Haberler

ABD'den İsveç'te Kur'an-ı Kerim'in yakılmasına ilişkin bir garip kınama: Eyleme izin verilmesi ifade özgürlüğü

Güncelleme:

ABD Dışişleri Bakanlığı, İsveç'in başkenti Stockholm'de bir caminin önünde Kur'an-ı Kerim yakılmasıyla ilgili kafa karıştıran bir açıklama yaptı. Skandal olaya arka çıkan ABD, provokasyonu kınarken aynı zamanda İsveç polisinin eyleme izin vermesini de "ifade özgürlüğü" olarak değerlendirdi. Sözlerini sürdüren Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü Matthew Miller, "İzin verilmesi eylemleri onaylamak anlamına gelmiyor" dedi.

İsveç'te Kur'an-ı Kerim yakılması ile ilgili ABD Dışişleri Bakanlığı'ndan bir garip açıklama geldi. OIayı kınayan ABD, İsveç polisinin eyleme izin vermesi için ise, "İfade özgürlüğü" dedi.

BİR KEZ DAHA KUR'AN-I KERİM YAKILDI

NATO'ya üye olabilmek için Türkiye'nin onayına ihtiyaç duyan İsveç'te bir skandala daha imza atıldı. Daha önce Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın maketinin asılması ve Türkiye Büyükelçiliği önünde Kur'an-ı Kerim yakılmasına izin veren İsveç'te benzer görüntüler kaydedildi. İsveç polisi, Irak asıllı Salwan Momika'nın cami önünde Kur'an-ı Kerim yakmasına izin verdi. Momika, polis koruması altında cami önünde Kur'an-ı Kerim yaktı.

ABD Dışişleri Bakanlığı İsveç'teki Kur'an-ı Kerim Yakma Olayına Destek Verdi

ABD'DEN AÇIKLAMA GELDİ

Skandal olaya başta Türkiye olmak üzere çok sayıda ülkeden sert tepkiler gelirken, ABD de sessizliğini bozdu. Garip bir açıklama yapan ABD Dışişleri Bakanlığı, provokatif eyleme resmen arka çıktı.

"BUNU KINIYORUZ ANCAK İFADE ÖZGÜRLÜĞÜ DEMOKRASİNİN UNSURU"

Kur'an-ı Kerim yakılmasını kınayan ABD, İsveç polisinin eyleme izin vermesini ise, "ifade özgürlüğü" olarak değerlendirdi. Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü Matthew Miller, günlük basın toplantısında konuya ilişkin bir soruyu yanıtladı. Söz konusu eylemin endişe verici olduğunu belirten Miller, "Bunu kınıyoruz ancak ABD aynı zamanda ifade özgürlüğünü ve barışçıl toplanma hakkını demokrasinin unsurları olarak görüyor." ifadelerini kullandı.

ABD Dışişleri Bakanlığı İsveç'teki Kur'an-ı Kerim Yakma Olayına Destek Verdi

"KORKU ATMOSFERİ YARATIR"

Miller, Kur'an-ı Kerim yakma eyleminin İsveç'teki Müslümanlar ve diğer dini azınlık grupları için "korku atmosferi" yaratacağını ve özgürce ibadetlerini yerine getirmelerini etkileyeceğini belirtti.

"İZİN VERİLMESİ EYLEMLERİ ONAYLAMAK ANLAMINA GELMİYOR"

Dini azınlık grupları için daha "kapsayıcı" bir ortam oluşturulması için çaba sarf edilmesi gerektiğini kaydeden Miller, "Ancak aynı zamanda bu gösteriye izin verilmesini de ifade özgürlüğü olarak değerlendiriyoruz. İzin verilmesi eylemleri onaylamak anlamına gelmiyor." diye konuştu. İsveç'te gösteri izinleriyle polisin ilgilendiğini belirten Miller, "Hem insanların bu eylemleri yapmaya hakkı olduğunu düşünüp hem de bunların talihsiz olduğunu savunabiliriz." dedi.

NEFRET SÖYLEMİ SORUŞTURMASI BAŞLATILDI

Öte yandan Kur'an-ı Kerim'in birkaç sayfasını yırtarak yakan, "İslam'ı eleştirme" hedefi güttüğünü ileri süren ve kendisini sosyal medyada "laik ateist" olarak tanıtan Irak kökenli saldırganın daha önce Kur'an-ı Kerim'i yakma eylemleri gerçekleştiren Rasmus Paludan'ı övdüğü ve İslam'ı İsveç değerlerine tehdit olarak gördüğü ortaya çıktı. Saldırı sonrasında İsveç polisi eylemciye karşı nefret söylemi soruşturması başlattı.

Haberler.com / Turan Yiğittekin - Dünya

ABD Dışişleri Bakanlığı Dışişleri Bakanlığı Matthew Miller Stockholm Miller İsveç Dünya Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

3 Mayıs Adana elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Adana'da elektrikler ne zaman gelecek? Adana'da planlı elektrik kesintileri! BİM para sayma makinesi ne zaman gelecek, fiyatı ne kadar, özellikleri neler (3 Mayıs CUMA)? Aston Villa Olympiakos maçı kaç kaç, bitti mi? MAÇ SKORU! A.Villa Olympiakos maçı kaç kaç, canlı maç skoru! Roma Bayer Leverkusen maç özeti ve golleri izle! (VİDEO) Roma B.Leverkusen maçı özeti! Golleri kim attı, maç kaç kaç bitti? Slm cnm diyen kız öldü mü? Seleme cenemeler diyen kıza ne oldu TİKTOK? Roma Bayer Leverkusen maçı kaç kaç, bitti mi? MAÇ SKORU! Roma B.Leverkusen maçı kaç kaç, canlı maç skoru! 2 Mayıs Survivor ödül oyununu kim kazandı, 2 Mayıs Perşembe ödül ne? Altınay Savunma halka arz ne zaman? Altınay Savunma Sanayi halka arz kaç lot veriyor, eşit mi oransal mı, hisse fiyatı ne, ne zaman borsada işlem göre Chelsea Tottenham maç özeti ve golleri izle! (VİDEO) Chelsea Tottenham maçı özeti! Golleri kim attı, maç kaç kaç bitti? Koç Metalurji halka arz ne zaman? Koç Metalurji Sanayi halka arz kaç lot veriyor, eşit mi oransal mı, hisse fiyatı ne, ne zaman borsada işlem görecek? Chelsea Tottenham maçı kaç kaç, bitti mi? MAÇ SKORU! Chelsea Tottenham maçı kaç kaç, canlı maç skoru! Aston Villa Olympiakos maçı CANLI izle! 2 Mayıs A.Villa Olympiakos maçı canlı yayın nereden ve nasıl izlenir? Bedelli askerlik ne kadar olacak 2024? Dilber hangi kanalda? Dilber dizi nasıl izlenir? LA Clippers Dallas Mavericks NBA maçı CANLI izleme linki var mı, maç nereden nasıl izlenir? 3 Mayıs Basketbol NBA CANLI İZLE!
500

Yorumlar (8)

Demir Acer :

o zaman abd deki halk senin ozgurluk baris anitini tuvalet olarak kullansinlar ozgurluk ya

39
8
yanıtYanıtla
sade vatandaş:

amerikalılar bazı şeyleri idrak edemez çünki onlar bayraklarını kıçlarına don yapıp giymekte sakınca görmeyen bir millet haliyle öyle bir milletten böyle bir duyarlılık beklemek boşuna bir çaba olur

34
3
yanıtYanıtla
Demir Acer :

tamam o zaman bunak herif; ozgurluk ve baris anitina millet tuvaletlerini yapsinlar; ozgurluk var ya, bakalim tepkin nasil olacak

29
3
yanıtYanıtla
Demir Acer :

Zaten bu bunak heriften bir baska demec beklenemezdi, ifade özgürlüğüymus o zaman bende senin baris heykeline ufak suyumu yapayiim, özgürluk buysa

6
4
yanıtYanıtla
Alfakurt:

İfade özgürlüğüz batsın. Yenileceksiniz İstenizde istemeseniz Allah nurunu tamamlayacaktır.

3
0
yanıtYanıtla
Ozzy Bjk:

Siz ne yaptığınızın farkında bile değilsiniz.

2
0
yanıtYanıtla
Murat Vural:

Meksika ya nükleer başlıklı füzeler yerleştireceksin ondan sonra Amerika kara kara düşünsün.

0
2
yanıtYanıtla
Ozzy Bjk:

İncil yakılmış olsaydı??

0
0
yanıtYanıtla
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title