Haberler

Aliya İzzetbegoviç'in torunu Noel'i kutladı! Herkes merhum liderin o sözünü hatırlattı

Güncelleme:

Bosna Hersek'in ilk Cumhurbaşkanı merhum Aliya İzzetbegoviç'in torunu Nadja Berberovic sosyal medya hesabı üzerinden yaptığı Noel paylaşımı yüzünden tepki topladı. Izzetbegoviç'in "Savaş ölünce değil düşmana benzeyince kaybedilir." sözü hatırlatılan Nadja Berberovic gelen tepkilere "Dedemi benden iyi tanımıyorsunuz" diyerek eleştirilere cevap verdi.

Bosna Hersek'in bilge lideri merhum Aliya İzzetbegoviç'in torunu Nadja Berberovic Noel paylaşımı sebebiyle sosyal medyada linç yedi.

SAVAŞ, ÖLÜNCE DEĞİL DÜŞMANA BENZEYİNCE KAYBEDİLİR

Tepki verenlerin Aliya Izzetbegoviç'in sözünü torunu Nadja Berberovic'e hatırlattığı görüldü. Izzetbegoviç'in "Savaş ölünce değil düşmana benzeyince kaybedilir." sözü hatırlatılan Nadja Berberovic gelen eleştirilere tepki gösterdi.

Aliya İzzetbegoviç'in torunu Noel'i kutladı! Herkes merhum liderin o sözünü hatırlattı

"DEDEMİ BENDEN İYİ TANIMIYORSUNUZ"

Sanat tarihçisi, fotoğrafçı ve Aliya Izzetbegoviç müzesinin kurucusu olan Nadja Berberovic gelen tepkilere sert bir dille cevap verdi. Nadja Berberovic yaptığı paylaşımda, "Ben bir Müslümanım, İslami gelenek ve inanışla büyüdüm. İnancımı uyguluyorum, kim olduğumla gurur duyuyorum ve bana bunları öğretmeye çalışanları hadlerini bilmeye davet ediyorum. Bosna'da Müslüman olmayan arkadaşlarımız, dostlarımız, komşularımız ve hatta akrabalarımız var. Burada sadece Noel değil, Paskalya ve Bayram iç içe kutlanır ve bu bizim zenginliğimizdir. Dostlarıma bayramda baklava ikram ediyorum, onlar da Paskalya 'da bana renkli yumurtalar getiriyorlar. Bizden önceki nesil Bosna'da böyle yetişti, ben de oğlumu böyle yetiştirecek ve ona Müslüman olmayı, ama en başta iyi bir insan olmayı öğreteceğim. Dedemden bahsedenler onu ne kadar tanıyor bilmiyorum ama o kendisini Avrupalı bir Müslüman olarak isimlendirirdi. Bhagavad Gita'yı, İncil'i, Eski Ahit'i, Dostoyevski'yi ve Schopenhauer'i, bunların hepsini ilgiyle okudu ve inancını o kültür üzerine inşa etti. Ailemde çoğu kişi Michelangelo'nun heykellerini ve Aziz Petrus Bazilikasını gördü, hepsi de dedem tarafından İtalya'ya ve Vatikan'a bunun için götürüldü. Dedemi benden daha iyi tanıdığınızı iddia etmiyorsanız eğer, lütfen ithamlarınızda daha fazla ileri gitmeyin" dedi.

Aliya İzzetbegoviç'in torunu Noel'i kutladı! Herkes merhum liderin o sözünü hatırlattı

Aliya İzzetbegoviç'in torunu Noel'i kutladı! Herkes merhum liderin o sözünü hatırlattı

Aliya İzzetbegoviç'in torunu Noel'i kutladı! Herkes merhum liderin o sözünü hatırlattı

Zehra Yaşık
Haberler.com - Dünya

Aliya İzzetbegoviç Sosyal Medya Noel Sosyal Medya 3.Sayfa Dünya Haberler

500

Yorumlar (45)

Hacı Şembeki:

Hiristiyanlarda Ramazan ve Kurban Bayramını kutluyor mu...

422
40
yanıtYanıtla
Hek Tor:

Bir gazetenin, hem de yeniakit gazetesinin 23 Aralık 2019 tarihli bir haberine bak da gör, bahsettiğin bir hristiyanin doğum gününü kim, nasıl kutlamış...

yanıt9
yanıt25
Ertan Demirel:

Hek Tor, dogum günü kutlamakla hristiyan dini bayramini kutlamak arasindaki cok büyük anlam farki var.Önce bunu ayirt et sonra yorum yaz.

yanıt6
yanıt0
bence böyle:

Hristiyanların ve müslümanların çok iç içe yaşadıkları bir coğrafya orası. Torun kız anlatmış yazmış, bence haklı. Habere ve fotoğrafa bakınca auv İzzetbegoviçin torununa bak napmış çok ayıp diyesimiz geliyor tabi ama kızın açıklamasını okuyunca hak veriyoruz. Oradaki hristiyanlar da müslüman komşusunu iftara davet ediyor bayramlarını kutluyor muhtemelen, ki kız başka bayramlardan örnek vermiş.

yanıt1
yanıt0
bence böyle:

Hristiyanların ve müslümanların çok iç içe yaşadıkları bir coğrafya orası. Torun kız anlatmış yazmış, bence haklı. Habere ve fotoğrafa bakınca auv İzzetbegoviçin torununa bak çok ayıp diyesimiz geliyor ama kızın açıklamasını okuyunca hak veriyoruz. Oradaki hristiyanlar da müslüman komşusunu iftara davet ediyor bayramlarını kutluyor muhtemelen, ki kız başka bayramlardan örnek vermiş.

yanıt0
yanıt0
Ahmet Develioğlu:

bizim bu Türk milleti herkesin yaşadığı hayata neden bu kadar karışma ihtiyacı hissediyor. sanki kendileri çok doğruymuş gibi

82
226
yanıtYanıtla
ahyed yıldız:

Çünkü olaya Türkçülük üzerinden bakmıyor. Haklı olarak Müslüman olarak bakıyor . Müslüman Müslüman kardeşini uyarır bu doğal

yanıt136
yanıt31
sade vatandaş:

yılbaşı gecesi bütün Türk televizyonlarının yaptığı proğramları göreceğiz çarşı pazar şimdiden noele hazırlanmış zaten bunlar dini değil maddi kapitalist sistemin tüketim toplumuna dayattığı sömürü düzeni sizi inek gibi sağmak için her şeyi yapıyorlar bunlara kanmayın her gün ne yapıyorsanız aynısına yapın Allah bunların hepsinin noelini versin

83
19
yanıtYanıtla
ref:

Yeni yıla sadece başka dinden inanclılar yada inacsızlar girmiyor herkes giriyor ve 2023 hic iyi gelmedi yeni yıl yeni bir umut demek bunu kutluyor ve kutluyoruz sende git bilmediğim arapların bile kutlamadıgı tarıhlerde kutlu dogumu kutla

7
46
yanıtYanıtla
ahyed yıldız:

Öfff… ne kadar basit bir yorum. Kitap okumayan var hiç okumayan var. Sen ikincisinden misin

yanıt4
yanıt1
Tüm 45 yorumu okumak için tıklayın Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title