Haberler

Bakan Kirişci'den muhalefetin tepkisini çeken sel yorumu: 15 canımızı aldı ama toprak da suya kavuştu

Güncelleme:

Tarım ve Orman Bakanı Vahit Kirişci, katıldığı bir canlı yayında Şanlıurfa ve Adıyaman'da gerçekleşen sele ilişkin "Evet, sel 15 canımızı aldı ama toprak suya kavuştu" yorumunu yaptı. Kirişci'nin bu açıklaması sosyal medyada gündem oldu, muhalefet kanadından tepki aldı. Demokrat Parti Milletvekili Cemal Enginyurt, "Allah'ım aklımıza mukayyet ol. İnsanlığın iflas ettiği noktadayız. Yazıklar olsun Kirişci" dedi. Kirişci'nin açıklaması İYİ Parti'den de tepki aldı.

Kahramanmaraş merkezli 7.7 ve 7.6'lık depremlerden etkilenen Şanlıurfa ve Adıyaman'ı bu kez de sel felaketi vurdu. Şanlıurfa'daki can kaybı 15'e yükseldi. Adıyaman'da ise 2 kişi yaşamını yitirdi, toplam can kaybı 17'ye çıktı.

"15 CANIMIZI ALDI AMA TOPRAK SUYA KAVUŞTU"

Tarım Ve Orman Bakanı Vahit Kirişci, Habertürk kanalında katıldığı canlı yayında Adıyaman ve Şanlıurfa'da gerçekleşen sel felaketine ilişkin açıklamalarda bulundu. Selin ardından Atatürk Barajı'nda su seviyesinin 300 bin metreküp arttığını vurgulayan Kirişçi, "Tabii ki taşkın, sel olmasın. Üç günde bu kadar yağış olsun elbette istemeyiz. Yağışların düzensizliği var. Kuraklık riski de vardı. Bir taraftan 15 canımızı aldı ama diğer taraftan toprak suya kavuştu. Atatürk Barajı'nda su 300 bin metreküp arttı. Bu önemli bir şey."

Bakan Kirişci'den muhalefetin tepkisini çeken sel yorumu: 15 canımızı aldı ama toprak da suya kavuştu

İYİ PARTİ'DEN TEPKİ

Kirişci'nin açıklaması sosyal medyada kısa sürede gündem oldu. İYİ Parti Mali İşler Başkanı ve Sakarya Milletvekili Ümit Dikbayır, "Bunlar şuurlarını tamamen yitirmişler. Tarım ve Orman Bakanı olacak zatın açıklamasına bakın; Sel 15 canımızı aldı ama toprak da suya kavuştu" ifadelerini kullandı.

Bakan Kirişci'den muhalefetin tepkisini çeken sel yorumu: 15 canımızı aldı ama toprak da suya kavuştu

"İNSANLIĞIN İFLAS ETTİĞİ NOKTADAYIZ"

Demokrat Parti Genel Başkan Yardımcısı ve Ordu Milletvekili Cemal Enginyurt ise yaptığı paylaşımında şunları söyledi: "Tarım Bakanı Vahit Kirişçi, "Sel 15 canımızı aldı ama toprak da suya kavuştu" diyor. Allah'ım aklımıza mukayyet ol. Bu kanı kurumuş açıklamaya ne diyebiliriz? İnsanlığın iflas ettiği noktadayız. Yüce milletim bu açıklamaya tepkimizi 14 Mayıs'ta gösterelim. Yazıklar olsun Kirişçi"

Bakan Kirişci'den muhalefetin tepkisini çeken sel yorumu: 15 canımızı aldı ama toprak da suya kavuştu

Haberler.com / Emre İliksiz - Güncel

Tarım ve Orman Bakanı Cemal Enginyurt Demokrat Parti Demokrat Parti Vahit Kirişci Milletvekili İYİ Parti Şanlıurfa Adıyaman Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

Motorine indirim mi geldi? SON DAKİKA! Güncel motorin fiyatları! Dahiliye neye bakar, hangi hastalıklara bakar? 25 Nisan 2024 Konya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Konya'da elektrik ne zaman gelecek? 25 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 25 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 25 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 25 Nisan 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 25 Nisan Resmi Gazete yayımlandı! 32266 sayılı Resmi Gazete atamalar listesi! 25 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 25 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! Süper Loto sonuçları açıklandı mı? 25 Nisan Süper Loto kazanan numaralar neler? Süper Loto sonuçlarına ne zaman, nereden bakılır? 25 Nisan Ankara elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Ankara'da elektrikler ne zaman gelecek? Ankara'da elektrik kesintisi! Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 25 Nisan AFAD ve Kandilli deprem listesi! 25 Nisan Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu? 25 Nisan Adana elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Adana'da elektrikler ne zaman gelecek? Adana'da elektrik kesintisi! Ziraat Türkiye Kupası ikinci maçlar ne zaman? ZTK rövanş maçları ne zaman oynanacak? Muhtarlıklar kalkıyor mu? Türkiye'de kaç muhtar var, maliyeti ne kadar?
500

Yorumlar (10)

İLYAS KODAL:

İnsanlar yaradılışın gayesini unutmuş; deprem felaketini, sel felaketini ve hastalıkları Ahmet'e Mehmet'e bağlıyorlar. Sorulması gereken soru ''biz ne suç işledik de Rabbimiz bize bu felaketleri verdi?'' Rabbim azan toplulukları zaman zaman gazabıyla cezalandırır ki gücün asıl sahibini insanlar hatırlasın.

48
99
yanıtYanıtla
yorumcu:

Alt yapı ve üst yapıları sağlam yaparsan, dere yataklarına bina yapmazsan, depreme dayanıklı evler yaparsan bu felaketler seni bulmaz. Bulursa da Ahmet'e Mehmet'e bağlarsın tabi. Komik olmayın.

yanıt93
yanıt12
taner ipek:

Doğal afet değil bu bir doğa olayı bunu afete çeviren bilinçsiz yerleşim

yanıt7
yanıt0
Recep Kaya:

TOPRAK KANA DA DOYDU SAYIN BAKANIM

101
6
yanıtYanıtla
Murat Vatansever:

Nerden nasıl bir sonuç çıkartıyorlar yahu! hala daha sorumluluk almak yok! hala daha yanlış yaptık yok! Biz ne yaptık ta Allah bize böyle bir muameleye izin veriyor!

72
9
yanıtYanıtla
Mehmet Vatandaş:

Yahu bunu ilköğretimde öğretiyorlar bu şekilde yağan yağmur toprağı doyurmaz sel olur gider. Ben ne diyeyim şimdi:(((

61
10
yanıtYanıtla
taner ipek:

Nasıl bir pencereyse oradan bakınca depremde yer açılıyor, selde suya kavuşuyoruz, küçüğün rızası alınıyor, kader ağlarını örüyor sinek gibi yapışan biz oluyoruz.

29
3
yanıtYanıtla
mert barlik:

Toprak cana doydu diyecekti galiba...

26
2
yanıtYanıtla
MeteAlp SoS:

Herşey allahtan olduğu için fazla kafaya takmama mantığı .. ama iyi şeyler hükümet kötü şeyler allahtan mantığı bizi biterecek..

9
0
yanıtYanıtla
Ic Minnak:

Vatandaş kendisine benzeyeni seçer, bu yüzden de hak ettiği şekilde yaşar.

6
0
yanıtYanıtla
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title