Haberler

ABD'nin F-16 onayı ve Erdoğan'ın sözleri Yunanistan'ın uykularını kaçırdı: Yeni bir meydan okuma

Güncelleme:

ABD'den Türkiye'ye F-16 satışı için gelen onay ve Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın İzmir'de yaptığı, "Mücadelemiz, düşmanı topraklarımızdan söküp atmakla, İzmir'den denize dökmekle bitmedi." açıklaması, ABD'den eş zamanlı F-35 müjdesi alan Yunanistan medyasında büyük yankı uyandırdı. Yunan medyası söz konusu açıklamaları, "Yeni bir meydan okuma" olarak değerlendirdi.

ABD'nin Türkiye'ye F-16 satışına onay vermesi ve Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın İzmir'de yaptığı, "Mücadelemiz, düşmanı topraklarımızdan söküp atmakla, İzmir'den denize dökmekle bitmedi." çıkışı, Yunanistan medyasında geniş ses getirdi. ABD'den eş zamanlı F-35 müjdesi alan Yunanistan'da ülke medyası söz konusu açıklamaları, "Yeni bir meydan okuma" olarak olarak okuyucularına aktardı.

ABD'DEN F-16 ONAYI GELDİ

TBMM'nin İsveç'in NATO üyeliğine onay vermesinden sonra ABD'den beklenen karar geldi. ABD Dışişleri Bakanlığı, Türkiye'nin talep ettiği 40 adet F-16 savaş uçağı, 79 modernizasyon kiti ve birçok sayıda yazılım, donanım ve mühimmat içeren paketin resmi bildirimini Kongre'ye yaptı. Kararın ardından önceki İzmir'de konuşan Cumhurbaşkanı Erdoğan, "Mücadelemiz, düşmanı topraklarımızdan söküp atmakla, İzmir'den denize dökmekle bitmedi." şeklinde dikkat çeken ifadeler kullandı.

ABD'nin F-16 onayı ve Erdoğan'ın sözleri Yunanistan'ın uykularını kaçırdı: Yeni bir meydan okuma

YUNAN MEDYASI: ERDOĞAN'IN SÖZLERİ YENİ BİR MEYDAN OKUMA

ABD'nin F-16 kararı ve Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın sözleri, Wahington'dan Türkiye ile eş zamanlı olarak F-35 savaş uçağı müjdesi alan Yunanistan'da geniş yankı uyandırdı. Yunanistan'ın en büyük gazetelerinden olan Kathimerini, Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın söz konusu açıklaması için, "Yeni bir meydan okuma" değerlendirmesini yaptı. Protothema, gazetesi de aynı sözlere dikkat çekerken, Insider ABD Dışişleri Bakan Yardımcısı Vekili Victoria Nuland'ın 28-29 Ocak tarihlerinde Türkiye'ye yapacağı ziyareti hatırlattı.

ABD'nin F-16 onayı ve Erdoğan'ın sözleri Yunanistan'ın uykularını kaçırdı: Yeni bir meydan okuma

"HAKAN FİDAN'IN ATANMASI SÜRECİ HIZLANDIRDI"

ABD'li yayın organı CNN, F-16 onayını duyurduğu haberinde, Bu gelişme, bir yılı aşkın süredir devam eden karmaşık müzakereleri sonlandıran bir gelişme." ifadelerine yer verdi. CNN, Hakan Fidan'ın dışişleri bakanlığına atanmasıyla sürecin daha hızlı ilerlediğine dikkat çekti.

ABD'nin F-16 onayı ve Erdoğan'ın sözleri Yunanistan'ın uykularını kaçırdı: Yeni bir meydan okuma

"F-16 KARARI ANKARA İLE WASHINGTON ARASINDAKİ GERİLİMİ HAFİFLETECEK"

Washington Post gazetesi ise, haberinde, "Satış, Türkiye'nin mevcut F-16 filosunu geliştirecek ve Ankara ile Washington arasındaki gerilimi hafifletecek." ifadelerini kullandı.

"KONGRE'NİN SATIŞI ENGELLEMESİ BEKLENMİYOR"

Financial Times gazetesi Kongre'nin hem Türk hem de Yunan silah anlaşmalarını gözden geçirmek için 15 gün süresi olduğunu belirtti. Haberde, "ABD'nin Türkiye'nin ilk kez iki yıldan fazla bir süre önce teklif ettiği silah anlaşmasını onaylaması ile NATO müttefikleri arasındaki gerilimin sona ermesi bekleniyor" ifadelerini kullandı. İngiliz Guardian gazetesi ise Kongre'nin satışı engellemesinin beklenmediğini yazdı.

ABD'nin F-16 onayı ve Erdoğan'ın sözleri Yunanistan'ın uykularını kaçırdı: Yeni bir meydan okuma

"F-16 DÜNYANIN EN GÜÇLÜ ASKERİ JETLERİNDEN BİRİ"

Alman N-TV kanalı F-16 savaş uçağının dünyanın en güçlü askeri jetlerinden biri olduğunu ve iki düzineden fazla ülkede kullanıldığına dikkat çekti. Welt gazetesi ise "Anlaşma, Türkiye'nin 40 yeni F-16 satın almasını ve hâlihazırda elinde bulunan 79 savaş uçağının modernizasyonunu içeriyor. ABD Dışişleri Bakanlığı, 23 milyar dolarlık anlaşmayı onayladı" şeklinde yazdı.

ABD'nin F-16 onayı ve Erdoğan'ın sözleri Yunanistan'ın uykularını kaçırdı: Yeni bir meydan okuma

Haberler.com / Turan Yiğittekin - Dünya

Yunanistan Türkiye İzmir Politika Dünya Haberler

Bakmadan Geçme

Yargı final mi yapıyor? Yargı bitiyor mu 2024? Teşkilat final mi yapıyor? Teşkilat bitiyor mu 2024? Korkma Ben Yanındayım final mi yapıyor? Korkma Ben Yanındayım bitiyor mu 2024? Üç Kız Kardeş final mi yapıyor? Üç Kız Kardeş bitiyor mu 2024? Kardeşlerim final mi yapıyor? Kardeşlerim bitiyor mu 2024? Gönül Dağı final mi yapıyor? Gönül Dağı bitiyor mu 2024? 27-28 Nisan Konya'da elektrik kesintisi yaşanacak ilçeler! (GÜNCEL) MEDAŞ Konya elektrik kesintisi ne zaman bitecek? 27-28 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 27-28 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 27-28 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 27-28 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 27 Nisan 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 27 Nisan Resmi Gazete yayımlandı! 32266 sayılı Resmi Gazete atamalar listesi! 27 Nisan 2024 Sayısal Loto çekiliş sonuçları açıklandı mı? Sayısal Loto sonuçları saat kaçta açıklanacak? Sayısal Loto CANLI izle! Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 27 Nisan AFAD ve Kandilli deprem listesi! 27 Nisan Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu? 27-28 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi!
500

Yorumlar (23)

Gerard Dirivia:

IHA ve SIHA yapıyoruz tamam ama kendi savaş uçağımızıda yapmamız ve bunun üzerine çok çok yoğunlaşmamız gerekiyor. Kıtalar arası balistik füzelerimizde olsa tadından yenmez

169
29
yanıtYanıtla
halit kaktüs:

Zaten yapılıyor ama bunlar hemen olacak şeyler değil. İnşallah kimseye muhtaç olmadığımız bir savunma sanayimiz olur.

yanıt129
yanıt21
Musti40 :

Çok haklısın, ve inşallah yakın bir gelecekte, eğer şu anki projeler baltalanmazsa, çok kuvvetli bir orduya sahip olacağız! Bize bizden başkasından fayda YOK! ve geçmişten bugüne aslada olmadı!

yanıt86
yanıt11
Ali Alan:

su turkiyenin dustugu duruma bak akp basarisi f 16 lar turkiyeye f 35 ler yunanistana

75
49
yanıtYanıtla
Can Aydin:

Dua et kardeşim F35 lerden kurtulduk o uçak sadece Amerika’nın verdiği şifreyle çalışıyor yani ani bir durumda uçaklarımızı kaldıramayacaktık bize şifresiz vermedikleri için iyi ki olmadı bu iş ????

yanıt33
yanıt58
remzi akgul:

Can Aydın; arkadaşım sen şaka mısın :)) Böyle mi teselli ettirdiler seni. Oldu olacak yedek parça sorunu da var deyiver, servis hizmeti yok deyiver tam olsun!!! Bu denli kafa yoksunu olmak zorunda mısınız !!! Ayrıca araştırın okuyun; F 16 ları verme şartları nelermiş ? Bi bakın bakalım neyine övüneceksiniz!!

yanıt8
yanıt7
ERKAN ÜNAL:

İsrail savaşında savas uçaklarının ve hava savunmanın önemini gördük,kaan savas ucagi seri üretime geçmeli kendi hava savunma sistemimizi yapmakta acele etmeliyiz,batıya kalırsak yaya kalacağız

94
14
yanıtYanıtla
KARAYEL:

hic bir insanin agzi torba degili ki buzesin, adam az bucuk agzina mukayet olmayi becerse cok daha iyi durumlrda olacakdik.

65
32
yanıtYanıtla
Ali Teke:

Ya Allah bismillah , korkma titre Yunan

40
57
yanıtYanıtla
Erol:

Seninleyiz Reİs... Kıtalar arası balistik füze...

30
56
yanıtYanıtla
Tüm 23 yorumu okumak için tıklayın Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title