Haberler

Son Dakika: Rusya ve Ukrayna arasındaki müzakere sona erdi! Ukrayna cephesinden ilk açıklama geldi

Güncelleme:

Son dakika: Rusya ve Ukrayna arasında devam eden savaş nedeniyle iki tarafın müzakerecileri İstanbul'da bir araya geldi. Toplantı sonrası açıklama yapan Ukrayna heyeti, "Güvenlik garantileri konusunda anlaşmak mümkün olmadı. Biz tekliflerimizi yaptık cevap bekliyoruz. Bugünkü görüşmenin sonuçları, liderlerin görüşmesi için yeterli" açıklamasını yaptı. Rus heyeti ise "Bazı maddelerde uzlaşma sağlandı. Putin ve Zelenski zirvesi dışişleri bakanları anlaşırsa mümkün." dedi.

Rusya ve Ukrayna arasında geçtiğimiz 24 Şubat'ta başlayan savaş devam ediyor. İki ülkenin müzakerecileri Belarus sınırındaki görüşmeler ve online görüşmelerin ardından bu kez de İstanbul'da bir araya geldi. Dolmabahçe'deki görüşme, sabah 10.30'da Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın açılış konuşmasının ardından başladı. Erdoğan, "Türkiye olarak barış ve istikrar için bölgemizde ve ötesinde sorumluluk üstlenmekten hiçbir zaman kaçınmadık, kaçınmayız. Çatışmanın uzaması hiç kimsenin yararına değildir. Adil bir barışın kaybedeni olmayacaktır" dedi.

Son Dakika: Rusya ve Ukrayna arasında İstanbul'da gerçekleştirilen müzakerelerin ilk turu bitti

MÜZAKERELER 4 SAAT SÜRDÜ

Dünyanın merakla beklediği görüşme, yaklaşık 4 saat sürdü. Görüşmeler öncesinde Rusya tarafının 'Ukrayna'nın Nazilerden arındırılması', 'silahsızlanma' ve 'Rusça'nın Ukrayna'da yasal olarak korunması' taleplerinden vazgeçtiği belirtilmişti. Ukrayna tarafının ise insanlar, toprak ve egemenlik konularından taviz vermeyeceği aktarılmıştı.

Son Dakika: Rusya ve Ukrayna arasında İstanbul'da gerçekleştirilen müzakerelerin ilk turu bitti

UKRAYNA HEYETİ: NATO'YA GİRMEYECEĞİZ, AB'YE KARIŞAMAZLAR

Müzakerelerin ardından Ukrayna tarafından açıklama yapıldı. Görüşmelerin devam edeceği ifade edilirken, Ukrayna heyeti kameraların karşısına geçerek "Güvenlik garantileri konusunda anlaşmak mümkün olmadı. Garantör olmasını istediğimiz ülkeler arasında Türkiye de var. Garantör olarak İngiltere, Çin, ABD, Fransa, Türkiye, Almanya, Kanada, Polonya ve İsrail'i görmek istiyoruz. Bir saldırıya uğrayacaksak, askeri operasyona uğrayacaksak, acil bir zirve çağırmaya hakkımız olmalı. Bu zirvede bir şey çözülmez ise ülkeler bize asker ve silah yardımı yapacak. Bu en önemli maddemizdir. Bu maddeyi ekleyebilirsek, Ukrayna bugünkü statüsünü sabitleyecek. Bizim yabancı merkezlerimizde yabancı asker olmayacak. Biz de NATO'ya girmeyeceğiz. AB'ye girmemize kimse engel olamayacaktır. Bu anlaşmanın en önemli noktalarındandır. Güvenlik sağlanırsa nötr statüye geçeriz. Kırım ve benzeri bölgeler ayrıca değerlendirilmeli. Hiçbir referandum baskı ile yapılmamalıdır. Eğer biz anlaşabilirsek, çok taraflı bir konferans düzenleyeceğiz. O zaman garantör ülkeleri çağıracağız. 2-3 hafta içinde garantörler de görüşmeye katılsın istiyoruz." açıklamasını yaptı.

Son Dakika: Rusya ve Ukrayna arasındaki müzakere sona erdi! Ukrayna cephesinden ilk açıklama geldi

"PUTİN VE ZELENSKİ'NİN BULUŞMASI İÇİN GEREKLİ ZEMİN OLUŞTU"

Heyet adına konuşan Ukraynalı müzakereci Arakhamia, anlaşma için Rus askerlerinin Ukrayna'dan çıkması gerektiğini vurguladı. Ukrayna heyeti ayrıca "Bugünkü görüşmenin sonuçları, liderlerin görüşmesi için yeterli. Liderlerin bir araya gelmesi için gerekli zemin oluşturulmuştu." ifadesine yer verdi.

Son Dakika: Rusya ve Ukrayna arasındaki müzakere sona erdi! Ukrayna cephesinden ilk açıklama geldi

RUS HEYETİ: BAZI MADDELERDE ANLAŞTIK

Görüşmelerin yapıcı geçtiğini ifade eden Rus heyeti tarafından yapılan açıklamada ise şu sözler yer aldı: "İki taraf arasında bazı maddelerde uzlaşma sağlandı. Bazı siyasi incelikler ve detaylar konuşulacak. Ukrayna'nın önerilerini Putin'e sunacağız. En hızlı şekilde barışa gelmek daha mümkün olacaktır. Putin ve Zelenski zirvesi dışişleri bakanları anlaşırsa mümkün."

Son Dakika: Rusya ve Ukrayna arasındaki müzakere sona erdi! Ukrayna cephesinden ilk açıklama geldi

RUSYA, 2 BÖLGEDE OPERASYONU DURDURUYOR

Rusya Savunma Bakanlığı'ndan toplantının ardından kritik bir açıklama geldi. Açıklamada, "Diyalog için Kiev ve Çernihiv çevresinde operasyon duracak" denildi.

ÇAVUŞOĞLU: EN ANLAMLI İLERLEME BUGÜN KAYDEDİLDİ

Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu ise heyetlerin açıklamalarının ardından kameralar karşısına geçti. Çavuşoğlu, "Her aşamada taraflar arasında yakınlaşmanın arttığını bugün memnuniyetle görüyoruz. En anlamlı ilerleme bugün kaydedildi. Bazı konularda uzlaşı ve ortak anlayışa varıldı. Önce dışişleri bakanlarının ardından da liderlerin görüşmesini bekliyoruz." dedi.

Erdem Aksoy
Haberler.com - Dünya

Ukrayna Rusya Haberler Son Dakika

500

Yorumlar (18)

Umit Cetin:

dünyaya yön veren dünyayı ayağına getiren bir cumhurbaşkanımız var

166
152
yanıtYanıtla
sem sem:

ya tamam iyi hoşta cumhurbaşkanımız güzel birşeye imza atıyorda bunun dünyayı ayagına getirmekle yön vermekle ne alakası var ya az akıl ya

yanıt37
yanıt37
mehmet bay:

Reis bu olayıda çözdü.Dünyanın gerçek lideri.

95
104
yanıtYanıtla
ferfer:

anlamadan dinlemeden atla bakalım sazan seni

yanıt16
yanıt4
Serkan Demircan:

Savaşan başka ülkeler ama nedense dünyanın gözü Türkiye de. Halbuki ne sayan nede takan var bizi.. Haber sistemi işte.

62
132
yanıtYanıtla
Murat Aydın:

Serkan Demircan: Ülkeni çok küçümseme

yanıt16
yanıt9
Savas Yildirim:

Hadi ordan

yanıt14
yanıt8
Ayhan Tufan:

Bravo Serkan. Acı gerçek maalesef

yanıt16
yanıt25
muhasebe muhasebe:

arada sırada başka ülkelere git istersen.özellikle komşu ülkelere.bizden i.gibi tırsıyorlar.kendini bu kadar hafife alman normal çünkü okullardan başlayarak tarihimizi sildiler.Atalarının ne dediğini bilsen tekrar onlar gibi Fatihan olmaya çalışırdın ama olsun eninde sonunda uyuyan dev uyanacak,titreyip kendine gelecek.

yanıt14
yanıt11
ferfer:

barıştırıyım derken savaşın içinde bulacaz kendimizi bize ne garantörlükten ikiside gavur güvenilmez belkide bizi savaşa çekmek için planlı projeli bir iş bu ne malum???

46
61
yanıtYanıtla
Tüm 18 yorumu okumak için tıklayın Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title