Haberler

Türkiye'nin olası harekatı öncesi Esed'in askerleri Türkiye sınırına konuşlandı! Ellerinde bayraklarla geldiler

Güncelleme:

Türkiye'nin Suriye'ye yönelik yeni bir harekat için hazırlıklar yapması bölgede ciddi bir hareketlilik yaşanmasına neden oldu. Omurgasını terör örgütü PKK/PYD/YPG'ye dayandıran Suriye Demokratik Güçleri'ne destek kararı alan Suriye Devlet Başkanı Beşşar Esed'in askerleri ellerinde bayraklarla Fırat'ın doğusunda Türkiye sınırına yakın bir bölgede konuşlandı.

Kaosun ve şiddetin on yılı aşkın bir süredir devam ettiği Suriye'de hareketlilik sürüyor. Ankara'nın Suriye'nin kuzeyine bir askeri operasyon hazırlığı içinde olması terör örgütleriyle el ele yürüme kararı alan Suriye lideri Beşşar Esed'i harekete geçirdi.

TERÖR ÖRGÜTLERİ ESED İLE İŞBİRLİĞİ BAŞLATTI

Omurgasını terör örgütü PKK/PYD/ Ypg'nin oluşturduğu ve sırtını ABD'ye yaslayan Suriye Demokratik Güçleri (SDG) ile işbirliği yapma kararı alan Esed'e bağlı askerler Türkiye sınırının yakınlarına konuşlandı. İngiliz haber ajansı Reuters, Suriyeli askerlerin ellerinde Suriye bayraklarıyla sınıra yakın bölgeye konuşlandığını fotoğraflarla gözler önüne serdi.

Türkiye'nin olası yeni harekatı öncesi Esed'in askerleri Türkiye sınırına konuşlandı! Ellerinde bayraklarla geldilerReuters'ın yayınladığı fotoğraflarda Türkiye sınırına askerlerin yanı sıra ağır silahların da gönderildiği fark edildi.

"FIRAT'IN DOĞUSUNDA KONUŞLANDIK, BURASI TÜRKİYE SINIRINA PARALEL"

Suriye ordusundan Ali el-Nasır isimli bir yüzbaşı "Fırat'ın doğusunda konuşlandık ve burası Türkiye sınırına paralel" dedi. Sözcü'de yer alan habere göre yıllardır Esed yönetimiyle karşı karşıya olan SDG, son dönemde Türkiye'ye karşı ortaklık yapma kararı almıştı.

CUMHURBAŞKANI ERDOĞAN, OPERASYON SİNYALİNİ TEKRARLADI

Öte yandan bölgede Rus helikopterlerinin de devriye gezdiği aktarıldı. Bu hafta İran'ın başkenti Tahran'da Cumhurbaşkanı Erdoğan, Rusya lideri Vladimir Putin ve İran Cumhurbaşkanı İbrahim Reisi ile görüşmüştü. Erdoğan bu görüşme sonrasında güvenlik tehdidi sebebiyle Suriye'ye bir operasyonun gündemde olduğunu vurgulamıştı. Mayıs ayında Cumhurbaşkanı Erdoğan, omurgasını terör örgütlerinin oluşturduğu Suriye Demokratik Güçleri'ni bölgeden uzaklaştırmak için yeni bir askeri operasyon yapılacağının sinyalini vermişti. Ankara, Türkiye-Suriye sınırında 30 kilometrelik bir güvenli bölge oluşturmayı ve Türkiye'deki Suriyeli mültecileri taşımayı planlıyor.

Kaynak: Haberler.com / Dünya

Beşşar Esed Türkiye Suriye YPG PKK Haberler

500

Yorumlar (20)

zeki sahin:

korkunun ecele faydası yok esedçiler temizlik yapılacak suriyeli MİSAFİELER evlerine dönecek başka çaresi yok.

185
33
yanıtYanıtla
Serdar Sekman:

Sen Davul Zurna Çalarak Suriyeye giriyorum Geliyoruz Dersen Adamlar hazırlık yapar Böyle yanlış strateji Görmedim

112
29
yanıtYanıtla
Mehmet Vatandaş:

adam ülkesinin sınırları içinde istediği harekatı yapar bize ne?? Esad'a destek verilse başta ypg-pkk gibi terörist gruplar bu kadar güçlenebilir miydi

43
43
yanıtYanıtla
Emirhan Yıldız:

beyni nerede bıraktın arkadaşım apoyu yıllarca bekaa vadisinde besleyen zaten esad ailesi bu şia kafası iran ırak suriye hatta lübnanda bunları besledi ve besliyor bularda devlet kuracaz zannıyla esasen bu coğrfyada istikrarsızlık oluşturma aracı olmakdan öteye gitiyor gidemezde

yanıt2
yanıt0
Mehmet Vatandaş:

Emirhan... ne senin kafan basar ne de buraya sığacak kelimeler yeter meramımı anlatmaya bu ypg Suriye'de hemen sınırımıza yerleşebilir miydi?? ha biz Irak'ın kuzeyinden alıp ülkemizden Suriye'ye geçmelerine izin verirsek başka

yanıt1
yanıt2
oguz:

OPERASYON YADA İHLAL HER NEYSE BİR ANDA OLUR GELİYORUZ GELECEGİZ GİRİYORUZ GİRECEGİZ YAPARIZ EDERİZ DERSEN OLACAGI BU OLUR

56
21
yanıtYanıtla
Aykut Kalanoğlu:

Karşınızda yalnız Suriye yok cahilce yorum yapmışsınız bak söyleyeyim Rusya İran Amerika ve diğer başka ülkelerde var ha deyince ben giriyorum geliyorumla olmuyor bu işler çocuk oyuncağı değil anlayacağınız !

yanıt16
yanıt11
Erol Birol :

yanlış yapılan politikalar yüzünden bu duruma geldik TC ÖZAL zamanını arar oldu

36
30
yanıtYanıtla
umurka 06:

Esad Türkiyeye muhalif kim varsa destekleyip sürüyor, ama bunlar çapulcu! Aslında Esad devleti diye bir şey kalmadı, Kendi ülkesini komşu devletlerle güven altına almak başıbozuklardan ve ayrılıkcılardan temizlemek varken ülkesini çapulculara teslim etmiş,

26
21
yanıtYanıtla
umurka 06:

Görüyorum ki burada herkes kurmay düzeyinde askeri taktik bilgisine sahip(!) Sizin bildiklerinizi Genel Kurmayımız bilmiyor mu? Acaba nasıl bir çalışma yapıyorlar, en uygun zaman nedir, siyasi gelişmeler nedir.Bunları da bilmek lazım.

29
11
yanıtYanıtla
Tüm 20 yorumu okumak için tıklayın Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title