Haberler

Haiti'de çetelere karşı intikam grupları acımasız saldırılara başladı

Güncelleme:

Haiti'de yaşanan çeteler arası çatışmada yeni bir aktör ortaya çıktı. Kaosun hakim olduğu ülkede, vatandaşlardan oluşan intikam grupları başkent Port-au-Prince'i kontrol altına alan çetelere karşı saldırı düzenlemeye başladı. Haitililer, karşı saldırılarda çete üyelerini canlı canlı yakıp bazı çete üyelerinin kafasını kesti.

Karayip ülkesi Haiti'de çeteler arasındaki çatışmaya halk da dahil oldu. Ülkede terör estiren çetelere karşı silahlanan Haitililer, birçok çete üyesini yakalayıp infaz etti.

Dünyanın "en tehlikeli" şehri olarak bilinen Haiti'nin başkenti Port-au- Prince, çete üyelerini avlayan intikamcıların kontrolündeki bir şehir haline geldi. Başkentte, zayıf bir polis kuvveti ve vatandaşlar tarafından yönlendirilen ölüm mangaları, çok sayıda çete üyesini avlamaya başladı.

Haiti'de çetelere karşı intikam gruplarından acımasız saldırılar. Çete üyelerini yakıp, kafalarını kestiler

ÇETE LİDERİNİ ATEŞE VERDİLER

Önceki gün, çok sayıda çete üyesi, başkentin doğusundaki lüks mahalle Petion-Ville'de bir saldırıda öldürüldü. Bir Reuters muhabiri, "Makandal" olarak bilinen bir çete liderinin öldürüldüğü doğruladı. Muhabirin aktardığına göre,çete liderinin elleri kesilip ateşe verildi. Makandal'ın aile evi de yağmalanıp, eşyaları ve motosikleti sokakta yakıldı.

Polis ve yerel halk, başkentte hemen hemen hiç hukukun olmadığı bir ortamda, ölümcül çatışmayı bir intikam adaletinin yeniden yükselmesi olarak rapor etti.

Haiti'de çetelere karşı intikam gruplarından acımasız saldırılar. Çete üyelerini yakıp, kafalarını kestiler

NE OLMUŞTU?

Haiti Başbakanı Ariel Henry'nin istifasını talep eden silahlı çeteler, Port-au Prince ile Croix des Bouquets bölgesi yakınlarında bulunan iki cezaevine, 2 ve 3 Mart'ta silahlı saldırı düzenleyerek güvenlik güçleriyle çatışmıştı. Çatışmalar esnasında yaklaşık 4 bin mahkum hapishaneden firar etmiş, 12 kişi yaşamını yitirmişti.

Haiti'de çetelere karşı intikam gruplarından acımasız saldırılar. Çete üyelerini yakıp, kafalarını kestiler

Hükümet, 4 Mart'ta hapishaneden kaçan suçluların yakalanması için 72 saatlik olağanüstü hal ilan edildiğini ve belirli saatlerde sokağa çıkma yasağı uygulanacağını duyurmuştu. Haiti'de hapishaneden kaçan mahkumların yakalanması için 4 Mart'ta ilan edilen 72 saatlik olağanüstü halin süresi 7 Mart'ta 1 ay uzatılmıştı.

Haiti'de çetelere karşı intikam gruplarından acımasız saldırılar. Çete üyelerini yakıp, kafalarını kestiler

Amerika kıtasının en yoksul ülkelerinden Haiti, çetelerin yol açtığı şiddet sarmalı ve iktidar boşluğu nedeniyle ekonomik çöküşün eşiğinde bulunuyor. Uzun yıllardır siyasi, ekonomik ve güvenlik krizi gibi temel problemlerle boğuşan Haiti, 11 milyonu aşan nüfusuyla kıtlık tehlikesi yaşıyor.

Haberler.com / Abdullah Teymur - Dünya

Prince Hakim Haiti Dünya Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

Yargı final mi yapıyor? Yargı bitiyor mu 2024? Teşkilat final mi yapıyor? Teşkilat bitiyor mu 2024? Korkma Ben Yanındayım final mi yapıyor? Korkma Ben Yanındayım bitiyor mu 2024? Üç Kız Kardeş final mi yapıyor? Üç Kız Kardeş bitiyor mu 2024? Kardeşlerim final mi yapıyor? Kardeşlerim bitiyor mu 2024? Gönül Dağı final mi yapıyor? Gönül Dağı bitiyor mu 2024? 27-28 Nisan Konya'da elektrik kesintisi yaşanacak ilçeler! (GÜNCEL) MEDAŞ Konya elektrik kesintisi ne zaman bitecek? 27-28 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 27-28 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 27-28 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 27-28 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 27 Nisan 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 27 Nisan Resmi Gazete yayımlandı! 32266 sayılı Resmi Gazete atamalar listesi! 27 Nisan 2024 Sayısal Loto çekiliş sonuçları açıklandı mı? Sayısal Loto sonuçları saat kaçta açıklanacak? Sayısal Loto CANLI izle! Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 27 Nisan AFAD ve Kandilli deprem listesi! 27 Nisan Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu? 27-28 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi!
500

Yorumlar (1)

Murat Vural:

İşte Türkiye dede halk böyle bilinçli olsa elbirliğiyle sokaklarda parklarda üniversite çevrelerinde bir tane bile uyuşturucu satıcısı kalmazdı . Tüm çetelerin acımadan yok edilmesi gerekiyor. Yoksa masum insanlar ölecekler.

8
0
yanıtYanıtla
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title