Haberler

Akıncı İHA, İran Cumhurbaşkanı Reisi'yi arıyor

Güncelleme:

Türkiye'nin, İran Cumhurbaşkanı İbrahim Reisi ve bazı yetkililerin geçirdiği helikopter kazasına ilişkin arama faaliyetlerinde görevlendirdiği Akıncı İHA İran semalarında uçuş yapıyor. Akıncı İHA, İran Cumhurbaşkanı Reisi'yi taşıyan helikopterin enkazı olabileceği düşünülen bir ısı kaynağını tespit ederek koordinatlarını İran makamlarıyla paylaştı. Arama kurtarma ekipleri, Akıncı'nın tespit ettiği bölgeye hareket etti.

Akıncı İHA, İran Cumhurbaşkanı İbrahim Reisi'nin düşen helikopterinin enkazını bulmak için İran semalarında uçuş yapıyor.

Akıncı İHA, İran Cumhurbaşkanı Reisi'yi arıyor

AKINCI İHA, HELİKOPTERİN ENKAZINI ARIYOR

Milli Savunma Bakanlığı, Cumhurbaşkanı İbrahim Reisi'yi taşıyan helikopterin kazaya uğramasının ardından, arama faaliyetlerine katılmak üzere Akıncı İHA ve gece görüş kabiliyetli Cougar tipi helikopter görevlendirdi. Helikopterin bulunması amacıyla Akıncı İHA, İran semalarında aktif uçuş yapıyor.

Akıncı İHA, İran Cumhurbaşkanı Reisi'yi arıyor

ISI KAYNAĞI TESPİT ETTİ

Akıncı İHA, İran Cumhurbaşkanı Reisi'yi taşıyan helikopterin enkazı olabileceği düşünülen bir ısı kaynağını tespit ederek koordinatlarını İran makamlarıyla paylaştı.

Akıncı İHA, İran Cumhurbaşkanı Reisi'yi arıyor

AKINCI İHA'NIN UÇUŞUNA BÜYÜK İLGİ

Akıncı İHA'nın uçuşu başından itibaren dünya genelinde büyük ilgi topladı. FlightRadar24 uygulamasına göre 200 bini aşkın kişi Akıncı İHA'nın İran semalarındaki dairesel hareketlerini takip ediyor. Rakamlara göre, Akıncı İHA şu anda dünyada en çok takip edilen hava aracı konumunda.

Akıncı İHA, İran Cumhurbaşkanı Reisi'yi arıyor

EKİPLER AKINCI'NIN TESPİT ETTİĞİ YERE GİDİYOR

İran Öğrenci Haber Ajansı (SNN), İran Kızılayı tarafından konuya ilişkin yapılan yazılı açıklamayı yayımladı. Açıklamada, "Türk İHA'sının Tevil köyünde 2 ısı kaynağı tespit etmesi üzerine arama kurtarma timleri Cumhurbaşkanı ve heyetini taşıyan helikopterin iniş yaptığı ihtimali verilen o bölgeye sevk edilmiştir." ifadelerine yer verildi. Bölgede 73 timin görev aldığı belirtilirken olumsuz hava şartlarının çalışmaları yavaşlattığı kaydedildi.

Akıncı İHA, İran Cumhurbaşkanı Reisi'yi arıyor

REİSİ'NİN DÜŞEN HELİKOPTERİ

Cumhurbaşkanı İbrahim Reisi, bugün helikopterle, İran-Azerbaycan sınırında bir barajın açılış törenine katılmıştı. İran devlet televizyonu, Reisi'nin helikopterinin bölgeden dönerken sert iniş yapması suretiyle kaza meydana geldiğini; Dışişleri Bakanı Hüseyin Emir Abdullahiyan, Doğu Azerbaycan Eyalet Valisi Malik Rahmeti ve Tebriz Cuma İmamı Ayetullah Ali Haşim'in de helikopterde bulunduğunu duyurmuştu. Arama kurtarma ekipleri olumsuz hava koşulları nedeniyle çalışmaların güçlükle sürdüğünü bildiriyor.

Kaynak: AA / Dünya

İbrahim Reisi Helikopter Türkiye Akıncı İran Güvenlik Teknoloji Dünya Haberler

Trafikteki Kürtçe uyarılara yazılan, 'Türkiye Türk'tür Türk kalacak' yazısı Van'ı karıştırdı

Trafikteki Kürtçe uyarılara yazılan, "Türkiye Türk'tür Türk kalacak" yazısı Van'ı karıştırdı

Küçük kızı kurtarmak yerine elinde termosla beklemiş! Beren Su'nun ölümünde ihmal iddiasını kanıtlayan fotoğraf

Küçük kızı kurtarmak yerine elinde termosla beklemiş! Beren Su'nun ölümünde ihmal iddiasını kanıtlayan fotoğraf

Herkes pijamaya benzetti! Vakko'nun olimpiyata giden sporcularımız için tasarladığı kıyafete tepkiler çığ gibi

Herkes pijamaya benzetti! Vakko'nun olimpiyata giden sporcularımız için tasarladığı kıyafete tepkiler çığ gibi

Bakmadan Geçme

27-28 Temmuz İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? Sancaktepe, Avcılar, Esenler elektrik kesintisi! 27-28 Temmuz Ankara elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Elektrikler ne zaman gelecek? Ankara Keçiören, Altındağ, Ayaş elektrik kesintisi! 27-28 Temmuz Adana elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Adana'da elektrikler ne zaman gelecek? Adana'da planlı elektrik kesintileri! Ataşehir hangi yakada, İstanbul'un neresinde? Ataşehir nerede, Avrupa yakasında mı Anadolu yakasında mı? Kadıköy hangi yakada, İstanbul'un neresinde? Kadıköy nerede, Avrupa yakasında mı Anadolu yakasında mı? Beykoz hangi yakada, İstanbul'un neresinde? Beykoz nerede, Avrupa yakasında mı Anadolu yakasında mı? Küçükçekmece hangi yakada, İstanbul'un neresinde? Küçükçekmece nerede, Avrupa yakasında mı Anadolu yakasında mı? Instagram bu hikayeye erişilemiyor hatası! (ÇÖZÜMÜ) Instagram bu hikayeye erişilemiyor ne demek, neden olur? Cihan Çanak bozkurt işareti mi yaptı? UEFA Cihan Çanak'a ceza verecek mi? Rüyada birinin öldüğünü duymak ne anlama gelir? Rüyada birinin öldüğünü görmek ne anlama gelir? 32 farz nedir? 32 farz nelerdir, imanın şartları nedir? 32 farz anlamı, İslamın 5 şartı ve açıklamaları 21 Nisan hangi burç? Nisan'ın 21'inde doğanlar hangi burç oluyor? 21 Nisan burcu! 20 Nisan hangi burç? Nisan'ın 20'sinde doğanlar hangi burç oluyor? 20 Nisan burcu! İzmir Dikili orman yangını söndürüldü mü? Orman yangınında son durum
Küfeyi sırtına alan Özgür Özel'den Erdoğan'a erken seçim çağrısı: Biz taşırız

Küfeyi sırtına alan Özgür Özel'den Erdoğan'a erken seçim çağrısı: Biz taşırız

500

Yorumlar (12)

Ugur Eroglu:

Yapmayın kardeşim akıncı iha yı dünya takip ediyormuş.kardeşim insanlar uzayda yaşam belirtileri buldu şimdi başka bir dünya gezegen arıyorlar. Biz daha uzaya bile turist olarak gönderdiğimiz gezeravcının bilet parasını bile biz ödedik. Nemiş dünya bizi kıskanıyor ????????

8
66
yanıtYanıtla
Alp ALGAN:

Rusyadan isteselerdi yardımı, kendi ihaları ile arasalardı, bizden istediklerine göre demek ki o teknolojik donanıma biz sahibiz. Her şey zamanla, zamanında adımlar atamadığımız için geç kaldık ve bedelini en ağır ekonomik olarak ödüyoruz. Bu defa eleştirmek rafa kaldırmak yok, tam destek var atılan en küçük adımlara bile. Bugün bu noktada isek 10 yıl sonra çok daha iyi noktalara geliriz. 5-10 senede aya çıkıp koloni kuracak değiliz.

yanıt22
yanıt1
Ercan içerik:

sen bu haberden niye rahatsız oldun bir karın ağrım var niye çekemiyorsun senin çocuğun okulda başarılı olsa yahu senden daha başarılar var sen kimsin kimi diyeceksin çocuğuna.

yanıt12
yanıt0
Selim Keskin:

Alp Algan, çok isabetli bir yorum. ??

yanıt3
yanıt1
YalancıSavar:

Uğur, al bir teleskop uzayda sende yaşam belirtisi ara zor değil... Dünyayı sömüren koskoca devletler bırak ta pahalaı teleskop ve bir iki tane sinyal gönderen uyduyu uzaya fırtalabilsin yani. Daha ay a bile gidemeyenler uzayda yaşam belirtisi bulmuş 3'ün 21'ini buldu onlar. kendi ülkendeki gelişmeleri baltalarsan daha çook bu işlere hasret kalırsın...

yanıt1
yanıt0
Ercan içerik:

maşallah akıncı iha ya

34
0
yanıtYanıtla
Muharrem Güreli:

Muhsin yazicioglunu bu kadar aramadilar

11
5
yanıtYanıtla
YalancıSavar:

Muhsin Yazıcıoğlu nu TSK aradı ve maalesef içerideki bazı isimler yanlış yerde arattı...

yanıt3
yanıt0
Onur null:

borsa çakıldı bugün desenize

3
5
yanıtYanıtla
Halit:

desene karnın ağrıyor

yanıt4
yanıt0
Tüm 12 yorumu okumak için tıklayın Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title