Haberler

İran halkı Reisi'ye veda ediyor! Cenaze töreni izdihama dönüştü

Güncelleme:

Helikopter kazasında hayatını kaybeden İran Cumhurbaşkanı Reisi ve yetkililer için ilk tören Tebriz'de düzenlendi. Şüheda Meydanı'nda on binlerce kişi dua ve ağıtlarla Reisi'ye veda etti.

Doğu Azerbaycan'da yaşanan helikopter kazası sonucu hayatını kaybeden İbrahim Reisi ve heyeti için törenler düzenleniyor. Reisi'nin cenazesi yarın defnedilecek.

Azerbaycan sınırındaki baraj açılış töreninden dönen İran Cumhurbaşkanı İbrahim Reisi ve ekibini taşıyan helikopter, 19 Mayıs'ta Türkiye saatiyle öğleden sonra 4 civarlarında hava şartları nedeniyle düştü. Helikopterinin yerini belirleyen Akıncı İHA, saat 02.36'da kaza kırıma uğrayan helikopterle görsel temas sağlandı. İran Kızılayı ekipleri helikopterin enkazına 15 saatlik çalışma sonrasında ulaştı. 9 kişinin hayatını kaybettiği helikopterde Cumhurbaşkanı Reisi, Dışişleri Bakanı Hüseyin Emir Abdullahiyan, Tebriz Valisi Malik Rahmeti ve İran lideri Hamaney'in Tebriz Temsilcisi Muhammed Ali Al-i Haşim, Devrim Muhafızları Ordusu mensubu 2 üst düzey askeri yetkili ve mürettebat bulunuyordu.

İbrahim Reisi'nin cenaze töreninden ilk görüntüler! İzdiham yaşandı

İLK TÖREN TEBRİZ'DE

Tebriz Şüheda Meydanı'nda düzenlenen törende, kazada hayatını kaybeden Cumhurbaşkanı Reisi, Dışişleri Bakanı Abdullahiyan, Tebriz Cuma İmamı Muhammed Ali Al-i Haşim ve Doğu Azerbaycan Valisi Malik Rahmeti için dualar edildi. On binlerce kişinin cenaze aracının etrafına toplandığı meydanda ağıtlar yakıldı, sevenleri Reisi'nin tabutuna dokunabilmek için birbiriyle yarıştı.

Sivil ve askeri yetkililerin katıldığı törende cenazeler büyük bir kalabalığın katılımıyla Şüheda Meydanı'ndan Musalla Meydanı'na götürüldü. Tebrizliler, Cumhurbaşkanı Reisi ve yaşamını yitiren diğer yetkililere son kez veda etti.

YARIN MEŞHED'DE DEFNEDİLECEK

Tebriz'de cenaze namazı ve geçit töreniyle başlayan merasimler, bugün Kum kentinde yarın da Tahran'da devam edecek. Cumhurbaşkanı Reisi'nin cenazesi Meşhed kentinde düzenlenecek törenle defnedilecek.

İşte törenden kareler;

İbrahim Reisi'nin cenaze töreninden ilk görüntüler! İzdiham yaşanıyor

İbrahim Reisi'nin cenaze töreninden ilk görüntüler! İzdiham yaşanıyor

İbrahim Reisi'nin cenaze töreninden ilk görüntüler! İzdiham yaşanıyor

İbrahim Reisi'nin cenaze töreninden ilk görüntüler! İzdiham yaşanıyor

İbrahim Reisi'nin cenaze töreninden ilk görüntüler! İzdiham yaşanıyor

Haberler.com / Ayça Elal - Dünya

İbrahim Reisi Helikopter Tahran Tebriz İran Dünya Güncel Haberler

Küçük kızı kurtarmak yerine elinde termosla beklemiş! Beren Su'nun ölümünde ihmal iddiasını kanıtlayan fotoğraf

Küçük kızı kurtarmak yerine elinde termosla beklemiş! Beren Su'nun ölümünde ihmal iddiasını kanıtlayan fotoğraf

Trafikteki Kürtçe uyarılara yazılan, 'Türkiye Türk'tür Türk kalacak' yazısı Van'ı karıştırdı

Trafikteki Kürtçe uyarılara yazılan, "Türkiye Türk'tür Türk kalacak" yazısı Van'ı karıştırdı

Küfeyi sırtına alan Özgür Özel'den Erdoğan'a erken seçim çağrısı: Biz taşırız

Küfeyi sırtına alan Özgür Özel'den Erdoğan'a erken seçim çağrısı: Biz taşırız

Bakmadan Geçme

İzmir Dikili orman yangını söndürüldü mü? Orman yangınında son durum 26-27 Temmuz Akaryakıt Fiyatları: Benzine, motorine, mazota zam veya indirim var mı, gelecek mi? Akaryakıt zammı ne zaman? 26-27 Temmuz bugün ve yarın hava nasıl olacak, yağış var mı? HAVA DURUMU! İstanbul'da yarın hava nasıl olacak, kaç derece? Bu akşam kimin maçı var? Bugün TV'de kimin maçı var, ne maçı? 26 Temmuz bugünkü günün maçları Bingöl'de deprem mi oldu? Bingöl'de son dakika deprem oldu! Deprem şiddeti ve büyüklüğü kaç, nerede oldu? Son depremler AFAD ve Kandilli listesi Milli takım kadrosundan çıkarılan Tuğba Şenoğlu İvegin kimdir? Tuğba Şenoğlu İvegin kaç yaşında, nereli? İSKİ İstanbul su kesintisi: İstanbul'da sular ne zaman gelecek? Beyoğlu, Fatih, Sarıyer 26-27 Temmuz İstanbul su kesintisi listesi! İZSU İzmir su kesintisi: İzmir'de sular ne zaman gelecek? Aliağa, Bergama, Çeşme 26-27 Temmuz 2024 İzmir su kesintisi listesi! Gaziantep GASKİ su kesintisi: Gaziantep'te sular ne zaman gelecek? Şahinbey, Şehitkamil, Nurdağı 26-27 Temmuz 2024 GASKİ su kesintisi listesi! Adana ASKİ su kesintisi: Adana'da sular ne zaman gelecek? Çukuorva, Karataş, Pozantı 26-27 Temmuz 2024 Adana su kesintisi listesi! KOSKİ Konya su kesintisi: Konya'da sular ne zaman gelecek? Karatay, Beyşehir, Ilgın 26-27 Temmuz 2024 Konya su kesintisi listesi! ASAT Antalya su kesintisi: Antalya'da sular ne zaman gelecek? Alanya, Korkuteli, Demre 26-27 Temmuz 2024 Antalya su kesintisi listesi! BUSKİ Bursa su kesintisi: Bursa'da sular ne zaman gelecek? İnegöl, Nilüfer, Mustafakemalpaşa 26-27 Temmuz 2024 Bursa su kesintisi listesi! ASKİ Ankara su kesintisi: Ankara'da sular ne zaman gelecek? Yenimahalle, Sincan, Bala 26-27 Temmuz 2024 Ankara su kesintisi listesi! Adalet bölümü kaldırıldı mı? Hangi liseler ve üniversitelerde Adalet bölümü var?
İzmir'in Dikili ilçesinde orman yangını! Alevler saatlerdir kontrol altına alınamadı

İzmir'in Dikili ilçesinde orman yangını! Alevler saatlerdir kontrol altına alınamadı

500

Yorumlar (36)

İSKOÇYALI:

İran hava gazı gibi boş bir ülke, İsrail ve ABD İran'ın istediği yetkililerini asker, Cumhurbaşkanı, bakan, general tek tek öldürüyor ama görüyorsunuz İran hiç bir şey yapamıyor. Bu olay iç hesaplaşma meselesi değil dümdüz suikast ve başrolde Aliyev var.

1219
33
yanıtYanıtla
Osman Akman:

Oha yazdıkların çok iddialı!!!

yanıt13
yanıt0
Oktay Ünlü:

Perşembe gününe kadar iyice kokar cenaze bekletmeden gömselerdi.

yanıt4
yanıt4
faruk merttürk:

Yani Aliyev genişletmek mi istiyor?

yanıt0
yanıt0
hasan soytürk:

Allah bizim cumhurbaşkanımıza uzun ömürler versin inşallah

399
538
yanıtYanıtla
suleyman altıntaş:

Bizleri öyle bir duruma getirdi ki ben seninle aynı temenni de bulunamıyorum.

yanıt333
yanıt99
İSKOÇYALI:

Allah tez vakitte yanına alsın inşallah, amin.

yanıt186
yanıt58
aRMa 1979:

Mumyala evine koy

yanıt16
yanıt15
Yusuf Adıyaman:

Ateşi bol olsun

742
37
yanıtYanıtla
Bükücü:

Allah bizim Reisimizi başımızdan eksik etmesin. Amin Amin Amin

281
425
yanıtYanıtla
Tüm 36 yorumu okumak için tıklayın Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title