Haberler

Antalya Büyükşehir'den Emeklilere Hobi Bahçesi

Büyükşehir'den emeklilere hobi bahçesiANTALYA Büyükşehir Belediye Başkanı Menderes Türel, emeklilere yönelik yaptıkları hobi bahçelerini yıllık 267 liraya tahsis edeceklerini belirterek, "78 dönümlük bir alanda 348 hobi bahçemiz var.

Büyükşehir'den emeklilere hobi bahçesi

ANTALYA Büyükşehir Belediye Başkanı Menderes Türel, emeklilere yönelik yaptıkları hobi bahçelerini yıllık 267 liraya tahsis edeceklerini belirterek, "78 dönümlük bir alanda 348 hobi bahçemiz var. Talebe göre yan tarafta bulunan 80 dönümlük alana 418 hobi bahçesi daha yapabileceğiz" dedi.

Büyükşehir Belediye Başkanı Menderes Türel, gazetecilerle yatırım turuna çıktı. İlk olarak belediyenin Bahtılı Mahallesi'nde inşa ettiği Hobi Bahçesi'nde açıklamada bulunan Türel, emekli vatandaşlar için bu projenin oluşturulduğunu söyledi. Emeklilerin şehir gürültüsünden uzak, burada toprakla haşır neşir olacağını belirten Türel, emeklilerin kendi sebzesini ekebileceğini aktardı. Hobi Bahçesi'nin üretim amaçlı olmaktan öte günün stresinin atılacak, doğayla iç içe bir imkan sunduğunu dile getiren Türel, "Etrafında sosyal tesislerimiz, yarı olimpik bir yüzme havuzu, yeme içme tesisleri olacak. 78 dönümlük bir alanda 348 tane hobi bahçemiz var. Talebe göre yan tarafta bulunan 80 dönümlük alanda 418 hobi bahçesi daha yapabileceğiz. Antalya'da bütün kesimlere hizmet üretmenin keyfini yaşıyoruz. Emekli vatandaşlarımıza ömürlerinin ikinci baharında en güzel imkanı sunmayı görev biliyoruz" dedi.

YILLIK 267 LİRA

Hobi bahçelerindeki evlerin 4,5 metrekare olduğunu belirten Türel, konaklama için tahsis yapmadıklarını vurguladı. Sadece malzeme depolama alanı yaptıklarını kaydeden Menderes Türel, şöyle konuştu:

"Bahçenin önünde bir veranda var. Orada oturarak günün stresini atabilecekler. 13,5 metre karelik verandanın yanı sıra 63 metrekare ekilebilir alanları olacak. Kullanım suyu için her türlü tedbiri aldık. Buranın işletmesini belediye şirketimiz Ekdağ yapacak. Tesis tamamlandı, müracaatlar 10 Ağustos itibariyle alınacak. 8 Eylül'e kadar müracaatlar devam edecek. 10-15 günlük değerlendirmeden sonra 1 Ekim'de hobi bahçelerinden istifade sağlanacak. 20 evi şehit ve gazi ailelerine ayırdık. Onun dışındaki evlerde talep fazla olursa yaş sıralamasına göre, en yaşlıdan başlamak üzere tahsisler yapılacak. Bir senelik tahsis ücreti, asgari ücretin yüzde 15 kadar bedel ödeyecek.

Bugünkü asgari ücreti baz alırsak ücret 267 Türk lira olacak ve 4 taksitle ödenecek. Ayrıca 100 liralık kullanım teminatı alınacak. Tahsisleri her yıl yenileyeceğiz. İkinci etap Hobi Bahçesi için 20 milyonluk bir harcama öngörülüyor. Bahçeleri kullanan vatandaşlarımız elektrik ve su bedellerini kendi ödeyecek. Amacı dışında kullananların tahsisleri iptal edilecek. 05.00 ile 23.00 saatleri arasında burası açık olacak."

MUSTAFA AKAYDIN'IN 15 TEMMUZ AÇIKLAMASI

Açıklamadan sonra Başkan Menderes Türel, soruları yanıtladı. CHP Antalya Milletvekili ve Büyükşehir Belediyesi'nin eski Başkanı Mustafa Akaydın'ın 15 Temmuz için söylediği sözlerinin hatırlatılması üzerine Türel, "250 şehidimiz ve aileleri adına söylenecek iki kelime vardır, yazıklar olsun. Şehadet mertebesine ulaşmış insanların kemiklerini sızlatmak, onların ailelerini incitmek insanlığa sığmaz" dedi.

TAHVİL İHRACINA HAZIRLANIYOR

Menderes Türel, bir gazetecinin belediyenin tahvil ihracı yapmasını planladığını sorusu üzerine ise "İhraç için müracaatımızı yaptık. İçişleri Bakanlığı'nın müsaade etmesi durumunda adımlarını atmış olacağız. Tahvil ihracında dünyadaki en önemli finans kuruluşundan biri yüzde 40'na talip olmuş durumda. 300 milyon liralık tahvil ihracı için meclisten bir yetki aldık. İlk etapta 100 milyon liralık bir bölümünü kullanacağız. Türkiye'de bu ihracı ilk biz yapmış olacağız" dedi.

AÇ TAVUK KENDİNİ TAHIL AMBARINDA ZANNEDERMİŞ

CHP Genel Başkan Yardımcısı Çetin Osman Budak'ın, Antalya Büyükşehir Belediye Başkanlığı'nı CHP'nin tekrar alacağı yönündeki açıklamasının hatırlatılmasına ise Türel, "Aç tavuk kendini tahıl ambarında zannedermiş. Teşbihte hata olmaz. Anketler hamdolsun büyükşehir belediyemizin durumunun iyi olduğunu gösteriyor. Bizim bilgimizde dışında yapılan anketlerde de üst sıralarda çıkıyoruz. Mevcut anketler tam yansıtmıyor. Bizim yaptırdığımız anketlerde durumumuz hamdolsun iyi gözüküyor. Allah bozmasın, seçimlere en iddialı şekilde girmiş olacağımızı düşünüyorum" cevabını verdi.

4 MİLYONLUK ASFALT PLENTİ

Hobi bahçelerinin ardından Kırsal Hizmetler Dairesi Başkanlığı'nın asfalt üretim tesislerini de gazetecilerle gezen Menderes Türel, bu tesislerle birlikte asfalt rekoru kırdıklarını söyledi. Bu tesislerin gizli kahramanlarının 4 milyon liralık bir yatırım yaptıklarını kaydeden Türel, "Burası son teknoloji ile yapıldı. 4 milyon liralık parayı da bir sene içinde amorti ediyoruz. Çok ciddi tasarruf imkanı sunuyor" diye konuştu.

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Cumhuriyet Halk Partisi Mustafa Akaydın Menderes Türel Antalya Politika Güncel Haberler

title