Haberler

Gönüllü İtfaiye İstasyonu Açıldı

Tekirdağ’ın Süleymanpaşa ilçesinin Kazandere Mahallesi’nde Gönüllü İtfaiye İstasyonu’nun açılışı gerçekleştirildi.

Tekirdağ'ın Süleymanpaşa ilçesinin Kazandere Mahallesi'nde Gönüllü İtfaiye İstasyonu'nun açılışı gerçekleştirildi.

Tekirdağ Büyükşehir Belediyesi tarafından Gönüllü İtfaiyecilik Projesi kapsamında hayata geçirilen ve faaliyetine başladığı günden bu yana 67 gönüllü itfaiyeciyi bünyesinde kazandıran Gönüllü İtfaiye İstasyonu Kazandere Mahallesi'nde açıldı. Açılışa Başkan Kadir Albayrak'ın yanı sıra Tekirdağ Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreter Yardımcısı Prof. Dr. Tamer Dodurka, İtfaiye Daire Başkanı Emin Pehlivan, Kazandere Mahalle Muhtarı Ayhan Ergen ve çok sayıda vatandaş katıldı.

Proje Trakya'da ilk kez Tekirdağ'da gerçekleşti

Tekirdağ Büyükşehir Belediyesi İtfaiye Daire Başkanı Emin Pehlivan, açılışta yaptığı konuşmada, "Tekirdağ Büyükşehir Belediyesinin başlatmış olduğu gönüllü itfaiyecilik projesi kapsamında bugün 4'üncü istasyonumuzu açıyoruz. Gönüllü İtfaiye İstasyonlarımızı daha önce Saray ilçemizin Safaalan ve Osmanlı Mahallelerinde, Hayrabolu ilçesinin Çerkezmüsselim Mahallesinde açtık. Bölge için faydalı olacağını düşünüyorum ama inşallah kullanmaya gerek olmaz. Ama mutlaka istenmeyen olaylar yaşanacaktır. O zaman da çaresiz kalmayalım diye yaptığımız bu projelerden bu projeler. Gönüllü İtfaiyecilik Projesi dünyanın pek çok ülkesinde kullanılıyor. Türkiye'de belli başlı illerde yeni yeni uygulanmaya başlandı. Trakya'da ilk kez Tekirdağ'da kullanılıyor. Tüm vatandaşlarımıza hayırlı uğurlu olmasını diliyorum" dedi.

"Hiçbir itfaiye aracı yangından daha hızlı değil"

Tekirdağ Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreter Yardımcısı Prof. Dr. Tamer Dodurka da, "Bugün burada kurduğumuz sistem çok önemli bir iş. Belki Türkiye'de hak ettiği yeri tam olarak bulmuş değil ama sizler gibi gönüllülerimiz sayesinde hak ettiği yeri bulacak. Tekirdağ Büyükşehir Belediye Başkanımız Sayın Kadir Albayrak'ın da hedefi Tekirdağ'ı bu konuda örnek illerden biri yapmaktı. Hiçbir itfaiye aracı yangından daha hızlı değil. İtfaiye aracı gelene kadar yangın vereceği zararı vermiş oluyor. Bu nedenle esas olan olaya yerinde müdahale edebilmektir. Bunu da ancak bu sistem sayesinde yapabiliriz. Bununla da yetinmeyip evlerde de bu konuda müdahale edecek gönüllüler yetiştirmemiz lazım. Bu da ancak eğitimle olur. Bizler bu konuda eğitim almak isteyen vatandaşlarımıza eğitim verebiliyoruz. Eğitmenlerimiz evlerde gereken eğitimleri verebiliyor. Dünyada gelişmiş ülkelerde itfaiyeci sayısı az. Yüzde 5 itfaiyeci varsa yüzde 95 gönüllü var. Bizler de bu konuda adımlar atarak dördüncüsünü oluşturduk. Bu sayıyı da yükselteceğiz. Ben başta bize destek verdiği için Tekirdağ Büyükşehir Belediye Başkanıma ve sizlere çok teşekkür ediyorum" şeklinde konuştu.

"Kazandere'ye büyük sevgi ve saygımız var"

Tekirdağ Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Albayrak, projenin önemini anlatarak, "Kazandere'ye geçmişten gelen büyük sevgi ve saygımız var. Burası bizim için çok önemli. Kazandere, hem Tekirdağ büyükşehir olurken hem de olduktan sonra bize hep destek oldu. Muhtarımızın Kazandere için neler yaptığını, nasıl çalıştığını ve neleri hedeflediğini bildiğimden kendisini muhtar olarak seçtiğiniz için sizi tebrik ederim. Gönüllü itfaiyecilik konusu çok önemli. İtfaiye Daire Başkanımız Emin Pehlivan sıradan bir daire başkanı değil. Türkiye'de kendini kanıtlamış, uluslararası alanda da kendini kabul ettirmiş bir itfaiye uzmanı. Tekirdağ'da göreve başlaması bizim için büyük bir şanstı. Bugün sayesinde Tekirdağ İtfaiyesi dünya stantlarını yakalamış durumda. Ben bu anlamda kendisini ve bir üst amiri olan Genel Sekreter Yardımcımı Tamer Dodurka'yı da tebrik ediyorum. Tekirdağ'ın büyükşehir olmasından bu yana bin 201 gün geçti. Tekirdağ Büyükşehir Belediyesi olarak bu süreyi çok iyi değerlendirdik. Oldukça yoğun bir çalışma oldu, yatırımlar yapıldı. 11 İlçeye yaptığımız yatırımlar artık tamamlanmak üzere. Tarımsal Hizmetler olarak ciddi yatırımlarımız var. 30 Mart 2019'a geldiğimiz zaman size ne söz verdiysek hepsinin yerine geldiğini görecesiniz. Kazandere'nin birçok özelliği olduğunu söyledim ama bir özelliği daha var, Mustafa Kemal Atatürk'ün ilkelerine en fazla sahip çıkan mahallelerimizden biridir. Sayın muhtarımız şahsında hepinize teşekkür ediyorum. Ne talebiniz varsa muhtarınız vasıtasıyla bize bildirin, yerine getirmeye hazırız" dedi.

14 gönüllü itfaiyecinin bulunduğu Kazandere Gönüllü İtfaiye İstasyonu'na ayrıca Tekirdağ Büyükşehir Belediyesi İtfaiye Daire Başkanlığı tarafından itfaiye aracı verildi. Açılışın sonunda aralarında Mahalle Muhtarı Ayhan Ergen'nin de bulunduğu gönüllü itfaiyecilere kartları teslim edildi. - TEKİRDAĞ

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

Kadir Albayrak Tamer Dodurka Süleymanpaşa Tekirdağ Yerel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title