Haberler

28 Şubat'ta üniversite eğitimini bırakmak zorunda kaldı

Güncelleme:

28 Şubat'ta üniversite eğitimini bırakmak zorunda kaldı

TOKAT 28 Şubat sürecinde öğrenciyken başörtülü arkadaşlarını savunması nedeni ile okulunu bırakmak durumunda kalan gazeteci Hüseyin Kömür, "28 Şubat dönemi bizim için şeref tablosu idi. Sicilimiz bozuldu ama o sicil bizim uyanışımızdı aslında" dedi.

Türkiye'de, 28 Şubat postmodern darbe girişiminin üzerinden 25 yıl geçmesine rağmen sürecin mağdurlarında bıraktığı etki hala hafızalarda tazeliğini koruyor. Gazeteci Hüseyin Kömür (46), Tokat Gaziosmanpaşa Üniversitesi İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesinde 2. sınıf öğrencisi iken 28 Şubat sürecinde başörtülü arkadaşlarını savunması nedeni ile okulunu bırakmak durumunda kaldığını dile getirdi. 28 Şubat sürecinde başörtülü öğrencilerin derse alınmadığını belirten Kömür, "Anadolu'dan memleketin değişik yerlerinden gelmiş başörtüsü takan türbanlı kardeşlerimizi sınıf almıyorlardı. İlk başlarda sınıfa almıyorlardı ve sınıftan da çıkartıyorlardı. Bizler de sınıfı boşaltıyorduk. Dersleri protesto ediyorduk. Dersleri protesto ettiğimiz için bize özel öğretmenler öğretim görevlileri tahsis etmişlerdi. Bizleri ikna odalarına alıyorlardı. 'Devletle karşı karşıya gelinmez, okulunuzu bitirin. Annenizi babanızı ortada bırakmayın. Bırakın onlar okumasınlar. Devletin kararı bu diye bizi ikna odalarını alıyorlardı. Türk gençliğini, Türkiye'nin adeta bir karanlığa hapsetme gibi bir şeydi. Bize o zaman o psikolojiyi yaşatmışlardı. Yani bir Anadolu çocuğu olmaktan, Türk olmaktan, Müslüman olmaktan bizi suçlu gibi gösteriyorlar. O suçluluk psikolojisine de bizi kenara atmaya çalışıyorlar. Sindirmeye çalışıyorlardı. Ama Rabbime şükürler olsun. Çünkü bizim devletimizde bir sorunumuz yoktu. Biz devletimiz, bayrağımız için ölen millet ölen bir gençliğiz. Hiçbir şekilde karşı çıkmadık. Eylem yapmadık. Protesto yapmadık. Gösteriler yaptık ama ne jandarmayla, ne de polisle hiçbir şekilde karşı karşıya gelmedik" dedi.

"Sicilimiz bozuldu ama o sicil bizim uyanışımızdı aslında"

28 Şubat dönemi kendilerini 20 yaşında olgunlaştırdığını belitten Kömür, "28 Şubat dönemi bizim için şeref tablosu idi. Sicilimiz bozuldu ama o sicil bizim uyanışımızdı aslında. O uyanıştan dolayı şu anda dimdik ayaktayız. O uyanıştan dolayı doğruyla yanlışı ayırt edebiliyoruz. Ben o sicilin bozulmasına ya da kırmızı olarak numaralar olarak yazılıp fotoğraf çekilmesinin ne olduğunu askere gittiğimde öğrendim. Çok fazla sicili bozulan arkadaş vardı o dönemlerde. Bunu ben mağduriyet olarak falan algılamıyorum. Ülkemizin daha iyi daha güzel günlere gelebilmesi için bir dönemin bedel ödemesi gerekiyordu" diye konuştu.

"FETÖ'cü öğrenciler hiç seslerini çıkartmazlardı"

28 Şubat döneminde yaşadıkları süreci dile getiren Kömür, "FETÖ'cü öğrenciler hiç seslerini çıkartmazlardı. Onlar çok kötü örnek olurlardı. ve türbanlı olanlar kampüse kadar geliyorlardı. Onlar türbanlarını çıkartıp okullarına devam ediyorlardı ve bize onları örnek gösteriyorlardı. Bak bunlar başörtüsünü çıkartıyor da siz niye çıkartmıyorsunuz? Aynı şekilde çıkartın, okulunuzu okuyun. Kampüsün dışında takın' diye. Ben 1999 yılında emniyete alındığımda sicilim bozulduğunda artık o psikoloji bizi okula gidilmeyeceği yönündeydi. Ben o zaman okulu bıraktım. Ama 2004 yılında af çıktı. Tekrardan gidip dersleri verdik. Üniversiteyi bitirdim. O zamanki dik durma, direnç gösterme bizi küçültmedi aslına bakarsan. 28 Şubat dönemini tekrar bahsetmek gerekirse. Evet birileri için yüz kızartıcı bir şeydir. Yüz karasıdır. Çocukların yüzüne bakamayacaklardır. O dönemde bu milletin değerlerine bu milletin evlatlarına hayatı zindan edenlerin çocuklarının yüzlerine bakamayacaklardır. Ama o dönemde mağdur olanlar bugün dimdik bu memlekette yaşamaya devam edeceklerdir" ifadelerini kullandı.

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Güncel

28 Şubat Türkiye Tokat Yerel Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

Emeklilere promosyon ödemesi ne zaman yapılacak? Başvuru nereden yapılır? E- Devlet başvuru ekranı! Promosyon ödeme başvurusu nereden yapılır? Promosyon ödeme başvurusu nasıl yapılır? Yarın okullar tatil mi? 29 Mart Cuma günü okullar tatil edildi mi, kaç gün tatil edildi? SEÇİM GÜNÜ YASAKLARI 2024: Seçim yasakları nelerdir, ne zaman başlıyor, bitiyor? OY KULLANMAMA CEZASI! Yerel seçimde oy kullanmama cezası var mı, ne kadar? Seçim tarihi değişir mi? Seçim ertelenirse ne zaman, hangi tarihte yapılır? İptal durumunda yeni seçim tarihini duyuruldu! NİSAN AYI MEMUR MAAŞLARI ERKEN ÖDENECEK Mİ? 2024 Nisan ayı memur maaşları bayramdan önce yatar mı? 2024 seçim görevi iptal etme! Seçim sandık görevi iptal edilir mi? Sandık görevine gitmeyenlere ne ceza verilir? YKS BAŞVURU TARİHİ | YKS son başvuru tarihi ne zaman? YKS'ye nereden başvurulur? ÖSYM Başvuru ekranı! IC ENTERRA YENILENEBILIR ENERJI HALKA ARZ NE ZAMAN? Ic Enterra Yenilenebilir Enerji halka arz talep toplama başladı mı, ne zaman başlıyor? 2024 KPSS başvuruları ne zaman? Başvuru nereden yapılır? ÖSYM BAŞVURU EKRANI! Seçmen kağıdı olmadan oy kullanılır mı? Seçmen kağıdı, oy kullanırken gerekli mi? Oy kullanırken gereken belgeler neler? Fenerbahçe ligden çekildi mi? Fenerbahçe ligden çekilecek mi, neden çekiliyor? 31 Mart 2024 Pazar günü havalar nasıl? Seçim günü hava nasıl olacak? İstanbul, Ankara ve İzmir'de hava nasıl? Emekli promosyonları bugün mü veriliyor? Emekli promosyon başvurusu nereden yapılır?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title