Haberler

ABD Başkanı Biden, İsrail ve Lübnan arasındaki gerilimi düşürmek danışmanını bölgeye gönderdi

Güncelleme:

Lübnan ile İsrail arasındaki gerilim gitgide tırmanırken ABD Başkanı Joe Biden, Kıdemli Danışmanı Amos Hochstein'i bölgeye gönderdi. Arabulucu olarak iki ülkeden isimlerle temaslarda bulunan Hochstein, "Şu anda zor ve acele edilmesi gereken bir süreçteyiz. Lübnan-İsrail sınırı üzerindeki krizin diplomatik yollarla çözülmesi hususunda Lübnanlı yetkililerle görüşme yapabildim." ifadelerini kullandı.

ABD Başkanı Joe Biden tarafından İsrail ile Lübnan arasındaki gerilimi düşürmek için arabulucu olarak görevlendirilen Biden'ın Kıdemli Danışmanı Amos Hochstein, İsrail ve Lübnan'ın şu anda zor ve acele edilmesi gereken bir süreç içinde bulunduğunu ve krizi diplomatik yollarla çözmeye çalıştıklarını söyledi.

Lübnan Meclis Başkanı Nebih Berri ile başkent Beyrut'ta bir araya gelen Hochstein, görüşme sonrası gazetecilere açıklamalarda bulundu.

ABD, İsrail ve Lübnan arasındaki gerilimi düşürmek için arabulucu görevlendirdiABD Başkanı Joe Biden'ın Kıdemli Danışmanı Amos Hochstein ve Lübnan Meclis Başkanı Nebih Berri

"ZOR VE ACELE EDİLMESİ GEREKEN BİR SÜREÇTEYİZ"

Lübnan-İsrail sınırındaki çatışmaların durdurulması için geçen hafta İsrail'de temaslarda bulunduğuna işaret eden Hochstein, "Şu anda zor ve acele edilmesi gereken bir süreçteyiz. Lübnan-İsrail sınırı üzerindeki krizin diplomatik yollarla çözülmesi hususunda Lübnanlı yetkililerle görüşme yapabildim. Bildiğiniz üzere ABD Başkanı ve Dışişleri Bakanı da beyanatlarında mevcut kriz için diplomatik çözümden yana olduklarını vurguladı. Bu konu bugün de gündeme getirildi. Lübnan halkının söz konusu krizin daha kötü bir hal almasını ve daha derin bir çatışmaya dönüşmesini istemediğinden eminin." ifadelerini kullandı.

ABD, İsrail ve Lübnan arasındaki gerilimi düşürmek için arabulucu görevlendirdi

Hochstein, arabulucu olarak asıl amaçlarının diplomatik kanalları kullanarak, Lübnan-İsrail sınırındaki çatışmalar nedeniyle evlerinden olan ve göç etmek zorunda kalan sivillerin yeniden garantisi alınmış güven ve istikrar içinde geri dönebilmelerini sağlamak olduğunu söyledi.

ABD, İsrail ve Lübnan arasındaki gerilimi düşürmek için arabulucu görevlendirdi

"ŞU ANDA BİR KRİZ İÇİNDEYİZ"

"İsrail tarafının diplomatik çözüm hakkında nasıl bir irade gösterdiğine" ilişkin soruya Hochstein, şu yanıtı verdi: "İsrail hükümetinin neler söylediğini sizler de daha önce duydunuz; dar bir pencere olmasına rağmen diplomatik yolları tercih ediyorlar. Mesele de budur. Şu anda bir kriz içindeyiz. Diplomatik çözümleri görmek istiyoruz. Her iki tarafın da elde etmek istediği diplomatik çözüm yoludur."

ABD, İsrail ve Lübnan arasındaki gerilimi düşürmek için arabulucu görevlendirdi

ABD BAŞKANI BIDEN'IN DANIŞMANINDAN DİPLOMASİ TURU

Hochstein, bugün Beyrut ziyareti kapsamında önce Lübnan Başbakanı Necib Mikati ile bir araya gelmişti. ABD Başkanı Biden'ın Kıdemli Danışmanı Hochstein, 2 Ocak'ta Beyrut'ta Hamas'ın üst düzey yetkilisi Salih el-Aruri'nin öldürülmesinin ardından 4 Ocak'ta Lübnan'da Hizbullah ile artan gerilimi düşürmek için Tel Aviv'e gitmişti. Hochstein ile görüşmelerinde İsrailli yetkililer, yaşanan gerginliğin diplomasi yoluyla çözüme kavuşturulamaması halinde Hizbullah'ı Lübnan'ın güneyinden uzaklaştırmak için askeri harekat seçeneğine başvurmakta kararlı olduklarını bildirmişti.

ABD, İsrail ve Lübnan arasındaki gerilimi düşürmek için arabulucu görevlendirdiABD Başkanı Joe Biden'ın Kıdemli Danışmanı Amos Hochstein

İSRAİL-LÜBNAN GERİLİMİ

İsrail ordusu ile Lübnan topraklarında bulunan Hizbullah arasında 8 Ekim'den bu yana sınırda çatışmalar yaşanıyor. Bu çatışmalarda 29 Lübnanlı sivil ve 161 Hizbullah mensubu ile İsrail makamlarının açıklamasına göre 5 İsrailli sivil ve 9 İsrail askeri öldü.

Kaynak: AA / Güncel

Joe Biden Lübnan İsrail Orta Doğu Güvenlik Diplomasi Uluslararası İlişkiler Dünya Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

Yargı final mi yapıyor? Yargı bitiyor mu 2024? Teşkilat final mi yapıyor? Teşkilat bitiyor mu 2024? Korkma Ben Yanındayım final mi yapıyor? Korkma Ben Yanındayım bitiyor mu 2024? Üç Kız Kardeş final mi yapıyor? Üç Kız Kardeş bitiyor mu 2024? Kardeşlerim final mi yapıyor? Kardeşlerim bitiyor mu 2024? Gönül Dağı final mi yapıyor? Gönül Dağı bitiyor mu 2024? 27-28 Nisan Konya'da elektrik kesintisi yaşanacak ilçeler! (GÜNCEL) MEDAŞ Konya elektrik kesintisi ne zaman bitecek? 27-28 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 27-28 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 27-28 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 27-28 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 27 Nisan 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 27 Nisan Resmi Gazete yayımlandı! 32266 sayılı Resmi Gazete atamalar listesi! 27 Nisan 2024 Sayısal Loto çekiliş sonuçları açıklandı mı? Sayısal Loto sonuçları saat kaçta açıklanacak? Sayısal Loto CANLI izle! Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 27 Nisan AFAD ve Kandilli deprem listesi! 27 Nisan Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu? 27-28 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi!
500

Yorumlar (5)

SeyYah Saruhanli:

bu ülkelerin ilk hedefi bence amerika olmalı ele başı bunlar ısraili bitirmek 1 aylık birşey.

0
0
yanıtYanıtla
Gökhan Öztürk:

Ne oldu haberi niye kaldırdınız

0
0
yanıtYanıtla
Kahraman Guraras:

Kafir bunak cehenneme gideceyin gün çok yakindir

0
0
yanıtYanıtla
Gökhan Öztürk:

Aferin düzelttiniz. Bu işlere bakan kişiye de selamlar.

0
0
yanıtYanıtla
Gökhan Öztürk:

İmla hatası yapıyorsunuz. abd başkanı biden İsrail ile Lübnan arasındaki gerilimi .........(için) danışmanını bölgeye gönderdi.

0
0
yanıtYanıtla
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title