Haberler

Ankara Polis Koleji'nde Mezuniyet Töreni

Emniyet Genel Müdürü Kılıçlar."Teşkilat mensuplarımızın görevlerini olumsuz hadiselere meydan vermeden bu millete hizmet aşkıyla ifa edeceğini, profesyonelliğini koruyarak hiçbir kitle, grup veya partinin değil 76 milyonun polisi ve güvencesi"...

-Emniyet Genel Müdürü Kılıçlar :

"Teşkilat mensuplarımızın görevlerini olumsuz hadiselere meydan vermeden bu millete hizmet aşkıyla ifa edeceğini, profesyonelliğini koruyarak hiçbir kitle, grup veya partinin değil 76 milyonun polisi ve güvencesi olduğunu idrak ederek yerine getireceğini bilmenizi istiyorum"

Polis Kolejinin 63. dönem öğrencileri, okulda düzenlenen törenle mezun oldu. Polis bandosu konseri, saygı duruşu ve İstiklal Marşı'nın okunmasıyla başlayan törende konuşan Kılıçlar, etkinlikte bulunmaktan duyduğu memnuniyeti ifade etti.

Konuşmasına Adana'da düzenlenen yasa dışı gösteride şehit olan Komiser Mustafa Sarı'ya Allah'tan rahmet dileyerek başlayan Kılıçlar,  güçlü bir emniyet teşkilatı için en önemli şartın eğitim olduğunu belirtti.

Kaliteli güvenlik hizmetinin iyi yetişmiş ve nitelikli personelle mümkün olacağını vurgulayan Kılıçlar, "Teşkilatımız bu amaç  doğrultusunda demokratik değerlere haiz, görev ve sorumluluklarının bilincinde polisler yetiştirme hedefindedir" diye konuştu.

Polisliği dünyanın en yaygın mesleklerinden biri olarak nitelendiren Kılıçlar, mesleğin sadece silah, otorite ve üniformadan ibaret olmadığına dikkati çekti.

Polisliğin temelinde iyilik, adalet, haksızlığı önleme, insan hak ve hürriyetlerinin güvencesi olmak gibi değerlerin bulunduğunu  dile getiren Kılıçlar, "Türk emniyet teşkilatının hedefinde ise Türk milletinin huzuru, bu ülke topraklarının ilelebet bağımsız olması ve Atatürk'ün gösterdiği muasır medeniyete ulaşma hedefi bulunmaktadır" dedi.

Mezunlara da seslenen Kılıçlar, "Akademideki eğitiminiz süresince kendinizi asla hizmet ettiğiniz vatandaşlarımızdan ayrı ve onların üstünde görmemeyi, Mehmet Akif'in, Mevlana'nın ve Yunus'un kültürüyle halkın hizmetinde olmayı, Anayasa ve yasalara bağlı, Türk milletinin  milli, manevi, insani ve ahlaki değerlerini meslek etiği  ve davranışı haline getirmeyi, özü sözü bir, vakur ama nezaketle hareket ederek size verilen görevi her türlü olumsuz şartlara rağmen zamanında ve kanunlara uygun şekilde yerine getirmeyi kendinize şiar edininiz" ifadelerini kullandı.

Mezunlara bazı tavsiyelerde de bulunan Kılıçlar, şöyle devam etti:

"Dünyanın her bir köşesinde meydana gelen hadiselerden sanal alem ve sosyal medya aracılığıyla anında haberdar olabilmekteyiz. Bu sosyal ağlar aracılığıyla 250 bini aşkın personeli ile büyük bir aile olan teşkilatımızdaki tek bir mensubumuzun örnek davranışı bizleri nasıl gururlandırıyorsa en ufak olumsuzluğu da tüm polis teşkilatını derinden yaralamakta ve itibarını sarsmaktadır. Bu anlayışla hareket eden teşkilat mensuplarımızın, görevlerini olumsuz hadiselere meydan vermeden, bu millete hizmet aşkıyla ifa edeceğini, profesyonelliğini koruyarak hiçbir kitle, grup veya partinin değil, 76 milyonun polisi ve güvencesi olduğunu idrak ederek  yerine getireceğini bilmenizi istiyorum."

-Diğer konuşmalar-

İçişleri Bakanlığı Müsteşarı Seyfullah Hacımüftüoğlu ise meslekte 29. yılına gireceğini belirterek, bu süreçte güvenlik güçleriyle "paranın iki yüzü" gibi olduklarını söyledi.

"Paranın bir yüzü yoksa diğer yüzünün bir anlamı kalmıyor" ifadelerini kullanan Hacımüftüoğlu, mülki idare ve polis ilişkisinin paranın iki yüzü gibi bir ilişkiyi ifade ettiğini belirtti.

Yeni mezunlarla gurur duyulması gerektiğini söyleyen Hacımüftüoğlu, onları yetiştiren öğretmenlerle  velilere de  teşekkür etti. Rakamların dilinin olduğunu ifade eden Hacımüftüoğlu, "2,1,2 yani 212 kişi mezun oluyor bugün. Bu, şunu gösteriyor ki sizin hayatta yaptığınız her işi birincilik ve ikincilik arasında götürüp getireceksiniz demektir. Size başka bir derece yakışmaz. Neredeyseniz görevinizin en iyisi olacaksınız biraz rahatsız oldunuz en fazla ikinciliği kabul edebiliriz onun dışında birşey yok. O yüzden 212 rakamını sevgili genç kardeşlerim aklınızdan çıkarmayın" diye konuştu.

Mezunlara da seslenen Hacımüftüoğlu, şunları söyledi:

"Sizler bu millete borçlusunuz, başka hiç kimseye değil. Anneniz, babanız da bu milletin bir parçası. Bu millete borcunuz var ve bu borç hiç bitmez. Böyle bir şey, tefeci borcu gibi. Çalışırsınız, nihayet karşılığını verir bu millet size, borcun ana parasını verirsiniz faizi durur veya faizi verirsiniz ana parası durur. Bu millete borcunuz bitmez.  Bu şuur içinde eğer görevinizi yaparsanız göreceksiniz ki bu millet size hayatınız boyunca teveccüh edecek, emekliliğinizde de bu teveccühü sürdürecektir. Ama şuur bu olmalıdır, bu millete hiçbirimizin borcu bitmediği gibi yolun başlangıcında olan sizlerin de borcu bitmeyecektir."

TBMM Milli Savunma Komisyonu Başkanı Oğuz Kağan Köksal da bir milletvekili olarak değil eski bir emniyet genel müdürü olarak öğrencilere hitap etmek istediğini söyledi.

Mezunların akademinin ardından  emniyet teşkilatında  görev almaya başlayacağını belirten Köksal,  "Bundan sonraki hayatınızda kendinize hukukun üstünlüğünü, insan, vatan, bayrak sevgisini düstur ederek görev yaparsanız başarılı olacağınıza inanıyorum" dedi. Köksal, artan yağış nedeniyle konuşmasını kısa yaptı.

Polis Koleji Müdürü Sami Korkmaz, Edebiyat Öğretmeni Osman Yiğit ve dönem birincisi Fatih Çelikbaş'ın da konuştuğu tören, yaş kütüğüne plaket çakılması, dereceye girenlere ödüllerinin verilmesi, okulun karate ile boru ve trampet takımlarının gösterilerinin ardından tören geçişi ile sona erdi.

Ailelerinin de katıldığı törende öğrenciler yağmur nedeniyle zaman zaman zor anlar yaşadı. - Ankara

Kaynak: AA / Güncel

Oğuz Kağan Köksal Kılıçlar Politika Güncel Haberler

title