Haberler

Domino's Pizza'nın Dünyadaki Gözdesi "Türkiye" Oldu

Güncelleme:

Domino's Pizza'nın dünyadaki 10.000. şubesi İstanbul'da açıldı.

Dünya'nın "En büyük evlere servis pizza zinciri" Domino's Pizza, Türkiye'nin engellenemez yükselişini 10.000. şube açılışıyla kutladı. Türkiye'ye evlere servis anlayışını getiren Domino's Pizza Türkiye, gerçekleştirdiği devrim niteliğinde yenilikler, geliştirdiği lezzetler ve hızla artan şube sayısı ile 70 ülke arasında fark yaratarak, uluslararası alanda bir başarıya imza attı. Dünyadaki 10.000. şube ile eş zamanlı olarak Türkiye'de 255. şube açılırken; İzmir'de de 4,2 milyon TL yatırım ile kapasitesi artırılan 3. üretim tesisi faaliyete başladı. 2013 yılında da 4. üretim tesisinin Gaziantep'te açılacağının bilgisi verildi.

Üç yıl içerisinde dünyada 250 milyar dolar olması tahmin edilen kolay ulaşılabilir gıda sektöründe, yükselişini hızla sürdüren Domino's Pizza'nın parlayan yıldızı "Türkiye" oldu. Domino's Pizza Dünya Ceo'su Mr. J. Patrick Doyle : "Domino's Pizza olarak dünyadaki 10.000. şubemizi açmanın gurunu yaşamaktayız. Domino's Pizza Türkiye, genç ve dinamik nüfusu ile her geçen yıl hedeflerinin ötesinde ilerleme kaydettiği için 10.000. şubemizi İstanbul'da açma kararı aldık. Dünyada son beş yıl içerisinde 2 milyarın üzerinde pizza satışı gerçekleştiren Domino's Pizza olarak, 2012 yılının ilk yarısında 3,4 milyar dolar ciro elde ettik. Hedefimiz; her yıl ortalama 350–450 yeni şube daha açarak, 12.000. şube sayısına beş yıl içerisinde ulaşmak" dedi.

Domino's Pizza Türkiye Genel Müdürü Aslan Saranga yaptığı konuşmada; "2012 yılının ilk üççeyreğinde 211 milyon TL ciro elde ettik ve gerçekleştirdiğimiz yatırımlar ile yılsonuna kadar 300 milyon TL ciroya ulaşmayı hedefliyoruz. Bununla birlikte Rusya'nın sorumluluğunu da üstlenmekten mutluluk duyuyoruz. Hedefimiz; Rusya pazarını 2.Türkiye yapmak ve şu anda 13 olan şube sayısını 2017'de 100 şubeye çıkarmak."dedi

Dünyanın en büyük evlere servis pizza zinciri Domino's Pizza; yıl değerlendirmesini, 2013 beklentilerini, Türkiye'nin hızlı büyümesini ve dünyadaki kolay ulaşılabilir gıda pazarını Domino's Pizza Dünya Ceo'su Mr. J. Patrick Doyle ve Domino's Pizza Türkiye Genel Müdürü Sn. Aslan Saranga' nın katıldığı basın toplantısında açıkladı.

52 yıllık formül ile en lezzetli ve en taze pizzaları sofralarla buluşturabilmek için sürekli AR-Ge çalışmaları ve inovasyon yaparak kendilerini geliştirdiklerini belirten Domino's Pizza Dünya Ceo'su Mr. J. Patrick Doyle, Türkiye'deki yatırımları ve gelecek dönem planları ile ilgili şunları dile getirdi: "Türkiye; gelişen ekonomisi, genç nüfusu ve dinamik yapısıyla başarı ivmesini her geçen gün hızla yukarıya taşıyor. Bu doğrultuda yenilikleri takip eden ve benimseyen Türkiye, birçok ülkeden çok daha hızlı bir şekilde büyüyor. Bu nedenle Türkiye'nin bu alandaki başarılarını takip ediyor,  yatırımlarımızda Türkiye'ye öncelik veriyoruz. Türkiye'ye olan inancımız ve güvenimiz doğrultusunda 10.000. şubemizin açılışını da İstanbul'da gerçekleştirmiş bulunuyoruz." dedi. Tarladan toplanan taptaze ürünleri dört gün içerisinde sofralarla buluşturarak, pizza tutkunlarına lezzet ve tazelik sunduklarını da belirten Domino's Pizza Dünya Ceo'su Mr. J. Patrick Doyle: "Domino's Pizza olarak yıllık ortalama 100 milyon sadık müşterimiz bulunuyor. Yılda 400 milyondan fazla pizza satışı gerçekleştiriyoruz. Hedefimiz; her yıl satışlarımızı haftalık olarak Amerika'da ortalama yüzde 1–3, Amerika dışında ise yüzde 3–5 oranında artırabilmek. 2007 yılından itibaren 1 milyon tonun üzerinde taze üretilmiş özel Domino's hamuru, 579 bin tonun üzerinde mozarella, 361 bin tonun üzerinde pizza sosu ve 190 bin tonun üzerinde et tükettik. 2011 yılında ise 500 milyon kişiyi pizzayla buluşturduk ve 6 milyar doların üzerinde ciro elde ettik. Sadece Amerika'da pizza sektörünün büyüklüğünün 30 milyar dolar olduğu tahmin ediliyor." dedi.

Yılsonuna kadar 300 şube ile 5 bin kişiye istihdam sağlamayı hedeflediklerini belirten Domino's Pizza Türkiye Genel Müdürü Aslan Saranga yaptığı konuşmada: "En lezzetli ve en taze ürünleri Domino's severlerle buluşturmak için çıktığımız bu yolda kendimizi ve ürünlerimizi geliştirmekten asla vazgeçmedik. Bunun başarısı olarak da Domino's Pizza'nın 10.000. şube açılışının Türkiye'de gerçekleştirilmesinin mutluğunu yaşamaktayız. Heyecanımızı tüm Domino's tutkunları ile birlikte kutlamak için de önümüzdeki haftadan itibaren 10 gün boyunca her gün www.dominos.com.tr'den sipariş veren bin kişiye istediği bir orta boy pizzayı bedava sunacağız. Böylelikle 10 günde şube sayımız kadar pizzayı Domino's tutkunları ile buluşturmuş olacağız. 1996 yılından itibaren 78 milyon adet pizza ile 979 milyon TL'nin üzerinde satış gerçekleştirdik. Türkiye'de hizmet vermeye başladığımız yıldan itibaren 587 milyon TL'nin üzerinde iş hacmi yarattık. Domino's Pizza olarak 2012 yılsonuna kadar 23 milyon 470 bin 054 adet pizza satmayı hedefliyoruz. Pizza tutkunlarını her zaman en iyisi ile buluşturabilmek için yatırımlarımıza da ara vermeden devam ediyoruz. Bu anlamda 2012 yılında devrim niteliğinde gerçekleştirdiğimiz yenilik ile sosumuzu geliştirdik. Yenilenen sosumuz ile satışlarımızda yüzde 15'lik artış yaşadık. 2012 yılsonuna kadar 32 milyon TL'lik yatırım gerçekleştirmeyi planlıyoruz. Bundan sonra da dünya ile eş zamanlı olarak yenilediğimiz şubelerimizde pizza yapım sürecini sergileyen pizza tiyatrosu yeni restoran konseptiyle pizza yapımının sanatını gözler önüne seriyor olacağız. Hedeflerimizi Türkiye ile sınırlandırmıyor, çevre ülkelerde bulunan Domino's Pizza'ların yönetiminde yer almak istiyoruz. 2013 yılı hedefimiz; 100 yeni şube açarak, 45 milyon TL'lik yatırım ile ciromuzda yüzde 50 artış sağlamak ve 6 bin 695 çalışan sayısına ulaşabilmek. 2017 yılına kadar ise 600'ü aşkın şube ve 1 milyar TL ciro ile hem Avrupa'nın hem de Ortadoğu'nun en büyük evlere servis zinciri olmak istiyoruz." dedi.

Kaynak: Bültenler / Güncel

Amerika Birleşik Devletleri Patrick Doyle İstanbul Türkiye Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

ALES 1 ne zaman açıklanacak 2024? Bade İşcil kimdir? Bade İşcil kaç yaşında, nereli? Özgür Özel yabancı dil biliyor mu, Almana biliyor mu, hangi dilleri biliyor? Motorine indirim mi geldi? SON DAKİKA! Güncel motorin fiyatları! Dahiliye neye bakar, hangi hastalıklara bakar? 25 Nisan 2024 Konya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Konya'da elektrik ne zaman gelecek? 25 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 25 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 25 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 25 Nisan 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 25 Nisan Resmi Gazete yayımlandı! 32266 sayılı Resmi Gazete atamalar listesi! 25 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 25 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! Süper Loto sonuçları açıklandı mı? 25 Nisan Süper Loto kazanan numaralar neler? Süper Loto sonuçlarına ne zaman, nereden bakılır? 25 Nisan Ankara elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Ankara'da elektrikler ne zaman gelecek? Ankara'da elektrik kesintisi! Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 25 Nisan AFAD ve Kandilli deprem listesi! 25 Nisan Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title