Haberler

Hamdi Akın: Eğer Yatırım Yapmak İstiyorsak Sermayenin Ayağına Gitmek Zorundayız

AKFEN Holding Yönetim Kurulu Başkanı Hamdi Akın, "Eğer yatırım yapmak istiyorsak sermayenin ayağına gitmek zorundayız. Kendimizi anlatamazsak, sermayeyi nasıl ülkemize getireceğiz" dedi.

Akfen Holding Yönetim Kurulu Başkanı Hamdi Akın, Mersin Genç İşadamları Derneğince (MEGİAD) HiltonSA Otel'de düzenlenen

"MEGİAD Buluşturuyor" etkinliğinde, Türkiye Genç İşadamları Derneği'ni 1986da İstanbul'da kurarken Türkiye çapında bu kadar yayılacağını beklemediklerini söyledi.

Gelinen noktada İzmir'den Ağrı'ya, Samsun'dan Mersin'e kadar Anadolu'nun her tarafında genç işadamları dernekleri kurulduğunu ifade eden Akın, "Bu aslında Türkiye'nin potansiyelinin ne kadar büyük olduğunu, Türkiye'nin içindeki enerjinin ne kadar fazla olduğu gösteren bir olgu" dedi.

Akın, Mersin'in potansiyelinin çok fazla, diyaloglarında çok iyi olduğunu belirterek, bunları kaybetmemek gerektiğini ifade etti.

Mersin'in, dışardan bakıldığında denizin kenarında bir sayfiye şehri gibi algılanmasına rağmen bugün sanayisi ile de dikkati çekmeye başladığını anlatan Akın, şöyle konuştu:

"Yeni yatırımlara açık bir kent. Devletin iş bulma gibi, hiçbir şekilde istihdam yaratmak gibi bir görevi yok. İstihdam özel sektörün yani bizlerin görevi. İstihdamı bizler yaratacağız. Ama bunun için ne talep ettiğimizi açıkça ifade edebileceğiz, açık toplum olacağız. Bunu da sermaye nerede ise gidip oraya anlatacağız. Eğer yatırım yapmak istiyorsak sermayenin ayağına gitmek zorundayız. Biz kendimizi anlatamazsak bu sermayeyi nasıl ülkemize getireceğiz.

Akın, TAV olarak şu anda İstanbul, Ankara ve İzmir havalimanlarını işlettiklerini anımsatarak, bu limanlardaki çalışmaları hakkında bilgi verdi.

İstanbul Havalimanının Türkiye'nin en büyük havalimanı olmasının yanında Avrupa'da da gurur duyulan havalimanı olduğuna işaret eden Akın, "Ankara son derece butik ve güzel bir havalimanı oldu. Avrupa'da 5 milyon yolcu kapasitesinde emsali olmayacak şık bir havalimanı haline geldi. İzmir'in iç hatlarını da Ankara'dan daha büyük bir şekilde yapacağız. O da sanıyorum önümüzdeki 20 yıla damgasını vuracak bir havalimanı olacak" dedi.

Yurdışı yatırımlarına da değinen Akın, şöyle devam etti:

"Gürcistan'da Tiflis ve Batum havalimanlarını yaptık, işletiyoruz. Makedonya'da Üsküp ve Ohri'ye, Tunus'a yatırım yaptık. Dünyanın en büyük havalimanı olan Katar Havalimanını yapıyoruz. Katarlılar bu önemli projeye 15 milyar dolar gibi para ayırdılar. Önümüzdeki aylarda teslim edeceğiz. Umman'da havalimanı yapıyoruz. Kahire'ye yaptık, bitirdik. Libya'ya yaparken yardım kaldı maalesef. Umarım Libya'da düzelir geri döneriz. Medine Havalimanı ihalesini kazandık ve 1,5 milyar dolarlık yatırım yapacağız. Sanırım 2,5-3 yıl içerisinde oranın inşaatını da bitiririz."

-Çukurova Havaalanı ihalesi-

Akın, Mersin'e yapılması planlanan Çukurova Havaalanı ile ilgili, "Çok ciddi bir havaalanı yapmak istiyorlar" dedi.

Havaalanının ihalesinin 15 Aralık'ta yapılacağını hatırlatan Akın, "TAV açısından ihaleye gireceğiz ya da girmeyeceğiz gibi bir şey söylemeyeyim. Hala çalışıyoruz. Ama şu var ki gerçekten oldukça büyük bir yatırım planlanmış. Oteli ile beraber 320 bin metrekare bir terminal alanı var. Bu İstanbul'un aşağı yukarı aynısı, Ankara'nın ise 1,5-2 katı" diye konuştu.

-Mersin'e 500 milyon dolarlık yatırım-

Akın, enerji sektöründe 18 hidroelektrik santrali yapımına başladıklarını ve bunun 10'unun bittiğini söyledi.

Kalan 8 santralin ise bu yıl sonunda ya da temmuz ayına doğru tamamlamayı hedeflediklerini ifade eden Akın, şunları kaydetti.

"Mersin'e 500 milyon dolar civarında yatırımla gazla çalışan enerji santrali yapacağız. Özelleştirme İdaresinden 40 milyon TL vererek 50 dönüm arsa aldık. Burası orijinal bir enerji santrali arsası. ÇEAŞ'ın eski fuel-oil santralinin olduğu arsa. Dolayısıyla ÇED raporu problemi yok. Daha kirli bir santralken daha temiz, daha doğa ve çevre dostu santral yapacağız. Bütün Mersin'in enerji ihtiyacını karşılayabilecek olan bu santralin 2012'nin Eylül veya Ekim ayında inşaatına başlayacağız."

Vali Yardımcısı Hüseyin Parlak, Mersin Ticaret ve Sanayi Odası Meclis Başkanı Faik Burakgazi, MEGİAD Başkanı Aleper Gürsoy'un da konuşma yaptığı etkinlikte, Akın, katılımcıların da sorularını cevapladı.

- MERSİN

Kaynak: AA / Ekonomi

Ekonomi Haberler

Bakmadan Geçme

Bein Sports CANLI izle! (HD) Bein Sports kesintisiz nereden izlenir? Canlı maç izleme linki CANLI maç izle! (TÜM MAÇLAR) Canlı şifresiz donmadan HD maç izle! 28 Nisan Pazar günün maçları nereden izlenir? Göztepe Süper Lig'e çıktı mı 2024? Furkan sakatlandı mı? 28 Nisan Pazar Survivor Furkan'a ne oldu? Survivor dokunulmazlık oyununu kim kazandı? 28 Nisan Pazar 2024? Survivor kim kazandı? 28 Nisan Pazar Mavi Takım mı kazandı, Kırmızı Takım mı kazandı? Survivor CANLI izle! 28 Nisan Pazar TV8 Survivor HD izleme linki! Kirli Sepeti 106. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 28 Nisan Kirli Sepeti yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? Teşkilat 106. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 28 Nisan Teşkilat yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? Süper Loto sonuçları açıklandı mı? 28 Nisan Süper Loto kazanan numaralar neler? Süper Loto sonuçlarına ne zaman, nereden bakılır? Şans Topu sonuçları açıklandı mı? Şans Topu sonuçları ne zaman açıklanır? 28 Nisan 2024 Pazar Şans Topu sonuçlarına ne zaman, nereden bakılır? Kirli Sepeti CANLI izle! Kirli Sepeti 28. BÖLÜM FULL İZLE! Kapıcılar Kralı konusu ne, oyuncuları kimler? Kapıcılar Kralı filmi nerede çekildi, kaç yılında çekildi? Kapıcılar Kralı ne zaman nerede çekildi? Kapıcılar Kralı konusu nedir, oyuncuları kimlerdir? Atla Gel Şaban konusu ne, oyuncuları kimler, film nerede çekildi? Atla Gel Şaban filmi hangi il ve ilçede çekildi, hangi yıl yapımı? Hipodrom nerede?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title