Haberler

ABD'li 27 senatörden skandal Türkiye çağrısı! Başkan Biden'a mektup gönderdiler

Güncelleme:

Türkiye ile İsveç arasındaki NATO üyelik görüşmeleri devam ederken aşırı sağcı siyasetçi Rasmus Paludan'ın Kur'an provokasyonu Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın İsveç'in üyeliğine kapıları kapatmasıyla sonuçlanmıştı. İsveç'in imdadına yine ABD yetişirken, 27 senatörün Başkan Joe Biden'a mektup yazarak İsveç ve Finlandiya'nın NATO üyeliği onaylanana kadar Türkiye'ye F-16 satışı yapılmamasını talep ettikleri öğrenildi.

Aşırı sağcı siyasetçi Rasmus Paludan'ın Türk Elçiliği önünde Kur'an yakmasına izin verilmesinin yankıları sürüyor. NATO üyeliği için Türkiye'nin kapısını aşındıran İsveç'te yaşanan skandala Türkiye'nin tepkisi sert oldu.

BIDEN'A SKANDAL TÜRKİYE MEKTUBU

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın resmen NATO kapısını kapattığı İsveç'in imdadına ABD'li senatörler yetişti. Senatörler adeta Biden'a şantaj gibi bir plan sundu. CNN International'da yer alan habere göre, ABD'li 27 senatör, Başkan Joe Biden'a İsveç ve Finlandiya'nın NATO üyeliği onaylanana kadar Türkiye'ye F-16 satışı yapmamasını talep eden bir mektup gönderdi.

ABD'li 27 senatörden skandal Türkiye çağrısı! Başkan Biden'a mektup gönderdilerAşırı sağcı siyasetçi Rasmus Paludan'ın provokatif eylemleri büyük infial yarattı.

"TÜRKİYE'NİN ONAY VERMEMESİ NATO'NUN BİRLİĞİNİ TEHDİT EDİYOR"

İsveç ve Finlandiya'nın üçlü mutabakatın şartlarını yerine getirdiğini savunan senatörler Türkiye'nin onay vermemesinin Ukrayna savaşının devam ettiği kritik bir dönemde NATO'nun birliğini tehdit ettiğini iddia etti. Söz konusu mektupta F-16 satışının Türkiye'nin NATO onayından sonra değerlendirileceğinin altı çizildi. Türkiye'nin iki ülkenin üyeliğine onay vermemesi durumunda ise F-16'lar da dahil olmak üzere Türkiye'ye herhangi bir destek verilmemesi çağrısı yapıldı.

İSVEÇ'İN SON UMUDU OLDU

ABD'li senatörlerin kaleme aldığı mektup İsveç basınında geniş yer buldu. Haberlerde mektubun NATO üyeliği sürecinde İsveç'in elini güçlendireceği yorumlarına yer verildi. Türkiye'nin bir süredir bu satış için girişimlerde bulunduğunun altını çizen Expressen, "Biden yönetimi, F16 planının satışı konusunda temkinli bir tavır sergiliyor" yorumunda bulundu.

Erdem Aksoy
Haberler.com - Dünya

Rasmus Paludan Finlandiya Joe Biden Türkiye İsveç Nato Dünya Güncel Haberler

500

Yorumlar (14)

Niğra:

Bunlar domuz sürüleri. bunlar normalde Türkiye'yi Avrupa birliğinde görmek istemedikleri gibi NATO'da görmek istemezler. ancak güçleri yetmiyor. Ayrıca Türkiye gibi bir devlete ihtiyaçları. var Ellerinden gelse bir bardak suda boğarlar. o nedenle İsveç. e koca bir HAYIR demeli.ve kesin olmalı

93
10
yanıtYanıtla
Bahadır:

hele hele onlar eskidendi artık savaş uçağı üreten bir ülkeyiz bakalım başka ne saçmalıyacaksınız

70
25
yanıtYanıtla
Ali Baş:

Siz o uçakları seve seve vereceksiniz. Yüreğiniz yetiyorsa çıkarın NATO dan. Çıkarırsanız dünyada tek lider ülke Türkiye ???? Cumhuriyeti olur..

76
13
yanıtYanıtla
Nurullah Ak:

Vaşingtonun iha ve sihalar ile tanışma vakti gelmiştir. Ardından bordo bereliler altay tankları vb...

20
17
yanıtYanıtla
Dr.Kimbel:

Zaten vermiyeceklerdi bahaneleri cok ohooo saymayla bitmez

30
4
yanıtYanıtla
tahsin bueyuekkol:

Cok iyi yapmişlar f16 gerekmiyo daha mmu hazir. Ayni zamanda yapiliyorlar. Isvecte kapuda bekleson dursun kurtlar gelir

30
4
yanıtYanıtla
sade vatandaş:

yapılanlara karşı kızmadan öfkelenmeden bağırıp çağırmadan ciddiyetle sağduyulu şekilde yapılabilecek olan en ağır karşılığı kararlı bir şekilde vererek tavrımızı ortaya koymalıyız

32
1
yanıtYanıtla
taner ipek:

Biz de size hürjet satmayız

24
3
yanıtYanıtla
Mali:

İnşallah geri vites yapmayız

26
1
yanıtYanıtla
erkan tortumcu:

dikkat edin tepki Türkiye ye abd de milyarlarca dolarlık kişisel yatırımı olan akabeye değil

12
14
yanıtYanıtla
Tüm 14 yorumu okumak için tıklayın Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title