Haberler

Yine Kur'an-ı Kerim yine aynı saygısızlık! Skandalın adresi bu kez Hollanda

Güncelleme:

İsveç'te aşırı sağcı politikacı Paludan'ın Stockholm'deki Türkiye Büyükelçiliği önünde Kuran-ı Kerim'i yakmasına tepkiler devam ederken bir skandal da Hollanda'da gerçekleşti. Pegida'nın Hollanda'daki lideri Wagensveld, Kuran-ı Kerim'i önce yırttı sonra yaktı.

Aşırı sağcı siyasetçi Rasmus Paludan'ın Türkiye'nin İsveç büyükelçiliği önünde Kuran'ı Kerim yakmasının sonrasında Türkiye ve İslam dünyası ayağa kalktı. Paludan'dan sonra bir çirkin saldırı da Hollanda'nın Lahey kentinde gerçekleşti.

ÇİRKİN SALDIRIYI SOSYAL MEDYADA ANLARI PAYLAŞTI

Pegida'nın Hollanda'daki lideri Edwin Wagensveld, dün geçici Temsilciler Meclisinin önünde elinde Kur'an'la açıklamalar yaparak gösteri yaptı. Hollanda'nın diplomatik merkezi olarak bilinen Lahey'de gerçekleşen skandal gösteriyi Wagensveld, sosyal medya hesabından da paylaştı. Görüntülerde Wagensveld'in Kur'an-ı Kerim'in sayfalarını yırttığı, yaktığı ve kitabın üstüne bastığı görüldü.

İLK SKANDALI DEĞİL

Daha önce de 2 kez aynı eylemi gerçekleştirdikten sonra gözaltına alınan Wagensveld'e bu kez ise hiçbir müdahalede bulunulmaması dikkat çekti.

PALUDAN DA KUR'AN- KERİM YAKMIŞTI

Türkiye'den NATO üyeliği için onay bekleyen İsveç'te İslam karşıtı gösterici aşırı sağcı Rasmus Paludan, tepkilere rağmen 21 Ocak'ta Kur'an-ı Kerim yaktı.

Skandala tepki gösteren Dışişleri Bakanlığı, açıklamada "Ülkemizin tüm uyarılarına rağmen, İsveç'te bugün kutsal kitabımız Kuran-ı Kerim'e karşı yapılan aşağılık saldırıyı en güçlü şekilde lanetliyoruz" ifadelerini kullandı. AK Parti Sözcüsü Ömer Çelik de eyleme sert tepki göstererek "Bu bir ifade hürriyeti değildir; tüm insani değerlere karşı düşmanca bir yaklaşımdır. İsveç makamları insanlığa karşı suç olan bir eylemin parçası olmuştur" dedi.

Yaptığı saldırının ardından konuşan Paludan, ölüm tehditleri aldığını vurgulayarak "Türkiye'ye karşı gol attığımı sanıyordum. İşte bu dedim. Hayal ettiğim gibi sonuçlanmadı" dedi.

Kaynak: Haberler.com / Dünya

Dünya Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

ASAT Antalya su kesintisi: Antalya'da sular ne zaman gelecek? 18-19 Nisan 2024 Antalya su kesintisi listesi! Sakla Beni 25. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 18 Nisan Sakla Beni yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? Tokat'ta deprem mi oldu? SON DAKİKA! 18 Nisan bugün Tokat'ta deprem mi oldu? AFAD ve Kandilli deprem listesi! İSKİ İstanbul su kesintisi: İstanbul'da sular ne zaman gelecek? 18-19 Nisan 2024 İstanbul su kesintisi listesi! İnci Taneleri 12. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 18 Nisan İnci Taneleri yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? İZSU İzmir su kesintisi: İzmir'de sular ne zaman gelecek? 18-19 Nisan 2024 İzmir su kesintisi listesi! Aldatmak 66. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 18 Nisan Aldatmak yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? Kül Masalı 9. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 18 Nisan Kül Masalı yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? ASKİ Ankara su kesintisi: Ankara'da sular ne zaman gelecek? 18-19 Nisan 2024 Ankara su kesintisi listesi! Hudutsuz Sevda CANLI izle! Hudutsuz Sevda 28. Bölüm FOX TV CANLI izle! 19 Nisan 2024 Günlük Burç Yorumları: AŞK, EVLİLİK, SAĞLIK, KARİYER burç yorumları! 19 Nisan Cuma burç yorumları nedir? Sakla Beni CANLI İzle! Star TV Sakla Beni 24. Bölüm HD CANLI izleme linki! İnci Taneleri CANLI izle! 18 Nisan İnci Taneleri 11. Bölüm Kanal D Canlı HD izleme linki! Aldatmak canlı izle! 18 Nisan ATV Aldatmak 65. bölüm canlı izle! Aldatmak son bölümde neler oldu? ATV canlı izle! CANLI maç izle! (TÜM MAÇLAR) Canlı şifresiz donmadan HD maç izle! 18 Nisan günün maçları nereden izlenir?
500

Yorumlar (42)

Metin Demir:

biz müslümanlar dinimize layik bir şekilde yaşamıyoruzki onların bize saygısı olsun adam namaz kılıyor oruç tutuyor kul hakı yiyor zina yapıyor belki 100de 5miz düzgün olabiliriz

667
61
yanıtYanıtla
Sadık Yakar:

Allah belanızı versin tez zamanda inşallah

614
36
yanıtYanıtla
Ahmet Akdogan:

Azgın köpekler iyice azdılar Allah Dilerse Sizi Felç eder Rabbim İnşallah kutsal kitabımızı kuranı kerimi Yakıp Yırtanların ellerini kır Gözlerini kör et Yarabbi ??amin??

391
45
yanıtYanıtla
Ufuk Gökceoglu:

Amin kardesim

yanıt46
yanıt13
al alabilirsin:

hahahahaah Ahmet sen once kahveye git, sonra camiye . zaten milletin karisina , kizina bakiyorsundur...yazik sana

yanıt20
yanıt76
Zamanla Akıllanan Adam:

batı medeniyeti abi çok iyi ya. insan hakları abi çok iyi ya. bıraksan 1 dkk durmam giderim avrupaya abi çok iyi ya. özgürlik çok ayi abi ya.

155
139
yanıtYanıtla
bilirkişi:

Haklısın kardeş. Bu olay orada değil de Afganistan'da yaşansaydı yargılamadan, sokak ortasında öldürürlerdi.

yanıt41
yanıt16
O Z:

Keşke vatandaş değişim programı olsa da içimizdeki fransizları, batılılardan İslamı seçmenler ile değiştirsek. O zaman herşey daha güzel olurdu.

yanıt36
yanıt58
Sm57:

Seni tutan kim

yanıt59
yanıt16
al alabilirsin:

iste o kadar dusunemeyn bir toplumuz ki, bu ZAMANLA AKILLANAMAYAN ADAM...hala boyle cumleler kuruyor.

yanıt20
yanıt13
Tüm 42 yorumu okumak için tıklayın Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title