Haberler

İsrail yeni esir takası anlaşmasını kabul etti, Hamas'ın cevabı bekleniyor

Güncelleme:

İsrail'in 4 aylık ateşkes öngören yeni esir takası için önerilen mutabakatı kabul ettiği, Hamas'ın cevabının beklendiği ortaya çıktı. Tarafların anlaşma sağlaması halinde Hamas'ın elindeki esirlerin tamamını serbest bırakacağı, İsrail'in saldırılarına aşamalı olarak ara vereceği belirtildi.

İsrail'in, yeni bir esir takası için önerilen mutabakatı kabul ettiği, Hamas tarafının cevabının beklendiği öne sürüldü.

İSRAİL ÖNERİYİ KABUL ETTİ, HAMAS'IN CEVABI BEKLENİYOR

İsrail, Gazze'ye yönelik insanlık dışı saldırılarını 7 Ekim'den bu yana sürdürürken, ateşkes görüşmelerinde umut verici gelişme yaşandı. "Sky News Arabia" haber sitesine göre Fransa'nın başkenti Paris'te dün İsrail, ABD, Katar ve Mısırlı yetkililer esir takasına ilişkin görüşme yaptı. Haberde, İsrail'in aracı ülkeler ABD, Mısır ve Katar'ın esir takası için önerdiği mutabakatı kabul ettiği ileri sürüldü. Önerinin bugün Hamas'a da iletildiği ve Filistinli direniş grubunun cevabının beklendiği aktarıldı.

İsrail yeni esir takası anlaşmasını kabul etti, Hamas'ın cevabı bekleniyor

TARAFLAR ANLAŞIRSA HAMAS ESİRLERİ SERBEST BIRAKACAK, İSRAİL SALDIRILARINA ARA VERECEK

Tarafların öneriyi kabul etmesi halinde Hamas'ın elindeki esirlerin tamamının serbest bırakılacağı İsrail'in ise bölgeye yönelik saldırılarına aşamalı olarak ara vereceği iddia edildi.

ATEŞKES 4 AYA KADAR ÇIKABİLİR

Mutabakat sağlanırsa İsrail'in Gazze'ye yönelik saldırılarına ne kadar ara vereceğine ilişkin detay verilmezken daha önce İsrail ve uluslararası basında çıkan haberlerde bu sürenin 2 ila 4 ay arası olabileceği yazılmıştı. Haberde, tarafların mutabakatı kabul etmesi halinde İsrail'in Gazze'ye daha fazla insani yardımın girişine izin vereceği kaydedildi.

İsrail yeni esir takası anlaşmasını kabul etti, Hamas'ın cevabı bekleniyor

İKİ TARAF DA AÇIKLAMA YAPMADI

Tel Aviv yönetimi ve Hamas ise henüz söz konusu iddialara ilişkin açıklama yapmadı. ABD Merkezi İstihbarat Teşkilatı (CIA) Direktörü William Bill Burns, İsrail Dış İstihbarat Servisi Mossad'ın Başkanı David Barnea, Katar Başbakanı ve Dışişleri Bakanı Muhammed bin Abdurrahman Al Sani ve Mısır İstihbarat Başkanı Abbas Kamil, Hamas ile İsrail arasında yeni bir esir takası mutabakatını görüşmek üzere dün Paris'te bir araya gelmişti.

İsrail yeni esir takası anlaşmasını kabul etti, Hamas'ın cevabı bekleniyor

İsrail Başbakanlık Basın Ofisinden yapılan yazılı açıklamada, Paris'teki görüşmenin yapıcı geçtiği ancak taraflar arasında önemli farklar olduğu belirtilmişti.

İsrail yeni esir takası anlaşmasını kabul etti, Hamas'ın cevabı bekleniyor

KASIM AYINDA ATEŞKES YAPILMIŞTI

İsrail ile Hamas arasında 24 Kasım 2023'te başlayan ve bir hafta süren esir takası kapsamında 81 İsrailli ve 240 Filistinli esir karşılıklı serbest bırakılmıştı. Hamas'ın elinde hala 136 İsrailli esir bulunuyor.

İsrail yeni esir takası anlaşmasını kabul etti, Hamas'ın cevabı bekleniyor

Haberler.com / Turan Yiğittekin - Dünya

İsrail Orta Doğu Uluslararası İlişkiler Politika Dünya Haberler

500

Yorumlar (13)

Bozkurt:

Allahım senin adaletin her şeyin üzerindedir sen islam aleminin başına çöreklenen firaunlardan (tağut) kurtar batının oyuncağı olmuş müslamanları adaletin altında topla ya rabi

168
1
yanıtYanıtla
Ceyhun Tarı:

MÜSLÜMANLARIN BAŞI OLMADIĞI İÇİN BU DURUMDAYIZ HALİFE YOK HİLAFET YOK ALLAH IN KANUNUNA UYAN YOK AMA KENDİNCE HERKES MÜSLÜMAN BİR OLMA ZAMANI GELMEDİMİ

94
6
yanıtYanıtla
Anonim:

Yok Gelmedi, Ama İstiyorsan Gidip Arap Yarımadasında Sesini Duyurabilirsin

yanıt2
yanıt13
Hako Sanane:

Yazık bize ki halen Allahtan yardım bekliyoruz. Zulme sessiz kalan dilsiz şeytandır. Seçimler yaklaşınca birikeri eyy İsrail der. Sonra israille ilişkilerimiz normale dönmeli derler. Orda ölenler onların çocukları değil çünkü. Ateş bir tek düştüğü yeri yakıyor. Ama müdahale etmedikçede etrafımızı saracak. 2 milyar müslüman kardeşlerim

58
2
yanıtYanıtla
Vakti Zaman:

Ya içimden bir ses bu şeytanın tüm esirleri alıp anlaşmaya uymayıp savaşı drvame ttieecegini söylüyor inşallah sadece bir vesvesedir bu . Allah Filistin in mazlumun müslüman in insan kkalmak isteyenin yardımcısı olsun

21
1
yanıtYanıtla
Sultan Alparslan:

4 ay sonra soykırıma ve katliama devam yani öyle mi hamas yigitleri bunu kabul etmez

8
0
yanıtYanıtla
ayşe gül:

Hamas esirlerin hepsini teslim ederse, 4 ay bitmeden Filistin'i dümdüz ederler. İnşallah böyle bir basiretsizlik yapmazlar.

7
0
yanıtYanıtla
Panther Panthera:

Boyle aptal birsey olabilirmi, Kabul, Yik, oldur, mahvet ondan sonra ateske ilan et. Hemde 4 ay. sonra oyuna devaml

6
0
yanıtYanıtla
Yusuf GÜÇLÜ:

Lübnan'a saldıracak büyük ihtimal

4
0
yanıtYanıtla
Sokak Komandosu:

İyide İsrail esirleri alınca saldırmayı durdurcakmı ki sanki adamlarda savaş adabı var...

3
0
yanıtYanıtla
Tüm 13 yorumu okumak için tıklayın Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title