Haberler

Dha Yurt Bülteni-4

1)YAĞIŞ KAZALARA NEDEN OLDU, 10 YARALIBURDUR'da dün akşam saatlerinde etkili olan yağmur nedeniyle meydana gelen 2 kazada 1'i çocuk 10 kişi yaralandı.

1)YAĞIŞ KAZALARA NEDEN OLDU, 10 YARALI

BURDUR'da dün akşam saatlerinde etkili olan yağmur nedeniyle meydana gelen 2 kazada 1'i çocuk 10 kişi yaralandı. Burdur'da yağmur nedeniyle ilk kaza, saat 17.30 sıralarında Bülent Ecevit Bulvarı'nda meydana geldi. Ahmet İpek'in (36) kullandığı 15 M 0020 plakalı halk otobüsü, yağmur nedeniyle kayarak yoldan çıktı. Kaldırıma çıkan otobüs, önce kaldırımdaki ağaca çarparak devirdi ardından İl Özel İdare Müdürlüğü binasının istinat duvarına çarparak durdu. Kazada, sürücü Ahmet İpek ile yolcular Meryem Demir (63), Hacer Ataş(36) ve Emine Bülbül (64) hafif şekilde yaralandı.

İKİNCİ KAZADA 6 YARALI

Yağmurun neden olduğu ikinci kaza ise saat 19.30 sıralarında meydana geldi. Antalya'dan Burdur istikametine seyreden Hüseyin Avni Üster (70) yönetimindeki 34 JL 9996 plakalı cip, İnsuyu Kavşağı'nda ters yönden gelen 49 yaşındaki Sefa Kaya'nın kullandığı 15 NR 607 plakalı otomobile çarpmamak için manevra yaptı. Aracın direksiyon hakimiyetini kaybeden Hüseyin Avni Üster, önce önünde seyreden Hasan Aygündüz (43) idaresindeki 32 LL 717 plakalı otomobile arkadan sonra da Sefa Kaya'nın otomobiline çarptı. Kazada sürücüler Hüseyin Avni Üster, Hasan Aygündüz, Sera Kaya ile araçlardaki Nurgül Aygündüz (38), Sultan Sena Aygündüz (6) ve Havva Kaya (46) çeşitli yerlerinden yaralandı. Her iki kazadaki yaralılar ambulanslarla Burdur Devlet Hastanesi'ne götürüldü. Yaralıların hayati tehlikesinin bulunmadığı kaydedildi.

Görüntü Dökümü

------------------

Tarlaya uçan araçlar

Hastane dış görünüş

Ambulansın gelişi

Yaralının hastaneye girişi

Yoldaki trafik

Haber/Kamera: Mesut MADAN/BURDUR,

Görüntü DÖkümü

-----------------

Halk otobüsü

Duvarda askıda

Devrilen ağaç

Yoldaki trafik

Haber/Kamera: Mesut MADAN/BURDUR,

======================================================

(ÖZEL)

2)GAZİPAŞA'DA KİRAZ 6 LİRAYA SATILIYOR

ANTALYA'nın Gazipaşa İlçesi'nde kilosu 15 liraya satılan turfanda kiraz 6 liraya kadar geriledi. İlçenin yüksek kesimlerinde yetiştirilen kiraz, bölgenin önemli geçim kaynaklarından biri oldu.

Gazipaşa'da 2 bin 500 dekar alanda kiraz üretimi yapılıyor ve yılda yaklaşık 1600 ton rekolte elde ediliyor. Kiraz 500-600 rakımlardaki Doğanca, Çile, Gökçesaray, Sugözü mahallerinde üretiliyor. Kiraz ağacının yaşına göre 1 ile 300 kilo arasında değişen oranda ürün elde ediliyor. Bu yıl turfanda kiraz 15 liradan alıcı bulurken, fiyatlar 6 liraya kadar geriledi.

'20 GÜN ÖNCE HASADA BAŞLADIK'

Emekli öğretmen ve CHP eski milletvekili Osman Özcan, "Benim 30 dekar kirazım var. İlk kirazı burada 1978 yılında dikmeye başladık. Bursa, Afyonkarahisar Sultandağı'ndan getirdik. Köylünün dikim yapmasıyla bölgede kiraz gelişti, geçim sahasına döndü. Köylünün geçimi yüzde 80 kiraza bağlı. Bu bölgede kiraz yetişiyor. 20 gün önce hasada başladık, 15 liradan başladık şimdi ise 6 liradan alıcı var, alıcılar ise 4-5 ihracatçı. Antalya'dan gelerek peşin parayla alarak Rusya, Irak ve Almanya'ya satıyorlar" dedi.

'İYİ VE KALİTELİ KİRAZ YETİŞTİRİLİYOR'

Ürünün her gün toplandığını ancak köyde nüfus azaldığı için işçi sorunu yaşadıklarını aktaran Osman Özcan, "Biz de bu sorunu çevre ilçelerden çözmeye çalışıyoruz. Yevmiyeler 60 liradan veriliyor. Türkiye'de ilk kirazın çıktığı bölgelerden biri burası. Gazipaşa'da iyi kiraz yetiştiren bölge Doğanca, Çile, Gökçesaray. Buralarda iyi ve kaliteli kiraz yetiştiriliyor. Ağacın yaşına göre 1 kilo ile 300 kilo arasında değişen kilogramlarda ürün elde ediyoruz" diye konuştu.

'KAZANÇ KAPISI OLDU KÖYLÜ İÇİN'

Hobi olarak kurduğu bahçede kiraz yetiştiren öğretmen Mustafa Gazioğlu da şöyle dedi:

"Bölgede kiraz hasadı zamanına girdik, 15 gün önce toplamaya başladık. Hepsi aynı cins olmadığı için bir kısım erkenci cins kirazlar toplamaya başladık. Erkenci cins kirazın çok da tadı olmasa da piyasada en makbulü. İyi gelir getiren bu cins kiraz ilk 15 liradan alıcı buluyor, daha sonra daha kaliteli, lezzetli kirazlar yetişiyor ama fiyatlarda düşüşler yaşanıyor. Çevre mahallelerde güzel, kaliteli kiraz yetiştiriliyor. Herkesin bir bahçesi var. Bu işten gelirde elde ediliyor. Kazanç kapısı oldu köylü için. Bazıları ise hobi olarak bahçe yapıyor. Ben de öğretmenim ama benim de hobi olarak kurduğum küçük bir bahçem var. Hafta sonları gelip ilgileniyorum. Hem üretici hem de çalışan işçi kazanıyor."

Görüntü Dökümü

------------------

Kiraz bahçesinden görüntü

Daldaki kirazdan detay

Ağaçta kiraz toplayanlar

Sandığa konulmuş kirazlardan detay

RÖP 1: Osman Özcan (üretici)

Ağaçtaki kirazlardan detay

Bahçeden genel görünüm

RÖP 2: Mustafa Gazioğlu

Kiraz toplayan iki kadından detay

159 MB /// 05.00"

HABER- KAMERA: Yücel BULUT/GAZİPAŞA (Antalya),

==========================================================

3)BURSA'DA PKK/KCK OPERASYONUNDA GÖZALTINA ALINAN 8 ŞÜPHELİ ADLİYEDE

BURSA'da, PKK/KCK terör örgütünün propagandasını yaptıkları iddiasıyla gözaltına alınan 10 şüpheliden 8'i polisteki sorgulamalarının ardından adliye sevk edildi.Bursa Emniyet Müdürlüğü Terörle Mücadele Şubesi ekiplerince 17 Mayıs'ta terör örgütü PKK/KCK'ya yönelik gerçekleştirilen operasyonda, sosyal paylaşım sitesi Facebook üzerinden terör örgütünün propagandasını yaptıkları ve çeşitli eylem ve etkinliklere katıldıkları tespit edilen 10 şüpheli gözaltına alındı. Şüphelilerden aralarında Eğitim Sen Bursa Şubesi eski başkanlarından Hasan Özaydın'ın da bulunduğu 8'i polisteki sorgulamalarının ardından bu sabah adliyeye sevk edildi.

Görüntü Dökümü

-------------------------

-Şüphelilerin adliyeye getirilmesi

-Detay görüntüler

Süre  00.23

Boyut 19 mb

Mehmet İNAN/BURSA, -

=====================================================

4)45 TONLUK TANK GÜVERCİN ADASI'NA TAŞINARAK YENİDEN BATIRILDI

ANTALYA'nın Kaş İlçesi'nde dalış turizminin geliştirilmesi amacıyla daha önce 5 metre derinliğe batırılan 45 tonluk tank, balonlarla yüzdürülerek Güvercin Adası Mevkii'nde 20 metre derinliğe batırıldı.

Antalya Valisi Münir Karaloğlu'nun çabalarıyla Türkiye'nin önemli dalış noktalarından Kaş'ta yeni bir dalış noktası oluşturmak amacıyla 19 Mayıs'ta Kaş Limanı'nda 5 metreye batırılan tank, Güvercin Adası mevkiine taşındı. Balonlar yardımıyla yüzdürülen ABD yapımı 45 ton ağırlığında 1960 model tank, yaklaşık 1.5 kilometre açıktaki dalış noktasına götürülerek kontrollü şekilde 20 metreye batırıldı. Görev süresi tamamlanan ve 4 personel taşıyabilen tankın üzerinde 105 milimetre top yer alıyor. Her seviyeden dalgıcın rahatlıkla ziyaret edebileceği tankın, Türkiye'nin önde gelen dalış destinasyonlarından biri olan Kaş'ın tanıtımına önemli katkı sağlaması hedefleniyor. Su altında yapay bir resif oluşturacak tankın bir benzeri, yıllar önce kendisi de 'balıkadam' olan Kral II. Abdullah tarafından Ürdün Akabe Körfezi'nde batırılmıştı.

Projenin operasyon ve su altı görüntüleme çalışmalarını yürüten Su Altı Görüntüleme Yönetmeni Tahsin Ceylan da tankın balonlarla taşınması ve batırılmasını görüntüledi.

Görüntü Dökümü

-------------------

Tankın yüzdürülmesi

Balonlardan görüntü

Tankın batırılması

Haber-Kamera: Antalya-DHA)

Görüntü Dökümü

-------------------19 VE 20 MAYIS TARİHİNDE  GEÇİLEN GÖRÜNTÜLER

Tanktan görüntü

Suya indirilmesi

Tankın su altında görüntüsü

Dalgıçlardan görüntü

Görüntü Dökümü

Tankın suya indirilmesi

Limandan görüntü

Vali Mümir Karaloğlu'nun dalış yapması

Detay

Haber: Ahmet ACAR- Kamera: Antalya-DHA)

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Osman Özcan Gazipaşa Türkiye Antalya Politika Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

Yargı final mi yapıyor? Yargı bitiyor mu 2024? Teşkilat final mi yapıyor? Teşkilat bitiyor mu 2024? Korkma Ben Yanındayım final mi yapıyor? Korkma Ben Yanındayım bitiyor mu 2024? Üç Kız Kardeş final mi yapıyor? Üç Kız Kardeş bitiyor mu 2024? Kardeşlerim final mi yapıyor? Kardeşlerim bitiyor mu 2024? Gönül Dağı final mi yapıyor? Gönül Dağı bitiyor mu 2024? 27-28 Nisan Konya'da elektrik kesintisi yaşanacak ilçeler! (GÜNCEL) MEDAŞ Konya elektrik kesintisi ne zaman bitecek? 27-28 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 27-28 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 27-28 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 27-28 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 27 Nisan 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 27 Nisan Resmi Gazete yayımlandı! 32266 sayılı Resmi Gazete atamalar listesi! 27 Nisan 2024 Sayısal Loto çekiliş sonuçları açıklandı mı? Sayısal Loto sonuçları saat kaçta açıklanacak? Sayısal Loto CANLI izle! Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 27 Nisan AFAD ve Kandilli deprem listesi! 27 Nisan Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu? 27-28 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi!
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title