Haberler

Fransa'da Le Pen protestosu! Kadın eylemciyi salondan yerde sürükleyerek çıkardılar

Güncelleme:

Fransa Cumhurbaşkanlığı seçimlerinin ikinci turunda mevcut Cumhurbaşkanı Emmanuel Macron'un karşısındaki aşırı sağcı aday Marine Le Pen, katıldığı toplantıda beklemediği bir tepkiyle karşılaştı. Elinde Rusya Devlet Başkanı Putin ve Le Pen'in kalple çevrili fotoğrafı bulunan bir protestocu yerlerde sürüklenerek salondan dışarı çıkarıldı.

Fransa'da Cumhurbaşkanı adayı aşırı sağcı Ulusal Birlik Partisi'nin (RN) lideri Marine Le Pen, Fransa'nın başkenti Paris'te dış politika konulu basın toplantısı düzenledi.

KALPLE ÇEVRİLİ FOTOĞRAFINI GÖSTERDİ

Toplantı sırasında bir aktivist, elinde Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin ve Le Pen'in kalple çevrili fotoğrafını göstererek, Le Pen'i protesto etti. Eylemci, kadın güvenlik görevlileri tarafından yerde sürüklenerek dışarı çıkarıldı.

"PUTİN'İN GÜÇLÜ BİR ORTAĞI OLDUĞUNU HATIRLATMAK İSTEDİK"

Aktivist grup İbiza kolektifi üyesi olduğu öğrenilen protestocu olay sonrası yaptığı açıklamada, "Biz sadece Marine Le Pen'in diplomasisinin diktatörlerden memnun olduğu gerçeğini görünür kılmak ve onun Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin'in güçlü bir ortağı olduğunu hatırlatmak istedik. Çok hızlı oldu, hiç direnmedim ve güvenlik görevlisinin de bunu beklemediğini düşünüyorum. Kafam yere çarptı, hala başım ağrıyor" ifadelerini kullandı.

Fransa'da Le Pen protestosu! Kadın eylemciyi salondan yerde sürükleyerek çıkardılarMarine Le Pen.

LE PEN: SEÇİLİRSEM NATO'DAN ÇEKİLECEĞİM

Fransa Cumhurbaşkanlığı seçimlerinin ikinci turunda mevcut Cumhurbaşkanı Emmanuel Macron'un karşısındaki aşırı sağcı aday Marine Le Pen, seçilmesi halinde ülkesinin NATO'nun askeri kanadından çekileceğini söylemişti. Le Pen bugün düzenlediği basın toplantısında "Rusya-Ukrayna savaşı bitip barış anlaşması yapılır yapılmaz NATO ile Rusya arasında stratejik bir yakınlaşmanın yürütülmesi çağrısında bulunacağım" dedi.

Rusya ile daha iyi ilişkiler kurulmasının Moskova'nın Pekin ile daha yakın hale gelmesini önleyeceğini savunan Le Pen "Bu Fransa ve Avrupa'nın ama bence ABD'nin de çıkarınadır" diye konuştu. Fransa'nın 1966'da NATO'nun askeri kanadından çekilme hamlesini yineleme niyetini de açıklayan Le Pen "Askerlerimizi ne bütünleşik NATO komutanlığına ne de gelecekteki Avrupa komutanlığına sevk edeceğim. Başkan seçilirsem NATO ortak komutanlığından ayrılacağım ancak 5. maddeden vazgeçmeyeceğim" demişti.

"KIRIM'LA İLGİLİ AÇIKLAMAMIN ARKASINDAYIM"

Ulusal Birlik Partisi lideri Marine Le Pen, BFM TV'ye yaptığı açıklamada ise Kırım'ı Rusya'nın bir parçası olarak gördüğüne ilişkin sözlerinin arkasında olduğunu ve Ukrayna'ya girişinin yasaklanmasının bu fikrini değiştirmeyeceğini söylemişti. Sputnik'in aktardığına göre Le Pen, "Kırım'ın Rusya Federasyonu'nun bir parçası olduğu şeklindeki açıklamamın arkasındayım, çünkü orada bir referandum yapıldı. Şu anda Kiev'e gitmek istemezdim. Ukraynalıların, cumhurbaşkanı seçilmem halinde ülkeye giriş yasağımı kaldırmaları mantıklı olurdu. Açıklamalarımdan dolayı pişman değilim, tarih yeniden yazılmaz. Kırım'da bir referandum yapıldı. Kırım, 26 yıl boyunca Ukrayna'nın bir parçası olarak kaldı. Ancak ondan önce Rusya'ya aitti ve orada yaşayanlar Rusya ile birleşmek istediler" ifadelerini kullanmıştı.

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Dünya

Emmanuel Macron Marine Le Pen Fransa Haberler

Bakmadan Geçme

36 bin sözleşmeli sağlık personeli ataması ne zaman yapılacak, branşları ne? Uyku apnesi ehliyet alamıyor mu? Uyku apnesi nedir? Türk Telekom Sil Süpür nerede, uygulamanın neresinde? Emrah Büke kimdir? Şehit Polis Emrah Büke kaç yaşında, nereli, memleketi neresi? Emrah Büke cenaze namazı ne zaman kılınacak? Dostlara, arkadaşlara Cuma mesajları 2024! Cuma mesajı olarak gönderilebilecek anlamlı, kısa ve en güzel cuma mesajı! Vietnam yosun kurbağasının boyu ne kadardır? Survivor Bil Bakalım soru cevaplar 26 Nisan 2024 Cuma! Ken Edwards 1 dakika içinde kaç hamam böceği yemiştir? Survivor Bil Bakalım soru cevaplar 26 Nisan 2024 Cuma! 26 Nisan 2024 On Numara çekiliş sonuçları açıklandı mı? On Numara sonuçları saat kaçta? On Numara CANLI izle! Bugün kazanan numaralar neler? 26 Nisan 2024 Konya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Konya'da elektrik ne zaman gelecek? 26 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 26 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 26 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 26 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 26 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 26 Nisan AFAD ve Kandilli deprem listesi! 26 Nisan Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title