü, bizimkiler ise senin emrinle işkenceyle

AK Parti kampta! Erdoğan'ın 'Türkiye için felaket' dediği konuyu Emine Hanım ele alacak

AK Parti kampta! Erdoğan'ın "Türkiye için felaket" dediği konuyu Emine Hanım ele alacak

İktidar ve muhalefeti kara kara düşündürecek anket! 'Enflasyonu hangi parti çözer' sorusuna vatandaşların verdiği cevap bir hayli manidar

İktidar ve muhalefeti kara kara düşündürecek anket! "Enflasyonu hangi parti çözer" sorusuna vatandaşların verdiği cevap bir hayli manidar

Fenerbahçeliler çok kızacak! Dursun Özbek'ten bomba Mourinho yorumu

Fenerbahçeliler çok kızacak! Dursun Özbek'ten bomba Mourinho yorumu

500

Yorumlar (61)

Adem Erden:

bütün herkez de öğretmenlik okumasın 5 milyon kişi okursa siz alacakmisiniz kactane bölüm var başka branşlar okusunlar

352
163
yanıtYanıtla
Syelkenci:

Herkez değil herkes.Kaçtane değil kaç tane ayrı yazılır.İşte bu yüzden öğretmenler öncelik olmalıdır eğitim ve öğretim tasarruf edile bilecek bir konu değildir.Otuz kırk kişilik sınıflar da ayrı bir konudur.

yanıt204
yanıt210
Doğrucu:

İmam olmak için okusalardı dimi iş garanti olurdu yattıkları yerden yer içer yaşarlardı

yanıt139
yanıt202
Dumlu :

boş konuşuyorsun sayın özel Erdoğan söyledi onlara gidin öğretmen olun puanları mühendis olmaya doktor olmaya yetiyordu da öğretmen mi oldular bilmiyor muydular bunun kpss si var puanı yüksek birikmişe yüzbinlerce öğretmen var

197
149
yanıtYanıtla
Murat Yıldırım:

Sn Erdoğan öğretmenleri atamıyor üstüne bir de sınav yapıyor diye Sn Ecevit i eleştirmişti. Bilmende fayda var :)

yanıt132
yanıt57
VEFA:

Yıllarca emek vermiş, ömür tüketmiş, öğretmen olmuş. Bu insanların atanmasını bilr eziyet haline getirip, psikojilerini, motivasyonlarını alaşağı ediyorsunuz. Atanmayanlar ilgili çok büyük haksızlık bir yana, bu haliyle atadıklarınızdan nasıl verim alacağınızı düşünüyorsunuz.

yanıt9
yanıt11
VATANDAŞ:

Hiç sevmem bu adamı lakin doğru söyleyenide alkışlamasını biliriz... Adam haklı beyler dağılın...

144
142
yanıtYanıtla
Üye:

Sanki kendisi atayacak..her okuyanı bir yere yerleştir sonra eski KİT ler gibi olsun..vatandaş maaş ödesin...Her mezun a iş garantisimi olacak

142
62
yanıtYanıtla
VEFA:

Atamasını yapmayacaksan üniversitelerde bu kadar eğitim ya da edebiyat fakültesini de açmayacaksın. İnsan kaynağı ve emeği bu kadar ucuz ve değersiz olmamalı.

yanıt21
yanıt5
Turan YILDIRIMOĞUZ:

her haneye bir öğretmen tayin edilsin, okul yapmaya gerek kalmaz. bina idi,, yakacak idi, hademe idi bunlara masraf etmek de gerekmez

111
42
yanıtYanıtla
Tüm 61 yorumu okumak için tıklayın Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title