Haberler

Dha Yurt Bülteni-21

Başbakan Yıldırım, İzmir'deki Allianz kampüsünü açtı (2)ABDULLAH GÜL'E VEFA HATIRLATMASIBaşbakan Binali Yıldırım, İzmir'de 4 televizyon kanalının ortak yayınına da katıldı.

Başbakan Yıldırım, İzmir'deki Allianz kampüsünü açtı (2)

ABDULLAH GÜL'E VEFA HATIRLATMASI

Başbakan Binali Yıldırım, İzmir'de 4 televizyon kanalının ortak yayınına da katıldı. Burada gazetecilerin sorularını yanıtlayan Başbakan Yıldırım, Abdullah Gül'ün adaylığıyla ilgili soruya, "Bize ne ya, aday olursa olur. Olmazsa olmaz. Neden bu kadar büyütülüyor. Ben değerlendirmeyi yaptım o değerlendirmeler bugün de geçerli. AK Parti ona vereceği bütün makamları verdi. Bundan sonraki tekrara giriyor. Başından beri gelip partimin yanımdayım partim bana ne görev verirse yaparım demesini beklerdim. Bizde gelenek bu. Cumhurbaşkanımız o zaman büyük bir fedakarlık yaptı. Bütün istişarelerde sen geç demelerine rağmen yaptı bu fedakarlığı. Bugün onları hatırlama günüdür ama bence başka biri yere savruldu gitti. Şu bir haftadaki baş döndürücü trafik bir anlamı yok mu? Proje doğal şartlar içinde gelişmeyen bir dayatmadır. Muhalefet 2014'deki cumhurbaşkanı seçimlerine benzer inisiyatif derdine düştü ama olmadı. Olmaz zorlamayla siyaset inşa edilemez. Belli çünkü hiç bir geçmişi yok alt yapısı yok. Seçim zamanı bir telaşla partiler birbirine koşturuyor. Nitekim partinin birisinin genel başkanı kusura bakmayın ben adayım dedi. Siyaset uzun soluklu olacaksa parti başkanları gerekli riski almalı. Siz o siyasi hareketin lideriyseniz. Burada olmalısınız. Siyasette garanti yok. Garanti peşinde koştuğunuz zaman olmuyor. Seçim her zaman kendi içinde bulunduğu şartlar içinde avantajı da vardır, dezavantajları da ama biz rahatız. Biz seçime her zaman hazır partiyiz. Daha çok gayret edeceğiz oy oranımızı büyüteceğiz. Seçimin önemli bir özelliği var. Türkiye'nin önünde yeni bir dönem açacak. 16 Nisan'da bunun kararını verdi, şimdi artık ilk uygulamasını yapacağız" dedi.

SAADET PARTİSİ'Nİ ELEŞTİRDİ

Saadet Partisi'ne yönelik de eleştirilerde bulunan Başbakan Yıldırım, "Saadet partisinin rahmetli Erbakan'dan gelen misyonuyla ne alakası var. 'AK Partiyle ittifak yapacak mısınız' diye soruyorlar başkanına. 'Yapacağız' diyor sonra şartlarını söylüyor. Ne yapacağız AK Parti gidip buyur dükkan sizin mi diyecek" dedi.

'FETÖ'NÜN BELİ KIRILDI'

FETÖ'nün belinin kırıldığını da vurgulayan Başbakan Binali Yıldırım, "Ama faaliyetlerini sürdürmeye çalışıyorlar. Fethullah Gülen'in verilmemesini nasıl izah edecek bize ABD. Adamlar orada istediklerini Türkiye'yi kötülüyorlar. Bize ülkemize imajımıza verilmesi ne gereken ne zarar varsa hepsini yapıyorlar. Finansını da ABD yapıyor. Amerikalıların vergilerinden verdiği parayla terör faaliyeti yapıyorlar" dedi.

'ANA MUHALEFET YÜREKLER ACISI'

CHP'ye yönelik de eleştirilerde bulunan Başbakan Yıldırım, "Ana muhalefet partisinin vaziyeti yürekler acısı darmadağınık 15 milletvekili olayı, ne kadar itici aşağılayıcı bir şey insanların yüzlerindeki halini görseniz ağlıyor, ne kadar isteksiz gönülsüz oluyor. İzmirlilere soruyorum sizin verdiğiniz oyla seçtiğiniz arkadaş gidip başkasına buyur senin olsun deme hakkı olur mu. Bu kadar seçmene saygısızlık olur mu? Milletvekillerinin bir onuru var" dedi.

'MİLLETVEKİLLİĞİNE ADAYIM'

"24 haziranda aday mısınız" yönündeki soruyu da cevaplandıran Başbakan Yıldırım, "Evet başvuracağım. Milletvekillerinin tamamı doğal adaydır. 3 dönemlerle ilgili farklı bir uygulama yok. İhtiyaç durumuna göre değerlendirilecek. Partimiz nasılı destek alacaksa, katkı sağlayacak arkadaşları değerlendiririz" dedi. Meclis başkanı olacağına yönelik soruya ise Başbakan  Yıldırım, "Öyle bir hesabımız yok şimdi başbakanlığı kazasız belasız tamamlama çabasındayız. İki yıldırı pişmiş tavuğun başına gelmeyen bize geldi" dedi. Başbakanlıktan ayrılacağı için burukluk var mı? sorusu üzerine ise "Yok o kadar mutluyum ki, huzurluyum ki. İki yıl önce cumhuriyet tarihinde yaşansın istemediğimiz ve bundan sonra da yaşanmayacak olaylara tanıklık ettik. Milletin yardımıyla cumhurbaşkanımızın liderliğiyle üstesinden geldik. Türkiye Cumhuriyet tarihinde iki yıl yakın tarihimizde farklı yazılacak" dedi. Doğu ve Güneydoğu bölgesine yönelik çalışmaları hakkında da değerlendirmelerde bulunan Başbakan Binali Yıldırım, "Vatandaşımızla bizim derdimiz yok. Bir tek PKK ile derdimiz var. Aynı anda üç terör örgütüyle mücadele eden bir ülkeyiz. Bunun bir örneği yok dünyada. Üstüne üstlük Suriye'deki bu iç savaş dolayısıyla büyük bedel ödeyen de yine Türkiye. Onlar ne yaptılar çukur kazdılar hendek açtılar. Bizde o çukurlara kendileri düştüler yok olup gittiler. O çukurlarda oralarda yeni bir şehirler kuruyoruz" dedi.

'MHP İLE CUMHURBAŞKANI İÇİN ÇALIŞACAĞIZ'

MHP ile seçim çalışmalarına yönelik soruya ise Başbakan Binali Yıldırım, "MHP ile ittifakın çerçevesi belli. Cumhurbaşkanı adayı ortak. Cumhurbaşkanı için kampanya yapacağız burada ayrı dil olmaz ki. Burada sorun yok. Cumhurbaşkanın seçilmesi için canla başla çalışacağız. Milletvekilliği için ortak gireceğiz. MHP Kürtlere karşı bir parti mi? Kürtlere karşı değil. PKK'ya karşı. PKK'ya karşı olmayan kim HDP. Biraz da CHP gidip geliyor kafası karışık" dedi.

E-MUHTURANIN YILDÖNÜMÜ

27 Nisan E-muhtıra yıldönümünün hatırlatılması üzerine ise Başbakan Binali Yıldırım, "E-muhtıra Türkiye Cumhuriyeti'nde bugünkü sürecin bir başlangıcıdır. Muhtıraya karşı AK Parti iktidarı o muhtırayı iadeli taahhütlü geri gönderdi. Türkiye tarihinde böyle bir durum yok. Muhtıra geldiği zaman siyasiler ceketini alır tıpış tıpış giderdi. Onu yolcu ettik. Dedik ki kardeşim bizi millet seçti. Daha sonra ikinci adım 367 icadı. Olmayan bir şey. Ondan sonra işler değişti. Seçim kararı aldık, cumhurbaşkanlığının halk tarafından seçilme kararını verdik. Birçok badirelerden geçtik bugünlere geldik. Darbe, Türkiye'de tekrar olur mu olmaz. Eğer darbe yapmak isteyenler 15 Temmuz'u aklından çıkarmasınlar. Maceracılar her zaman olabilir, çılgınlığın mevzuatı yoktur. Çılgınlık yapan bedelini öder. Türkiye'nin kazanımlarını kimsenin bitirmeye hakkı yok. Hiç bir şey karşılıksız kalmaz. Kim ne yaptıysa er geç bedelini öder" dedi.

İMAR BARIŞINI ANLATTI

İmar düzenlemesine yönelik bilgi de veren Başbakan Binali Yıldırım, "İmar barışı mesela İzmir'de yüzde 68'i ruhsatsız ve depreme yeterli sağlamlığa sahip değil. Bu bir günde olmadı yıllar boyu bu sorun geldi. Görmezlikten gelindi. Bizim yaptığımız imar affı değil, durum tespiti. Yapı stoğu 12 milyon yapı ya ruhsata aykırı, yapılmış. veya mülkiyet sorunu var veya hiç imarı yok. Kaçak yapılmış. Ama oturuyor içinde katları var kat mülkiyeti yok İzmir'de Türkiye'nin marka şehri değimiz şehrin göbeğinde Tenekeli Mahallesi var Afrika'dakiler gibi. Bornova'da ev var elektriği suyu yok. Fiili durumu artık görelim bunu yok saymakla yok olmuyor. Sorun çok büyümüş. Bunlara kayıt belgesi vereceğiz. Artık meşru elektriğini de bağlayacak. Kentsel dönüşüme dahil olursa ona ciddi avantajlarda sağlanacak. Geçmiş dönemden gelen çarpık yapılaşmayı önlüyor, bundan sonra kentsel yönelime dönemini başlatıyor" dedi. Bedelli askerlik ve öğrenci affı içinde bakış açılarının müspet olduğunu, dikkate alınması gereken bir talep olduğunu söyledi. Başbakan Binali Yıldırım, televizyon programından sonra İstanbul'a gitmek üzere Adnan Menderes Havalimanı'na geçti.

Haber: Taylan YILDIRIM/İZMİR,

==================================================

Çınar ağacının kopan dalı, vatandaşın başına düştü

BALIKESİR'in Edremit ilçesinde, asırlık çınar ağacının dalı koparak Ali Aydemir'in başına düştü. Ali Aydemir yaralanırken, birkaç dakika önce aynı yerde erik satan seyyar satıcı Yavuz Pakkan ise zabıtanın kendisini alandan uzaklaştırmasıyla kurtuldu.

Edremit ilçesi Cumhuriyet Meydanı'nda bulunan asırlık çınar ağacının çürüyen dalı koparak, havanın güzel olması nedeniyle meydanda vakit geçiren Ali Aydemir'in (57) başına düştü. Başından darbe alan Aydemir, çevredekilerin çağırdığı ambulansla Edremit Devlet Hastanesi'ne götürüldü. Başının arka kısmında 4 santimlik kesik oluşan Aydemir, müşahede altında tutuluyor.

Cumhuriyet Meydanı'nda seyyar satıcılık yapan Yavuz Pakkan ise kendisinin de yaklaşık 5 dakika önce dalın düştüğü yerde durduğunu söyledi. Zabıtalar tarafından alandan uzaklaştırıldığını belirten Pakkan, "Dalın düştüğü yerdeydi seyyar arabam. Ali Aydemir isimli kişi yanıma geldi ve 'Bir tane erik alabilir miyim?' dedi. Tezgahtan alabileceğini söyledim. Sonra zabıta yanıma geldi, burada durmamamı istedi. Ben de karşı tarafa geçtim. Ali Aydemir oralarda dolaşıyordu. Ben karşıya geçtikten yaklaşık 5 dakika sonra bu kişinin başına dal düştü" dedi.

Görüntü Dökümü:

Ağaç dalının Aydemir'in başına düşmesi (güvenlik kamerası)

Meydandan görüntü

Seyyar satıcı ile röportaj

Genel ve detaylar

Haber-Kamera: Fatih Emrah ERDOĞAN / EDREMİT(Balıkesir),

=================================================

Burdur merkezli FETÖ/PDY operasyonu: 16 gözaltı

BURDUR Emniyet Müdürlüğü ekiplerinin, FETÖ/PDY'ye yönelik 15 ilde yaptığı eşzamanlı operasyonda 16 kişi gözaltına alındı.

Burdur Cumhuriyet Başsavcılığı'nın FETÖ/PDY'ye yönelik yürüttüğü soruşturma kapsamında örgütün mahrem imamları ile kontörlü, ankesörlü ve büfe telefonlarından periyodik ve ardışık arama sistemiyle haberleştikleri ve silahlı terör örgütüyle irtibatlı oldukları tespit edilen 20 şüpheli hakkında yakalama kararı çıkarıldı. Burdur İl Emniyet Müdürlüğü ekipleri Burdur merkezli 15 ilde yaptıkları baskınlarda 2 üsteğmen, 4 astsubay, 4 uzman çavuş, 1 emekli astsubay ve askeri okullardan ihraç edilen 5 kişiyi gözaltına alındı. Adreslerinde bulunamayan 4 şüphelinin yakalanması için de çalışmalar devam ediyor. Burdur'a getirilen şüphelilerin Emniyet Müdürlüğü'ndeki işlemleri sürüyor.

Haber: Mesut MADAN/BURDUR,

===============================================

Trabzon'da askeri araç ile kamyonet çarpıştı: 3 yaralı

TRABZON'un Tonya ilçesinde, askeri zırhlı kobra aracı ile kamyonet çarpıştı. Kamyonette bulunan 3 kişi yaralandı.

Kaza bugün saat 21.00 sıralarında, Tonya-Vakfıkebir karayolunun 7'nci kilometresindeki Kayacan Mahallesi mevkiinde meydana geldi. Vakfıkebir ilçesinden Tonya ilçesine seyir halinde olan, içerisinde askeri personeli taşıyan zırhlı kobra aracı, henüz bilinmeyen bir nedenden ötürü karşı yönde gitmekte olan Ferhat Karadeniz yönetimindeki 61 VP 879 plakalı kamyonetle çarpıştı. Çarpışmanın etkisiyle camı kırılan kamyonette bulunan sürücü ile yakınları Nazan Karadeniz ve Havva Birinci yaralandı. İhbarla olay yerine gelen sağlık görevlilerince ambulansla Vakfıkebir İlçe Devlet Hastanesi'ne kaldırılarak tedaviye alınan yaralıların hayati tehlikelerinin bulunmadığı öğrenildi. Kazayla ilgili soruşturma başlatıldı.

Haber: İnan KALYONCU/TRABZON,

==================================================

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Binali Yıldırım Ali Aydemir Burdur İzmir Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title