Haberler

Teröristlerin işkence görüntülerini neden paylaştılar? Rus yetkili 2 önemli gerekçe sıraladı

Güncelleme:

Rusya'da 139 kişiyi katleden teröristlerin gerek mahkemedeki yaralı halleri gerekse sorgu sırasında işkenceye uğradıkları görüntüler büyük ses getirdi. Videoların dağıtılmasının iki nedeni olduğunu belirten Rus yetkili, "Birincisi, başka bir terör saldırısı planlayabilecek insanlara başlarına neler gelebileceğini göstermek, ikincisi ise bu terör saldırısında insanların uğradığı acının intikamının alındığını topluma göstermek" diye konuştu.

139 kişinin hayatını kaybettiği olay Rusya'da son 20 yılın en kanlı saldırısı olarak tarihe geçerken, tutuklanan 4 teröristin sorgu sürecindeki işkence görüntüleri ise uluslararası kamuoyunda geniş yankı uyandırdı.

KULAĞINI KESİP AĞZINA SOKTULAR

Çok sayıda kuruluşun tepki gösterdiği görüntülerden en rahatsız edici olanı, adı Saidakrami M. Rajabalizoda olan bir sanığın kulağının bir kısmının kesilip ağzına tıkıldığını gösteriyordu. İnternette dolaşan bir başka fotoğrafta ise, Şemsidin Feriduni adlı teröristin gözaltındayken cinsel organına elektrik kablosu bağlandığı görüldü.

Teröristlerin işkence görüntülerini neden paylaştılar? Rus yetkili 2 önemli gerekçe sıraladı

GÜVENLİK SERVİSİNE YAKIN İSİMLER YAYINLADI

Videoların nasıl yayılmaya başladığı henüz belli değil ancak bunlar, Rusya'nın güvenlik servislerine yakın olduğu düşünülen isimler tarafından Telegram kanalları tarafından yayıldı.

Teröristlerin işkence görüntülerini neden paylaştılar? Rus yetkili 2 önemli gerekçe sıraladı

"SERGİLEME KARARI İNTİKAM İŞARETİ"

En kanlı görüntüler devlet televizyonunda yayınlanmasa da sanıklara yapılan acımasız muamele açıkça ortaya çıktı. Analistler, Rus yetkililerin bunu daha önce neredeyse hiç yapmadıkları bir şekilde mahkemede bu kadar alenen sergileme kararının bir intikam işareti ve potansiyel teröristlere bir uyarı olduğunu söyledi.

Teröristlerin işkence görüntülerini neden paylaştılar? Rus yetkili 2 önemli gerekçe sıraladı

İŞKENCE GÖRÜNTÜLERİ NEDEN SERVİS EDİLDİ?

Rus insan hakları örgütü İşkenceye Karşı Komite'den Olga Sadovskaya, Rusya'nın yakın tarihinde işkence videolarının devlet televizyonunda gösterilmediğini söyledi. Bayan Sadovskaya, videoların dağıtılmasında "iki amaç vardı" dedi. "Birincisi, başka bir terör saldırısı planlayabilecek insanlara başlarına neler gelebileceğini göstermek, ikincisi ise bu terör saldırısında insanların uğradığı acının intikamının alındığını topluma göstermek."

Teröristlerin işkence görüntülerini neden paylaştılar? Rus yetkili 2 önemli gerekçe sıraladı

NE OLMUŞTU?

Rusya'nın başkenti Moskova'da "Crocus City Hall" adlı konser salonunda 22 Mart akşamı silahlı kişilerce terör saldırısı düzenlenmişti. Sosyal medyada paylaşılan görüntülerde, saldırganların otomatik silahlarla salonda rastgele ateş açtıkları görülmüştü.

Teröristlerin işkence görüntülerini neden paylaştılar? Rus yetkili 2 önemli gerekçe sıraladı

Rusya Soruşturma Komitesi saldırıda 139 kişinin hayatını kaybettiğini duyurmuş, olayda yüzden fazla yaralı olduğu açıklanmıştı. Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin, saldırıyı düzenleyen 4 teröristin de içinde olduğu 11 kişinin yakalandığını bildirmişti.

Erdem Aksoy
Haberler.com - Dünya

Rusya Dünya Haberler

Bakmadan Geçme

Yargı final mi yapıyor? Yargı bitiyor mu 2024? Teşkilat final mi yapıyor? Teşkilat bitiyor mu 2024? Korkma Ben Yanındayım final mi yapıyor? Korkma Ben Yanındayım bitiyor mu 2024? Üç Kız Kardeş final mi yapıyor? Üç Kız Kardeş bitiyor mu 2024? Kardeşlerim final mi yapıyor? Kardeşlerim bitiyor mu 2024? Gönül Dağı final mi yapıyor? Gönül Dağı bitiyor mu 2024? 27-28 Nisan Konya'da elektrik kesintisi yaşanacak ilçeler! (GÜNCEL) MEDAŞ Konya elektrik kesintisi ne zaman bitecek? 27-28 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 27-28 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 27-28 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 27-28 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 27 Nisan 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 27 Nisan Resmi Gazete yayımlandı! 32266 sayılı Resmi Gazete atamalar listesi! 27 Nisan 2024 Sayısal Loto çekiliş sonuçları açıklandı mı? Sayısal Loto sonuçları saat kaçta açıklanacak? Sayısal Loto CANLI izle! Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 27 Nisan AFAD ve Kandilli deprem listesi! 27 Nisan Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu? 27-28 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi!
500

Yorumlar (11)

NEFER OGLU:

güzel bir uygulama.. masumlara yönelik yapılan tüm saldırılara bu uygulanmalı. hatta canlı canlı gösterilmeli.

78
3
yanıtYanıtla
Idris Arın:

az bile yapmışlar. ne olursa olsun onca masum insan canı gitti

63
2
yanıtYanıtla
Bordo Bere:

UKRAYNA ARTIK RUS ASKERLERI ESIR ALMIYOR ORADA GEBERTIYOR RUSLARA ACIMAYIN

7
35
yanıtYanıtla
sade vatandaş:

az bile yapmışlar ben olsam onları şişenin üzerine oturturdum

32
2
yanıtYanıtla
haksız mıyım:

idam etseler daha iyiydi ve belki bu kadar tepki çekmezdi ruslar. şiddet sarmalına benzin dökmüş oldular. belki yakalananların canı çok yanıyordur ama bu görüntüler nedeniyle bilenen başkaları da çıkabilir.

3
17
yanıtYanıtla
Sansasyonel Salvo:

Haklısın

yanıt0
yanıt2
VATANDAŞ:

Keşke bizdede olsa ama bizde teröristlere insan hakları var diye operasyon yaparken bile video kaydına alınıyor çatışmada öldü vs infaz edilmedi diye kanıtlamak için... ALLAH devletimin kolluk kuvvetlerine yardım etsin... Zor bir durum

18
0
yanıtYanıtla
Narter Nart:

Çok az bir insan grubu farkında her şeyin...Buğra Emreciksin... Bu kişilerden biri...Yorumlarını düşünmenizi öneririm. Anahtar cümle ''Ukrayna' daki rus ordusunun başarısızlığı''...

5
4
yanıtYanıtla
Perwer:

Üçüncüsünü de ben söyleyeyim: Rusya terör ve aşırı grupları bu görüntülerle tahrik ederek yeni bir saldırıya zemin hazırladı

5
2
yanıtYanıtla
Perwer:

Kimle derse desin Rusya bu işin içinde. Emellerini gerçekleştirmek için bir bahane lazımdı.

4
2
yanıtYanıtla
Tüm 11 yorumu okumak için tıklayın Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title