Haberler

Türkiye 30 Ağustos Zafer Bayramının 97. yıl dönümünü kutluyor

Güncelleme:

Türkiye 30 Ağustos Zafer Bayramının 97. yıl dönümünü kutluyorKonya'da 30 Ağustos Zafer Bayramı'nın 97. yılı kutlandı KONYA - Konya'da, 30 Ağustos Zafer Bayramı'nın 97. yıldönümü törenlerle kutlandı.

Türkiye 30 Ağustos Zafer Bayramının 97. yıl dönümünü kutluyor

Konya'da 30 Ağustos Zafer Bayramı'nın 97. yılı kutlandı KONYA - Konya'da, 30 Ağustos Zafer Bayramı'nın 97. yıldönümü törenlerle kutlandı.

Atatürk Anıtındaki tören, çelenk koyulmasının ardından saygı duruşunda bulunulması ve İstiklal Marşının okunmasıyla başladı. Kutlamalar Konya Valiliğinde tebriklerin kabulü ve Feritpaşa Caddesinde düzenlenen kutlama programı ile devam etti. Burada Konya Valisi Cüneyit Orhan Toprak, Garnizon ve 3. Ana Jet Üs Komutanı Tuğgeneral Fidan Yüksel ve Konya Büyükşehir Belediye Başkanı Uğur İbrahim Altay araç ile vatandaşları selamlayarak, bayramlarını kutladı. Selamlamanın ardından Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın 30 Ağustos Zafer Bayramı mesajı okundu. Program, günün anlam ve önemini belirten konuşmanın ardından öğrencilerin şiir dinletisi, halk oyunları gösterisi ve Kıbrıs Gazisi Mustafa Bayındır'ın "Sakarya" şiirini okuması ile devam etti. Kutlama programı resmi geçit töreni ile sona erdi.

30 Ağustos Zafer Bayramı, Kırşehir'de törenle kutlandı KIRŞEHİR - 30 Ağustos Zafer Bayramı, Kırşehir'de düzenlenen tören ile kutlandı.

Şehir protokolü Cacabey Meydanında bir araya gelerek, Mustafa Kemal Atatürk'ün anıtına çelenk sundu. Tören, Cacabey Meydanında Saygı Duruşunun yapılması ve İstiklal Marşı'nın okunmasıyla başladı.

Kırşehir Valisi İbrahim Akın'ın zafer bayramı dolayısıyla tebrikleri almasının ardından tören Kırşehir Valiliği önünde 30 Ağustos Zafer Bayramının anlatımıyla sürdü. Kırşehir Valiliği önünde düzenlenen törene; Vali İbrahim Akınla birlikte Belediye Başkanı Selehattin Ekicioğlu, Kırşehir milletvekilleri Metin İlhan, Mustafa Kendirli askeri personel, Emniyet Müdürlüğü personeli ve STK temsilcileri katıldı.

Kırşehir Belediyesi mehteran ekibinin zafer marşlarını seslendirdiği törenlerde kahramanlık şiirleri okundu. Kırşehir Valiliği önünde düzenlenen program resmi geçit töreninin ardından sonlandırıldı.

Çorlu'da 30 Ağustos coşkusu

En büyük alkış Mehmetçiklere

Mehmetçikler yeri göğü inletti TEKİRDAĞ - 30 Ağustos Zafer Bayramı'nın 97. yıl dönümü tüm yurtta olduğu gibi Çorlu'da da tören ve etkinliklerle kutlandı. En büyük ilgiyi ise her zaman olduğu gibi Mehmetçikler gördü.

Atatürk Meydanı'nda düzenlenen ilk törende Çorlu Kaymakamlığı, 5. Kolordu ve Garnizon Komutanlığı ve Çorlu Belediyesi'nin çelenkleri Atatürk Anıtı'na sunuldu. Tören saygı duruşunda bulunulması ve İstiklal Marşı'nın okunmasıyla son buldu.

Çelenk sunma töreninin ardından Çorlu Kaymakamlığı hizmet binasında tebrikat töreni gerçekleştirildi. Kaymakamlık makamında gerçekleştirilen tebrikat töreninde Çorlu Kaymakamı Cafer Sarılı, Garnizon Komutanı Piyade Albay Mehmet Kayhan ve Çorlu Belediye Başkanı Ahmet Sarıkurt, resmi kurumların temsilcileri, askeri erkan, siyasi parti temsilcileri ve sivil toplum örgütü temsilcilerinin tebriklerini kabul etti.

30 Ağustos Zafer Bayramı kutlama programı Kaymakamlık makamındaki tebrikat töreninin ardından Omurtak Caddesi'nde yapılan etkinliklerle devam etti. Çorlu Kaymakamı Cafer Sarılı, Garnizon Komutanı Piyade Albay Mehmet Kayhan ve Çorlu Belediye Başkanı Ahmet Sarıkurt, tören aracı ile halkı ve tören kıtalarını selamladı.

Günün anlam ve önemini belirten konuşmalar ve şiirlerin okunmasının ardından Çorlu Belediyesi Halk Oyunları ekipleri gösterilerini sergilediler. 30 Ağustos Zafer Bayramı töreni askeri bandonun çaldığı askeri marşlar eşliğinde askeri birliklerin geçit töreni ile son buldu.

Töreni izleyen vatandaşlar Mehmetçiklerin geçişini alkışlarla takip etti. Vatandaşların büyük ilgi gösterdiği askerler Vatan Sana Canım Feda ve Ne Mutlu Türküm Diyene şeklinde yürüyüş kararı sayarak Çorlu sokaklarını inletti.

- Uşak'ta 30 Ağustos coşkusu UŞAK - 30 Ağustos Zafer Bayramı'nın 97'nci yıldönümü sebebiyle Uşak'ta tören düzenlendi.

Uşak Valiliği ve diğer kurumların çelenklerinin Atatürk Anıtına sunulmasının ardından Uşak Valisi Funda Kocabıyık makamında tebrikleri etti. Tebriklerin kabulünden sonra 30 Ağustos Zafer Bayramı etkinliklerine 15 Temmuz Şehitler Meydanı'nda devam edildi. Meydanda düzenlenen törene Vali Funda Kocabıyık, protokol üyeleri, daire müdürleri ve vatandaşlar katıldı.

Saygı duruşu ve İstiklal Marşının okunmasıyla başlayan tören günün anlam ve önemini belirten konuşma ve şiirlerin okunmasından sonra halk oyunları gösterisiyle devam etti. Törene halk oyunları oynandığı sırada Kütahya'nın Simav ilçesinden törenleri izlemek için gelen bir ailenin küçük çocuğu Doğuş Bülbül'ün oyun alanına girmesiyle renkli sahneler ortaya çıktı.

Tüm milletinin bağımsızlığını, vatanını ve bayrağını her zaman kutsal bildiğini ve bu uğurda gözünü kırpmadan canını verdiğini ifade eden Uşak Valisi Funda Kocabıyık mesajında, "Gücünü ve bekasını; birlik, beraberlik ve kardeşlikten alan milletimizin Anadolu'nun Türk yurdu olduğunu tüm dünyaya bir kez daha gösterdiği 30 Ağustos Zaferi'nin 97. yılını büyük bir gurur ve coşkuyla kutluyoruz. Yurdumuzun düşman işgalinden kurtuluşunu müjdeleyen "30 Ağustos Zafer Bayramı" tarihimize damgasını vurmuş eşsiz bir kahramanlık örneğidir. Aziz milletimiz bu şanlı zafer ile milli birlik ve beraberlik anlayışı içinde kendisini tarih sahnesinden silmek isteyenlere unutulmayacak bir ders vermiştir. Yokluk içinde en zor koşullarda ve her şeyin bitti sanıldığı bir dönemde Sakarya'dan Kocatepe'ye uzanan milli mücadeleyle Türk milleti, gücünü açıkça ispat etmiş; binlerce yıldır Türk yurdu olan Anadolu'nun ebediyete kadar da Türk yurdu olarak kalacağı bir kez daha tescillenmiştir" ifadelerini kullandı.

Geçiş töreninin ardından kutlamalar sona erdi.

30 Ağustos Zafer Bayramı Amasya'da coşku içinde kutlandı AMASYA - Tüm yurtta olduğu gibi Amasya'da da 30 Ağustos Zafer Bayramının 97. yılı coşku içinde kutlandı.

Kutlamalar, Yavuz Selim Meydanında Amasya Valisi Dr. Osman Varol, Garnizon Komutan Vekili Piyade Albay Fatih Akpınar ve Amasya Belediye Başkan Vekili Cahit Aktaş'ın, halkın ve tören birliklerinin bayramını kutlamasıyla başladı. Saygı duruşu ve istiklal marşı ile kutlamalar devam etti. Öğrenciler günün anlam ve önemini belirten şiirler okurken, halk oyunları gösteri yapıldı.

Kutlamalar askeri birliklerinin geçit töreni ile sona erdi. Vatandaşlarda 30 Ağustos Zafer Bayramına katılarak bol bol alkış tuttu.

Kutlamalara Amasya Valisi Dr. Osman Varol, Amasya Milletvekili Mustafa Levent Karahocagil, Garnizon Komutan Vekili Piyade Albay Fatih Akpınar, Amasya Belediye Başkan Vekili Cahit Aktaş, kurum kuruluş müdürleri ve vatandaşlar katıldı.

Ordu'da 30 Ağustos coşkusu

Zaferin 97'nci yılı Ordu'da coşkuyla kutlandı ORDU - Ordu'da, 30 Ağustos Zafer Bayramı ve Zafer Haftası'nın 97'inci yılı anma etkinlikleri kapsamında tören düzenlendi.

30 Ağustos Zafer Bayramı kutlamaları, Şarkiye Mahallesi'ndeki Atatürk Anıtı'na çelenk konulmasıyla başladı. Ardından Ordu Lisesi karşısında düzenlenen programda ilk olarak, Vali Seddar Yavuz ve Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Mehmet Hilmi Güler, gazileri, güvenlik güçlerini ve katılımcıları selamlayarak, bayramlarını kutladı. Program, saygı duruşunda bulunulmasının ardından İstiklal Marşı'nın okunmasıyla devam etti.

30 Ağustos Zafer Bayramı ve Zafer Haftası'nın 97'inci yılı münasebetiyle konuşma yapan Ordu Askerlik Şubesi Başkanı Yarbay Ahmet Meydan, 30 Ağustos'un öneminden bahsetti. "Türkiye Cumhuriyeti'nin kurulmasına temel teşkil eden 30 Ağustos 1922 yılında kazandığımız büyük zaferin 97'inci yılını kutlamanın haklı gurur ve heyecanını yaşıyoruz" diyen Yarbay Meydan, "Asil Türk Milleti, kahraman Türk ordusu ile birlikte vatanına ve bağımsızlığına kastedenlere karşı kahramanlık ve şeref dolu tarihinden aldığı kudreti ile yeniden dirilerek topyekun bir varoluş mücadelesi sonunda tarihte eşine az rastlanan bir zafer kazanmıştır. Türk ordusunun ortaya koyduğu bu eşsiz zaferin her safhası tek tek düşünülmüş, hazırlanmış ve yönetilmiştir" dedi.

Konuşmanın ardından Ordu Büyükşehir Belediyesi Folklor Grubu, halk oyunları sergiledi. Şiir yarışmasında dereceye giren öğrencilere Vali Seddar Yavuz, Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Mehmet Hilmi Güler ve protokol üyeleri tarafından hediyelerinin verilmesinin ardından tören geçişi ile program son buldu.

Törene, Vali Seddar Yavuz, Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Mehmet Hilmi Güler, Ordu Cumhuriyet Başsavcısı Mehmet Akif Aktaş, Adalet Komisyonu Başkanı Mesut Bilen, Ordu Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Ali Akdoğan, Baro Başkanı Murat Poyraz, İl Emniyet Müdürü Mehmet Erduğan, İl Jandarma Komutan Vekili Albay Mehmet Balcı, Askerlik Şubesi Başkanı ve Garnizon Komutanı Yarbay Ahmet Meydan, Altınordu Belediye Başkanı Aşkın Tören, daire müdürleri, sivil toplum örgütlerinin temsilcileri, askeri erkan ile vatandaşlar katıldı.

30 Ağustos Zafer Bayramı SAMSUN - Samsun'da 30 Ağustos Zafer Bayramı kutlamaları kapsamında çeşitli etkinlikler gerçekleştirildi.

Samsun'da 30 Ağustos Zafer Bayramı'nın 97. yıl dönümü kutlamaları Atatürk Anıtı'na çelenk sunmayla başladı. Anıta sırasıyla Samsun Valisi Osman Kaymak, Garnizon Komutanı Topçu Albay Recep Ali Üstün ve Büyükşehir Belediye Başkanı Mustafa Demir Atatürk Anıtı'na çelenk sundu. Çelenk sunumunun ardından Vali Kaymak, valilik şeref defterini imzaladı.

Programlar Cumhuriyet Meydanı'nda devam etti

Buradaki programın ardından Vali Kaymak, valilik binasında protokol üyelerinin 30 Ağustos Zafer Bayramı kutlamalarını kabul etti. Programlar daha sonra Cumhuriyet Meydanı'nda devam etti. Cumhuriyet Meydanı'ndaki programlar Vali Kaymak, Garnizon Komutanı Topçu Albay Recep Ali Üstün ve Büyükşehir Belediye Başkanı Demir'in halkı selamlaması ile başladı. Daha sonra Sahra Sıhhiye Okulu ve Eğitim Merkezi Komutanlığı ve Garnizon Komutanlığı tarafından bir konuşma gerçekleştirildi. Sonrasında öğrenciler şiirler okudu. Büyükşehir Belediyesi, İlkadım Belediyesi ve Canik Belediyesi'nin Türk Halk Müziği konseri ve Halk Oyunlarının ardından programlar tören geçişi ile sona erdi.

Programlara ayrıca, CHP Samsun Milletvekili Neslihan Hancıoğlu, İYİ Parti Samsun Milletvekili Bedri Yaşar, Samsun Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Mahmut Aydın, Ondokuz Mayıs Üniversitesi Rektör Vekili Prof. Dr. Vedat Cayhan, Samsun İl Emniyet Müdürü Vedat Yavuz, Samsun Cumhuriyet Başsavcısı Mehmet Sabri Kılıç, AK Parti İl Başkanı Ersan Aksu, İlkadım Belediye Başkanı Necattin Demirtaş, Atakum Belediye Başkanı Cemil Deveci, Canik Belediye Başkanı İbrahim Sandıkçı, Samsun Barosu Başkanı Av. Kerami Gürbüz ve askeri erkan katıldı.

Ayvalık'ta 30 Ağustos Zafer Bayramı kutlandı BALIKESİR - Balıkesir'in Ayvalık ilçesinde, 30 Ağustos Zafer Bayramı büyük bir coşkuyla kutlandı.

Sabah saat 09.30'da Ayvalık Kaymakamlık makamında gerçekleşen ilk kutlamada; Ayvalık Kaymakamı Gökhan Görgülüarslan'ın izinli olması nedeniyle yerine Balıkesir Vali Yardımcısı Şükrü Kara, protokol üyeleriyle vatandaşların bayram tebriklerini kabul etti.

İlçedeki 30 Ağustos Zafer Bayramı kutlamalarına ait ikinci tören, saat 10.00'da ilçe merkezindeki Cumhuriyet Meydanı'nda Atatürk anıtı önünde gerçekleştirildi.

Balıkesir Vali Yardımcısı Şükrü Kara öncülüğünde; Garnizon Komutanı Personel Albay Fevzi Koruyucu, Belediye Başkanı Mesut Ergin, Cumhuriyet Savcısı İsmail Sarpdağ ve BAÜ Ayvalık Meslek yüksek Okulu Müdürü Doç. Dr. Yakup Dinç, daire amirleri, sivil toplum kuruluşları ve siyasi parti temsilcileri, gaziler, şehit aileleri ve kalabalık bir vatandaş grubunun hazır bulunduğu tören, Atatürk anıtına çelenklerin sunulmasıyla başladı.

Tören öncesinde; Ata'ya olan saygılarını ifade etmek isteyen çok sayıda vatandaş, Cumhuriyet Meydanı'ndaki Atatürk anıtını adeta çiçek yağmuruna tuttu.

Türkiye Cumhuriyeti'nin kurucusu Mustafa Kemal Atatürk ve silah arkadaşlarının manevi huzurunda 1 dakikalık saygı duruşu ve akabinde Ayvalık Belediye Bandosu'nun eşliğinde İstiklal Marşı'nın seslendirildiği törende; günün anlam ve önemini ifade eden konuşmayı ise; Piyade Yüzbaşı Ersoy Gezgin yaptı. Gezgin; 1919'da başlayıp, 3 yıl süren Kurtuluş Savaşı'nın 30 Ağustos 1922'de bizzat Başkomutan Mustafa Kemal Paşa'nın sevk ve idaresinde 'Başkomutanlık Meydan Muharebesi' ile taçlandığını hatırlattı.

Anadolu'yu işgal eden güçlere karşı Mustafa Kemal Atatürk'ün "Geldikleri gibi giderler" sözü ve silah arkadaşlarıyla "Ya istiklal, ya ölüm" parolasıyla Kurtuluş Savaşı'nı başlattığını hatırlatan Gezgin, "1919'da başlayıp, 3 yıl süren bu savaş, 30 Ağustos 1922'de bizzat Mustafa Kemal Paşa'nın sevk ve idaresinde gerçekleşen 'Başkomutanlık Meydan Muharebesiyle' taçlanmıştır. Bu muharebeler sırasında, batılı askeri uzmanların '6 ayda zor düşer' dedikleri Yunan savunma hatları, 4 gün kısa bir süre içerisinde kahraman Türk Ordusu tarafından paramparça edilmiş, Yunan Ordusu'nun büyük bir bölümü imha edilmiş ve Yunan komutanların büyük bir kısmı tutsak edilmiştir. Ordumuz, Mustafa Kemal Paşa'nın 1 Eylül 1921 tarihinde 'Ordular İlk Hedefiniz Akdenizdir İleri' emriyle 15 günde 400 kilometre yol katetmiş ve üzerinde şehitlerimizin kanından alan ay-yıldızlı bayrağımızı yurdumuzun üzerinde ebediyen dalgalandırmak üzere dikmiştir. Tarihi boyunca hür yaşamış Türk Milleti bu işgale boyun eğmemekle, bundan sonra da hür yaşayacağını tüm dünyaya göstermiştir. " dedi.

30 Ağustos'ta elde edilen zaferin tüm dünyada sömürgeci ülkeler tarafından ezilen uluslara örnek teşkil ettiğini, umutları tükenen toplumlara bir ümit meşalesi olduğunu belirten Piyade Yüzbaşı Ersoy Gezgin, "Görevimizi başarmak için, bizden istenilen her şeyin daima daha fazlasını Atatürkçülük ve Türk Milleti'nin bekası için feda ettik. Hiç şüpheniz olmasın ki; etmeye de devam edeceğiz. Büyük önder Mustafa Kemal Atatürk'ün ilke ve inkılaplarına bağlı kalarak, vatan ve millet için her türlü fedakarlığı emir verildiği anda yapacağımızdan, içeriden ve dışarıdan ülkemize yönelen her türlü tehdidi bertaraf ederek, gerekirse aziz şehitlerimizle kucaklaşabilmek için bir an bile tereddüt etmeyeceğimizden emin olunuz. Ne ay-yıldızlı bayrağımız, ne de İstiklal Marşımız yurdumuzdan eksik olmayacaktır" diye konuştu.

Sakarya İlkokulu öğrencilerinden Irmak Akyol'un günün anlam ve önemine ait şiiri seslendirmesinin ardından, tören; Ayvalık Belediyesi'nin bando takımı öncülüğünde gerçekleşen resmi geçit ile sona erdi.

Edirne'de 30 Ağustos Zaferi kutlamaları EDİRNE - 30 Ağustos Zaferi'nin 97'inci yıl dönümü Edirne'de coşkuyla kutlandı.

30 Ağustos Zafer Bayramı kutlamaları Edirne'de saat 09.30'da Edirne Valisi Ekrem Canalp, Edirne Belediye Başkanı Recep Gürkan ve 54. Mekanize Piyade Tugay Komutanı Tuğgeneral Dündar Şahin Güngör'ün tören alanına gelmesiyle başladı.

Atatürk Anıtı önünde düzenlenen çelenk sunma törenine ayrıca siyasi parti temsilcileri, kamu ve kurum müdürleri ile çok sayıda vatandaş katıldı.

Tören, Atatürk Anıtı'na çelenklerin sunulmasının ardından Vali Canalp'in makamında tebrikleri kabul etmesinin ardından kortej düzenlendi. Törende, Bakım Yüzbaşı Güven Türker'in günün anlam ve önemini belirten konuşmasının ardından askeri birliklerin ve sivil motorsiklet kulüplerinin geçit töreni ile törenler son buldu.

Öte yandan, tören boyunca özel hareket polislerinin zırhlı araçlarla tören alanında ve çevresinde geniş güvenlik önlemi alması dikkat çekti.

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Genel

Mustafa Kemal Atatürk Zafer Haftası Türkiye Genel Haberler

Bakmadan Geçme

Yargı final mi yapıyor? Yargı bitiyor mu 2024? Teşkilat final mi yapıyor? Teşkilat bitiyor mu 2024? Korkma Ben Yanındayım final mi yapıyor? Korkma Ben Yanındayım bitiyor mu 2024? Üç Kız Kardeş final mi yapıyor? Üç Kız Kardeş bitiyor mu 2024? Kardeşlerim final mi yapıyor? Kardeşlerim bitiyor mu 2024? Gönül Dağı final mi yapıyor? Gönül Dağı bitiyor mu 2024? 27-28 Nisan Konya'da elektrik kesintisi yaşanacak ilçeler! (GÜNCEL) MEDAŞ Konya elektrik kesintisi ne zaman bitecek? 27-28 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 27-28 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 27-28 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 27-28 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 27 Nisan 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 27 Nisan Resmi Gazete yayımlandı! 32266 sayılı Resmi Gazete atamalar listesi! 27 Nisan 2024 Sayısal Loto çekiliş sonuçları açıklandı mı? Sayısal Loto sonuçları saat kaçta açıklanacak? Sayısal Loto CANLI izle! Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 27 Nisan AFAD ve Kandilli deprem listesi! 27 Nisan Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu? 27-28 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi!
title